Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’inaugura a Blanes la 23a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari amb 400 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2016 04:56:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLS’inaugura a Blanes la 23a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari amb 400 participants

Hi ha obres de 14 instituts gironins i dels Grups Joves d’El Mirall de Blanes i El Galliner de Girona. També s’ha convidat a l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i l’INS Banús de Cerdanyola del Vallès

Avui al migdia s’ha inaugurat a Blanes la 23a Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari de comarques gironines amb un acte oficial encapçalat per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, el regidor d’Educació, Albert Sanz, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Quim Torrecillas. En la inauguració també han participat Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, així com Joan Puig i Mercè Torroella, representants de l’organització de la mostra, el Seminari del Professorat de Teatre gironí.


Acte Oficial Inauguració XXIII Mostra de Teatre a Blanes
En aquesta vint-i-tresena edició hi ha més de 400 participants, entre alumnes, professors i monitors, que pertanyen a 14 centres gironins, a més de dos instituts convidats per a la ocasió: l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig i l’INS Banús de Cerdanyola del Vallès. També oferiran sengles obres els Grups Joves d’El Mirall de Blanes, així com del centre de formació teatral El Galliner de Girona.


Parlament del regidor d'Educació, Albert Sanz
Pel que fa als 14 instituts de comarques gironines, n’hi ha dos de Blanes (S’Agulla i Serrallarga), el Francesc Cambó de Verges, Salvador Espriu de Salt, Ridaura de Castell-Platja d’Aro, l’INS de Tossa de Mar, Rafael Campalans d’Anglès, Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà de Palafrugell, Narcís Monturiol de Figueres, Josep Brugalat de Banyoles, l’INS de Celrà, el Cap Norfeu de Roses i el de Santa Coloma de Farners.


Abans dels parlaments inaugurals d’avui al migdia, Josep Maria Uyà, professor de l’Institut de Celrà, ha presentat el llibre que recentment ha escrit, i que consisteix en un recull de textos que ha anat elaborant durant tots aquests anys.

Representacions al Teatre de Blanes i a l’Esbarjo Parroquial

Les 20 representacions que composen el gruix del programa de la Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari de comarques gironines s’allotgen en dues sales del municipi amfitrió: el Teatre de Blanes i l’Esbarjo Parroquial. L’activitat es va iniciar el vespre d’aquest passat dimarts amb la primera actuació a càrrec del Grup Jove d’El Mirall de Blanes, que va oferir l’obra Dies Comptats.


Per la seva banda, l’altra espectacle que també anirà a càrrec d’un Grup Jove d’un col·lectiu teatral gironí tindrà lloc dijous a les quatre de la tarda, de nou al Teatre de Blanes. Es tracta de l’obra Suplicant, un altre cop, de l’Escola de Formació Teatral El Galliner de Girona, més concretament del grup de joves Molière, que presenta una peça de plena actualitat.


Suplicant, un altre cop parla sobre l’inexorable compliment de la dita la història es repeteix. Així, com a punt de partida, es narra el cas històric de les dones que fugien del seu propi país perseguides pels egipcis que volien maridar-les per la força. Arribades a Argos, a la seva frontera, van suplicar als habitants d’aquell poble que les acollissin, els van demanar refugi. Corria l’any 463 abans de J.C.. Ara, 25 segles després, estem en el mateix punt en l’era moderna.


La clausura de la XXIII Mostra de Teatre d’Ensenyament Públic Secundari de comarques gironines tindrà lloc divendres a quarts de dues de la tarda a l’Esbarjo Parroquial, amb el lliurament d’obsequis i records de l’experiència. Així es farà després que el gruix de les actuacions s’hauran estat fent al llarg del matí i la tarda de dimecres i dijous, així com divendres al matí.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/18/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300