Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Jardí Botànic Marimurtra enceta nova temporada amb l’objectiu d’augmentar el nombre de visitants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2016 11:07:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Jardí Botànic Marimurtra enceta nova temporada amb l’objectiu d’augmentar el nombre de visitants

El públic més nombrós continua sent el català, mentre que els turistes francesos mantenen la tendència i ja són els segons per davant del rus i altres mercats europeus tradicionals

Coincidint amb el mes de maig, quan tradicionalment les flors ofereixen un espectacle policromàtic únic, el Jardí Botànic Marimurtra enceta nova temporada amb l’objectiu de consolidar la recuperació en el nombre de visites que ha estat experimentant fins ara. Actualment, el públic més nombrós continua arribant des d’arreu de Catalunya, si bé els francesos mantenen la tendència a l’alça, i ja són el segon més nombrós per davant dels russos i altres mercats europeus tradicionals.


El Templet de Linné, un dels racons més emblemàtics
De cara a aquesta nova temporada, coincidint amb l’estiu, està previst que s’organitzi una nova edició de les Nits de Marimurtra, que es presentaran a principis del proper mes de juny. Novament, hi haurà l’oportunitat d’assistir a un concert que s’allotjarà a l’emblemàtic entorn del Templet de Linné, així com viure l’experiència única que suposa poder fer un passeig pel jardí en una nit d’estiu.

Un jardí que combina art i ciència

El què ofereix una visita al Jardí Botànic Marimurtra, però, va més enllà d’una sessió turística de coneixement de l’entorn, o la visita a una col·lecció de plantes visitables. Les iniciatives privades altruistes que uneixen art, cultura i ciència són actualment molt escasses. El creador d’aquest recinte, Carl Faust, volia contribuir al progrés científic de Catalunya, i va aconseguir fer néixer un jardí excepcional arran de mar, reconegut per botànics i científics d’arreu del món.


El clima suau de Blanes permet el cultiu de plantes de regions càlides com si estiguessin en el seu ambient natural. A aquest factor, s’hi van anar afegir en el moment de la creació del jardí personatges il·lustres com Ramon Margalef, Pere Montserrat, Oriol de Bolòs, Joan Pañella o Pius Font i Quer, que van trobar en el Marimurtra un suport molt valuós per a la seva trajectòria. El resultat va ser un espai de més de quatre hectàrees on conviuen més de 4.000 espècies de plantes d’arreu del món, i un bagatge que ara ja depassa els cent anys.


Una altra característica que el fa singular, és que la voluntat de Carl Faust al crear el Marimurtra va ser que el jardí es complementés amb la investigació i la divulgació científiques. Aquí és on intervé en especial la Fundació Carl Faust, una entitat privada sense ànim de lucre que, sense haver rebut ajudes importants, fa més de 60 anys que continua amb la tasca encetada pel fundador. La seva gestió acurada i planificada segueix garantint que aquest autèntic museu a l’aire lliure el puguin seguir gaudint tant la gent de Blanes com els visitants que arriben de prop i de més lluny.Data de realització: 05/13/2016 | Data de la darrera actualització: 05/13/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300