Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els alcaldes de Blanes dels darrers mandats participen en la festa del 20è aniversari del Casal de la Gent Gran


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/02/2016 11:55:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fotoEls alcaldes de Blanes dels darrers mandats participen en la festa del 20è aniversari del Casal de la Gent Gran

Aquest cap de setmana s’han fet diverses activitats, coincidint amb la 37a Diada de Germanor que els membres de l’Associació de Pensionistes i Jubilats celebren cada 1 de maig

L’edifici del Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes compleix aquest 2016 el seu 20è aniversari, després que aquesta entitat havia estat allotjada amb anterioritat en diversos locals del municipi. Per aquest motiu, coincidint amb la 37a Diada de Germanor que l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes celebra cada any puntualment l’1 de maig, el passat cap de setmana s’han organitzat diverses activitats commemoratives.


Alcaldes, autoritats i actuals i anteriors membres
Junta Associació Pensionistes i Jubilats
La més destacada ha estat el dinar de germanor que va tenir lloc aquest passat diumenge, que va comptar amb l’assistència dels alcaldes de Blanes d’aquests darrers mandats. Així, van participar l’actual batlle, Miquel Lupiáñez, així com els qui l’han precedit cronològicament: Josep Marigó, Josep Trias i Ramon Ramos. Els dos únics exalcaldes que van excusar la seva presència per compromisos previs van ser Fèlix Bota i Ma Dolors Oms.


37è Dinar de Germanor
El dinar també va comptar amb la presència de Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària; Fina Surina en representació del delegat del govern a Girona, Eudald Cassadessús; així com del regidor d’Acció social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes, Mario Ros. Tots ells van acompanyar en aquesta assenyalada data als membres de la Junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, encapçalada pel seu president, Josep Lluís Merino.

Tampoc no es va voler perdre la festa del 20è aniversari i 37ena Diada de Germanor un anterior president de l’entitat, Joaquim Ponsdomènech, qui precisament ocupava aquest càrrec el 9 de març de l’any 1996, quan es va inaugurar el Casal de la Gent Gran. Uns anys més tard, el local va rebre el nom sota el qual se’l coneix ara: Casal de la Gent Gran Benet Ribas.


Missa 37a Diada de Germanor
Per immortalitzar aquest destacat moment en la història del Casal de la Gent Gran Benet Ribas, abans que comencés el 37è Dinar de Germanor, que centrava els actes del 20è aniversari, es va fer una fotografia de grup. A banda de les autoritats abans esmentades, també van afegir-s’hi els membres de la Junta de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, així com la directora del Servei Territorial de Benestar Social de la Selva, Susanna Sola.

Actes de Celebració del 20è aniversari del Casal i 37a Diada de Germanor

La celebració del 20è aniversari de la inauguració del Casal Benet Ribas es va encetar dissabte al matí, amb una xocolatada popular durant la qual es van servir més de 360 racions de xocolata desfeta i melindros, tot i la pluja que va estar fent la guitza durant el matí. Per aquest motiu, la Festa Infantil que havia de fer-se a l’aire lliure, a la Plaça d’Espanya, finalment es va traslladar a l’interior de l’edifici del casal.


Simulània d'escacs
La festa va estar amenitzada pel grup La Tresca i la Verdesca, que va tenir entretinguda la canalla durant una bona estona. Ja a la tarda, els actes van continuar amb una partida simultània d’escacs, tal com estava previst. Per contra, la pluja va impedir que es pogués fer l’altra esdeveniment que s’havia de fer a la tarda: una passejada i desfilada de vestits de paper que s’havia d’allotjar a la Plaça d’Espanya i al Carrer Ample.


L’endemà diumenge, coincidint amb la 37a Diada de Germanor que se celebra des del 1979, l’activitat es va encetar a les 11 del matí, amb una missa a la Parròquia Santa Maria. Com ha estat el costum dels darrers anys, l’ofici va comptar amb la participació de la Coral Jubilate dirigida per Ma Rosa Vidal. Per primera vegada la formació vocal va intervenir en la litúrgia interpretant diverses cançons des de l’altar, després que els darrers anys ho havien estat fent al costat de l’orgue del primer pis.


Coral Jubilate, del Casal de la Gent Gran Benet Ribas
Finalment, l’activitat del diumenge es va tancar amb el ja esmentat Dinar de Germanor, que durant aquests darrers anys s’ha estat acollint al Restaurant Can Tarranc de Blanes, i al qual van assistir 165 persones. Com ha estat el costum durant els 37 anys en què ha tingut lloc aquesta celebració, la vetllada es va tancar amb un ball.

Data de realització: 05/02/2016 | Data de la darrera actualització: 05/02/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300