Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la I Retro Party & Games al Casal Jove Morralla


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/23/2016 12:45:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la I Retro Party & Games al Casal Jove Morralla

La jornada celebrada durant tot el diumenge estava dedicada principalment al món dels videojocs, unificant les consoles dels anys 80 i 90 amb les actuals plataformes PS4 i Wii-U

El Casal Jove Morralla Espai Creatiu de Blanes va allotjar aquest passat diumenge la primera edició de Retro Party & Games, una jornada que es va allargar durant tot el dia, a partir de les 11 del matí i fins quarts de 9 de la nit. Aquesta experiència que endegada per primera vegada ha estat valorada molt positivament per l’organització, l’Associació Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, amb el suport de l’equip del Morralla i de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament.


I Retro Party & Games al Morralla
Es calcula que més de 300 persones d’una ampla franja d’edat van passar al llarg de tot el dia pel Morralla. Aquest era justament un dels objectius que es volia abastar: que hi hagués tant públic jove –el què majoritàriament va atraure l’esdeveniment-, així com adults que voltaven entre els 30 i els 50 anys fins i tot en alguns casos. Pel que fa a la seva procedència, la majoria provenien de Blanes i Barcelona, així com d’altres localitats de la rodalia.

Un recorregut vintage als videojocs de les últimes dècades

Com el seu nom ja deixava entreveure, la I Retro Party & Games estava dedicada al món dels videojocs, incloent un recorregut històric a les videoconsoles dels anys 80 i 90 (NES 8bits) fins a les plataformes més actuals com són PSC4 i Wii-U. Del què es tractava era que els joves d’avui dia poguessin conèixer els antics jocs que tant van agradar fa més de tres dècades, així com qui van gaudir-los s’hi retrobessin de nou.


En aquest darrer sentit, es va fer una fusió entre passat i present, fent intercanvis entre les antigues consoles i les d’ara. Actualment hi ha un nou moviment que advoca per recuperar aquests vestigis dels trepidants anys 80, a les acaballes del segle XX, i re-configurar-los perquè també siguin gaudits de nou, en ple segle XXI tant per nostàlgics com per nous adeptes.


D’aquesta manera, els participants van poder provar hits pretèrits com Super Mario, Sonic o El Rey León, al costat de grans nissagues prou conegudes que també s’han reinventat a ells mateixes: Street Fight i Tekken.

Una jornada per complaure els gustos més eclèctics

Completaven l’oferta d’entreteniment diferents jocs de rol i jocs de taula que aviat van trobar igualment un bon nombre de joves que van apostar per provar-los. Per dur-ho a terme, es van habilitar quatre sales del Morralla perquè els assistents provessin de les diferents plataformes, diversos tipus de jocs: shooters, esports, musicals, lluita, aventura, curses, etc. Igualment, es van organitzar tornejos i activitats perquè no tan sols es reduís tot plegat a jugar a videojocs. Especialment divertit i interessant va ser la fusió que es va fer entre públic de totes les edats en els tornejos amb videojocs.


D’altra banda, tant a l’entrada al recinte com en el seu interior es van habilitar diversos estands amb material força variat, per complaure un ample ventall de gustos, i així poder endur-se un record de l’esdeveniment. Així, hi havia des de material de fanzine, passant per altres productes, i fins i tot roba de bebè, amb camisetes i pitets amb estampacions fetes a mà de frases i imatges relacionades amb pel·lícules i sèries de TV prou conegudes com la nissaga d’Star Wars o Joc de Trons, entre d’altres.


Un altre dels estands oferia tot tipus de gadgets i productes relacionats amb la imagineria que també es pot veure en l’altra dels esdeveniments que fins ara havia organitzat també amb un gran èxit l’associació Amics de la Cultura Asiàtica. Es tracta de les Jornades Manga i Anime, que aquest 2016 entraran ja en la seva setena edició, i que tindran lloc passat l’estiu, de cara al setembre.


L’èxit d’aquesta I Retro Party & Games garanteix la seva continuïtat de cara al 2017, quan es vol convocar la que serà segona edició. La jornada d’ahir diumenge es va tancar amb un esdeveniment musical directament relacionat amb la temàtica que va imperar durant tot el dia: un concert instrumental de covers de videojocs a càrrec del grup Belmont’s Revenge.


L’associació Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu promocionar la cultura dispersa amb caràcter oriental a través de l’organització de diversos tallers, jornades, així com diferents esdeveniments.Data de realització: 05/23/2016 | Data de la darrera actualització: 05/23/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300