Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca s’omple de públic amb la projecció del documental “District Zero”, organitzat per “Mistura”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2016 11:20:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca s’omple de públic amb la projecció del documental “District Zero”, organitzat per “Mistura”

Tracta sobre la història d’un refugiat sirià que comença una nova vida al campament de Jordània arreglant mòbils, un dels 59’5 milions de refugiats desplaçats que hi ha al món

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal es va quedar petita divendres passat al vespre per allotjar la projecció i posterior debat del documental District Zero, rodat ara fa un any. L’acte estava organitzat per l’Associació Cultural de Blanes Mistura, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona així com d’Oxfam Intermon i la Comissió Europea, que van produir la cinta rodada al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. Ho va fer un equip que va conviure amb algunes persones refugiades que tracten de seguir endavant amb les seves vides, lluny de casa seva.


Biblioteca Comarcal, projecció documental "District Zero"
District Zero es centra en la història de Maamun Al-Wadi, un dels més de 59’6 milions de refugiats i desplaçats que hi ha arreu del món, que regenta una petita botiga al campament de Zatari, on repara mòbils, carrega les bateries i restaura les úniques connexions que els seus veïns del camp encara tenen amb Síria. A través dels seus clients, veiem el contingut de la targeta de memòria: les seves vides passades a Síria, amb la felicitat, la rutina diària i la vida familiar que van quedar estroncades, així com la guerra, la destrucció, la por i la fugida.


Per això, un dels moments més emotius del documental és quan Maamun decideix comprar una impressora i les persones refugiades del campament poden recuperar aquells bocins de memòria captats en imatges, les fotografies que tenen emmagatzemades als mòbils. D’aquesta manera, els records de temps més feliços cobren vida a través d’aquest fet tant quotidià per a nosaltres, i tan extraordinari en canvi per a ells. Abans que comencés l’acte, es va encarregar de donar la benvinguda Santiago Gorgas, de l’equip de Mistura.


Santiago Gorgas, de l'Associació Cultural Mistura
Un dels tres directors de la pel·lícula va ser Pablo Tosco, que inicialment estava previst que assistís a la projecció d’aquest passat divendres a Blanes. Al tenir un imprevist de darrera hora, el van substituir Ivan Muñoz i Anna Serra en el col·loqui que va tenir lloc després de la projecció. Ivan Muñoz és periodista i fotògraf independent que treballa per a diferents mitjans de comunicació. Per la seva banda, Anna Serra és advocada i doctora en Dret i Globalització, i és responsable del Servei d’Acollida a Immigrants i Refugiats de Creu Roja a Girona des de fa més de 10 anys.


El documental que es va poder veure divendres passat a la Biblioteca Comarcal es va estrenar als cinemes el setembre de 2015 i posteriorment es va exhibir en un circuit de festivals estatals i internacionals. També es va mostrar durant l’Expo Milano 2015, i l’objectiu dels productors era fer un toc d’alerta sobre la situació dels refugiats sirians en particulars, així com dels refugiats de tot el món en general, per conscienciar sobre el paper de l’ajuda humanitària i la vital importància que té en la vida de milions de persones.
Data de realització: 04/18/2016 | Data de la darrera actualització: 04/18/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300