Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.200 persones participen a la Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2016 11:47:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 1.200 persones participen a la Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol

S’ha fet difusió dels serveis educatius que ofereixen aquestes centres municipals com a complement a les Jornades de Portes Obertes del 19 al 21 d’abril

El Passeig de Mar de Blanes va allotjar ahir diumenge per quart any consecutiu la Jornada de Sensibilització de les Escoles Bressol Municipals, una experiència que novament va ser un èxit de participació. Al llarg del matí, més de 1.200 persones es van acostar a l’espai on va tenir lloc, una activitat que va ser gaudida en especial per les famílies acompanyades de llurs fills.


Jornada de Sensibilització Escoles Bressol
De cara al curs 2016-2017 hi haurà 9 línies distribuïdes als tres centres. A l’Escola Bressol de Ca la Guidó n’hi haurà una de P1 per a nens i nenes nascuts el 2015, i una altra de P2 per a infants del 2014; a l’EB de Can Borell 1 línia de P1 per a nascuts al 2015, 1 línia de P2 per a nens i nenes del 2014 i una 3a línia mixta de P1 i P2; i per últim a l’EB de La Plantera 1 línia per a lactants del 2016, 1 línia de P1 per a infants del 2015, i una de P2 del 2014 i una línia mixta de P1 i P2.

Una mostra de la feina que fan a les Escoles Bressol Municipals

Organitzada per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament i les tres Escoles Bressol Municipals de Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera, l’activitat de la jornada estava allotjada en tres carpes. La primera era el punt d’informació on hi havia recollida la documentació pedagògica dels centres, informació general per a les famílies de la vila, així com algunes mostres de material de cadascuna de les escoles bressol.


Igualment, en aquesta carpa es va habilitar un racó tou per a nadons amb materials diversos que s’utilitzen a les escoles bressol, paneres dels tresors, materials per massatge infantil i material pedagògic. Es tractava que en el primer lloc de recepció hi hagués la informació bàsica perquè els pares i mares fessin presa de contacte i recollida de prospectes i material de difusió.


En la segona carpa s’oferia a la canalla la possibilitat d’interactuar prenent com a leitmotiv la llum. Per això, es va habilitar perquè fos un recinte tancat i a les fosques, amb dues taules de llum amb material divers per desenvolupar la creativitat dels infants. Així, hi havia ampolles de color per il·luminar amb alots i una panera amb materials lluminosos que cobraven vida amb llum negre. Com a novetat, es va fer servir una pissarra màgica per desenvolupar la fantasia dels nens i nenes.


Per últim, la tercera carpa estava dedicada a la Diada de Sant Jordi que se celebrarà dissabte vinent, i per aquest motiu hi havia activitat relacionades amb aquesta llegenda tan nostrada. Aquí es van realitzar diferents activitats, com ara punts de llibre, titelles, dibuix de murals, etc. D’altra banda, per fomentar la creativitat i la imaginació es van adaptar diferents tallers de maquillatge, disfresses, un photo-call, etc. En definitiva, la mainada que va participar-hi va passar una estona més que entretinguda acompanyada dels seus familiars, a l’hora que podien tenir un petit tast de la feina que es fa a les Escoles Bressol Municipals.

Jornades de Portes Obertes durant aquesta setmana

A banda de l’experiència que es va ahir, durant aquesta setmana també s’han programat sengles Jornades de Portes Obertes adreçades principalment als pares i mares perquè puguin visitar les instal·lacions i/o ampliar sobre el terreny la informació que se’ls va facilitar durant la Jornada de Sensibilització. Totes tres jornades es faran amb el mateix horari en dues franges: de 2/4 de 10 a 2/4 d’11 del matí, i de 2/4 de 4 fins a 2/4 de 6 de la tarda.


El dimarts 19 d’abril la Jornada de Portes Obertes es farà a l’Escola Bressol de Can Borell, el dimecres dia 20 a Ca la Guidó i el dijous dia 21 a La Plantera. Durant la visita no tan sols es tracta que coneguin físicament les dependències, també se’ls informarà del més important: el projecte pedagògic que s’hi desenvolupa. Tot aquest seguit d’activitats s’han organitzat dues setmanes abans que comenci el període de preinscripció a les Escoles Bressol, que enguany tindrà lloc del 2 al 13 de maig a la Casa de la Cultura.Data de realització: 04/18/2016 | Data de la darrera actualització: 04/18/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300