Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Peces de Joan Miró i Antoni Tàpies a Blanes per celebrar els 25 anys de la Galeria d’Art l’Arcada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2016 04:59:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Peces de Joan Miró i Antoni Tàpies a Blanes per celebrar els 25 anys de la Galeria d’Art l’Arcada

La popular sala d’exposicions ha inaugurat la mostra titulada “Primeres Firmes” per celebrar el seu primer quart de segle de vida, durant el qual ha reunit més de 8.000 obres d’art

La Galeria d’Art l’Arcada compleix enguany els seu primer quart de segle de vida i, per celebrar-ho, la millor manera possible de fer-ho ha estat aplegar obres de destacats i coneguts artistes del panorama pictòric i escultòric contemporani. Presentada sota el títol Primeres Firmes, l’exposició es podrà visitar fins al proper 9 de juny i reuneix peces de Joan Miró, Antoni Tàpies, Antoni Clavé, Rafel Riera i Aragó, Manolo Millares, Jaume Plensa, Lluís Cera, Joan Ponç i Antoni López, tan sols per citar alguns dels noms propis que les signen.


Escultura Lluís Cera i Quadres Antoni Tàpies
Es tracta d’un total de 23 obres d’art que venen a ser com un aparador, un compendi de la vocació que ha mogut aquesta galeria a ser el què és. Tal com expliquen els propietaris de la sala, Lluís Pascual i Carles Casals, per muntar aquesta exposició han portat l’obra de més alt nivell que han pogut aconseguir, una selecció que podria donar digne i reconegut contingut al millor dels museus i que ara, d’aquesta manera, es troba emplaçat a Blanes durant gairebé un mes.


Lluís Pascual i Carles Casals, fundadors Galeria d'Art l'Arcada
A través d’aquest compendi, es pot resseguir la trajectòria d’artistes que estan presents a les millors pinacoteques del món, als museus que cada any mouen milers de visitants. Són, en definitiva, un testimoni de l’art modern que permet al visitant fer una immersió en la gran cultura contemporània de l’art principalment amb pintures, així com també amb algunes peces escultòriques.

Més de 8.000 peces exposades durant 25 anys

Durant aquests primers 25 anys, la Galeria d’Art l’Arcada ha reunit més de 8.000 peces a través d’un total de 334 exposicions que, amb l’habitual cura i dedicació que caracteritzen Lluís Pascual i Carles Casals, ha permès dur fins a Blanes artistes de reconeguda trajectòria o joves promeses ara ja consolidades. Originàriament, la sala va estar emplaçada al Carrer Bellaire, al centre de la vila.


Lluís Pascual, Mila Kuzmenko i Carles Casals
El gener de l’any 1998 va ser quan van decidir canviar de domicili i es van traslladar molt a prop d’on estaven, a l’encara més cèntric Passeig de Dintre, situat a pocs metres de l’Ajuntament. A l’hora de fer balanç d’aquests vint-i-cinc anys Lluís Pascual reflexa l’emoció que senten tant ell com Carles Casals: “Estem molt satisfets, perquè hem pogut ser testimonis del pas del temps, de la visió dels artistes, i de la pròpia evolució que donen a l’art els artistes. Hem recollit el moment en què vivim exposició rere exposició”.


Quadre de Joan Miró a la Galeria d'Art l'Arcada
Si bé la pintura i l’escultura han estat les arts predominants, també hi ha hagut mostres de fotografia, ceràmica i obra gràfica. Durant aquests darrers anys, també han comptat amb el suport de Mila Kuzmenko, que actua com administradora de la galeria. D’altra banda, coincidint amb aquest aniversari, han complert una de les fites que feia temps que ja tenien in mente, posar en marxa una plana web on s’aplega tota la informació necessària, així com la possibilitat de repassar exposicions presents i passades: www.galerialarcada.com


Després d’aquesta exposició commemorativa, inaugurada el passat cap de setmana, està previst que a finals del proper mes es faci una Col·lectiva d’Aniversari, que coincidirà amb la data exacta en què es va posar en marxa la Galeria d’Art l’Arcada, el 21 de juny de 1991.
Data de realització: 05/17/2016 | Data de la darrera actualització: 05/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300