Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local canvia el format i fa més pràctic el VI Curs d’Autoprotecció per a Dones


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/27/2016 01:07:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local canvia el format i fa més pràctic el VI Curs d’Autoprotecció per a Dones

Durant aquests anys, l’experiència que organitzen agents del cos de seguretat ha comptat amb més de 300 dones inscrites, algunes de les quals han repetit després del positiu resultat

Avui al matí ha tingut lloc la primera de les dues sessions de què consta el Curs d’Autoprotecció per a Dones que s’imparteix a la Ciutat Esportiva Blanes, dividit en dos grups. Organitzat per la Policia Local de Blanes, es tracta de la sisena vegada que s’ha convocat, sempre sota el lema No més violència contra les dones. Abans de començar la primera classe, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, els ha donat la benvinguda, desitjant a totes les alumnes que puguin gaudir d’un bon aprenentatge.


Benvinguda a les alumnes del cap de la Policia Local
Amb aquesta sisena edició ja són més de 300 dones les que han participat al llarg dels darrers anys en aquesta activitat gratuïta, que ha superat amb escreix i en positiu totes les expectatives previstes. Des que es va posar en marxa el novembre del 2013, en cada nova convocatòria les nombroses peticions que es reben fan que aviat es tanquin les inscripcions per no superar el topall aconsellable.

Des del 2014, es programen dues edicions cada any: una pels volts de l’abril i maig i l’altra al novembre. Com és habitual, després de la primera sessió que hauran fet avui, tant el grup del matí com el de la tarda, el curs es completarà aquesta setmana amb una segona classe. Es tracta de sessions intensives que es fan en dos grups diferents en horari de matí i tarda per facilitar l’assistència de tothom.


Instructors, alumnes i cap de la Policia Local
Pel que fa al perfil mitjà de les dones que han participat fins ara, el ventall és molt ample i variat. Així, en aquesta nova edició la més jove té 17 anys i la més gran 73 anys, de manera que haurà estat l’alumna més veterana amb què hauran treballat fins ara. En cada edició ha sovintejat la presència de dones de més de 60 anys, a banda de l’edat més majoritària, que volta majoritàriament entre els 30 i 40 anys.

Més intensitat i més pràctica en l’aprenentatge

Si bé pel que fa al seu contingut es continua en la mateixa exitosa línia que ha tingut el curs fins ara, en aquesta sisena edició s’ha decidir introduir alguns canvis, augmentant la intensitat amb noves tècniques de defensa. Així, per exemple, quan s’ensenya a les alumnes a desfer-se del seu atacant quan intenta immobilitzar-les, també se’ls mostra com repel·lir l’agressió i escapolir-se.


Aquest canvi s’ha introduït en atenció a què en cada convocatòria del curs hi ha alumnes que ja l’havien realitzat amb anterioritat en alguna edició, i demanen poder aprendre noves tècniques. Com que les classes les donen quatre instructors, mentre uns es dediquen a evolucionar sobre el què ja s’ha après, els altres atenen les noves alumnes que tot just s’inicien.

Tal com expliquen els instructors, s’ha aprofitat aquesta sisena edició per fer un pas més i avançar en el tema de la defensa personal, havent introduït per exemple com repel·lir una agressió quan s’està en l’interior d’un cotxe i l’atacant intenta entrar-hi. Fins ara, fan un balanç molt positiu dels resultats aconseguits. Prova d’aquest èxit són les dones que, després d’haver participat algun cop, tornen a inscriure-s’hi en posteriors edicions.


Una altra millora és que s’ha ampliat el dossier amb el temari que es dóna a totes les alumnes un cop finalitzat l’aprenentatge, un element que ve a sumar-se al diploma d’aprofitament que se’ls lliura, així com a la medalla amb la què també se’ls obsequia. Aquesta darrera atenció és gentilesa de l’empresa TST, que col·labora amb el curs cedint-les.

Instructors especialitzats en la matèria

El Curs d’Autoprotecció per a Dones l’imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana i té una duració de sis hores sumant les dues sessions que es fan durant una setmana. Felipe L., expert en defensa personal, encapçala l’equip de professors, i s’encarrega principalment de donar les explicacions a les alumnes en la part més teòrica, així com de supervisar la correcta execució dels exercicis en la part pràctica.


L’equip d’instructors el completen el caporal Jesús U., així com els agents Mireia V. i Ruben C., que ajuden a les alumnes a dur a la pràctica les explicacions prèvies que els donen. Els policies pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, i per tant coneixen prou bé els casos i situacions més comuns amb què es poden trobar les dones i la millor manera per afrontar-les.


En aquesta nova edició els instructors s’han identificat amb un nou uniforme que s’han dissenyat especialment per a la ocasió, específicament per impartir el curs. En definitiva, el què intenten els policies en cada nova edició és que les seves alumnes puguin tenir més garanties per afrontar i repel·lir una potencial situació de perill, sempre amb la mateixa recomanació: defensar-se, fugir el més ràpidament possible i allunyar-se.
Data de realització: 04/27/2016 | Data de la darrera actualització: 04/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300