Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La bandera tricolor oneja al balcó de l’Ajuntament de Blanes en motiu del 85è aniversari de la II República


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2016 10:11:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La bandera tricolor oneja al balcó de l’Ajuntament de Blanes en motiu del 85è aniversari de la II República

És la primera vegada que es penja la bandera republicana durant l’actual democràcia a l’edifici consistorial, fruit d’una moció d’ICV-EUiA aprovada al darrer ple

Aquest dijous 14 d’abril, coincidint amb el 85è aniversari de la II República, la bandera tricolor haurà estat onejant al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes durant tota la jornada. Aquesta ha estat la primera vegada durant l’actual democràcia en què el símbol republicà s’ha penjat en l’edifici consistorial, fruit d’una proposta d’acord presentada en el darrer ple municipal pel grup d’ICV-EUiA.


Ajuntament de Blanes, dijous 14 d'abril
La moció es va aprovar amb els vots a favor de totes les forces polítiques amb representació municipal, llevat del Partit Popular, que es va abstenir. Entre els arguments que es van aportar per a l’aprovació de la proposta d’acord s’inclou que la proclamació de la II República que va tenir lloc el 14 d’abril de fa 85 anys va estar plenament vinculada al municipalisme democràtic contrari a la dictadura, ja que ho va propiciar el triomf de les candidatures republicanes i d’esquerres en les eleccions municipals que havien tingut lloc dos dies abans.

A Catalunya aquest fet va tenir un pes específic molt important, ja que va ser el primer territori de l’estat espanyol en proclamar-se, i molt especialment a la ciutat de Barcelona, on Lluís Companys des de l’Ajuntament i Francesc Macià des del Palau de la Generalitat proclamaven la República Catalana dins la República Federal Espanyola. Un fet similar es va repetir simultàniament a Eibar i Madrid, escampant-se després a diverses viles d’arreu de l’estat espanyol.


Precisament una d’aquestes poblacions va ser Blanes, on es va assumir la República hissant les banderes catalana i republicana al balcó de l’Ajuntament. Un altre dels arguments aportats per a l’aprovació de la proposta d’acord va ser que la II República va promoure l’avenç en la transformació de l’actual societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social.
Data de realització: 04/14/2016 | Data de la darrera actualització: 04/14/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300