Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple Municipal aprova amb l’abstenció d’ICV-EUiA i la CUP el nou model de la Policia Local de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/27/2016 09:06:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple Municipal aprova amb l’abstenció d’ICV-EUiA i la CUP el nou model de la Policia Local de Blanes

La intensa sessió plenària celebrada aquest passat dijous va incloure 7 temes en la part resolutiva i 8 mocions en la de control, 3 de les quals no van prosperar

L’Ajuntament de Blanes va celebrar ahir al vespre una intensa sessió plenària que incloïa un bon nombre de temes a tractar. Un d’ells era el nou model de la Policia Local de Blanes, que té com a principals novetats potenciar la policia de proximitat i la creació de la Unitat de Policia Administrativa. Malgrat tots els grups polítics van felicitar el treball que han encapçalat durant les darreres setmanes el cap de la Policia Local, Joan Garcia, i la responsable política d’aquesta àrea, la tinent d’alcalde Pepa Celaya, finalment el punt va prosperar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC, C’s, Batega i el PP, mentre que tant ICV-EUiA com la CUP van absternir-se.


Aprovació del nou model de la Policia Local de Blanes
Pel que fa a la resta de punts, l’aprovació d’una modificació puntual de normativa del POUM relacionada amb la previsió de places d’aparcaments dels edificis es va aprovar amb 17 vots a favor, 2 abstencions dels regidors de Batega per Blanes i 2 vots en contra de la CUP. Per la seva banda, l’aprovació provisional del projecte de modificació puntual del Pla Especial del Sistema General Portuari formulat per la Generalitat va comptar amb la unanimitat de tots els grups.

Una qüestió merament tècnica i administrativa sobre la dissolució i liquidació del Consell General del Consorci de Comunicació Local (CCL), que ha migrat a la XAL (Xarxa Audiovisual Local), va comptar amb 19 vots a favor i 2 abstencions dels regidors de Batega. Tampoc va haver unanimitat en la tria dels dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada per a l’any vinent, que els botiguers han demanat que siguin el 23 i el 30 d’abril. En aquest cas, van haver 17 vots a favor i 4 abstencions dels regidors i regidores d’ICV-EUiA.

Vuit mocions debatudes en la part de control del ple

En la part de control, on es van debatre vuit mocions, la primera d’elles presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes amb motiu del 28 de juny, Dia de l’Orguall Gai, contra la LGTIFòbia, es va aprovar per unanimitat, i inclou que Blanes sigui declarat poble respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de LGBTI, contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual. Per la seva banda, la proposta d’acord presentada pels dos mateixos grups per impulsar la millora de l’oferta hotelera a Blanes es va aprovar amb 19 vots a favor i 2 vots en contra de la CUP.


Ple Municipal 26 de Maig 2016
També es va aprovar l’altra moció d’ICV-EUiA i Batega per Blanes per reprovar l’actuació de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en la contractació de cadires abatibles de pagament a l’Hospital Comarcal de Blanes. Un total de 10 regidors i regidores van votar a favor: a banda dels proponents, s’hi van sumar ERC i la CUP. Les 11 abstencions de la resta de grups (PSC, CDC, C’s i PP) van propiciar que el punt es pogués aprovar.

En canvi, no van prosperar les dues següents propostes d’acord: la primera que demanava treballar per la descentralització de l’AMIC tan sols va comptar amb el recolzament dels dos proposants (ICV-EUiA i Batega) mentre que la CUP es va abstenir i la resta de grups van votar en contra. L’altra moció que no es va aprovar va ser la presentada per la CUP per declarar Blanes vila republicana i antimonàrquica: van votar a favor ICV-EUiA, ERC i els proposants, mentre que Batega per Blanes es va abstenir i la resta van votar en contra.

L’altra moció de la CUP de declaració institucional de suport a les represaliades polítiques es va aprovar amb el recolzament d’ICV-EUiA i Batega per Blanes; PSC i Ciutadans van votar en contra; i la resta de grups (CDC, ERC i PP) es van abstenir. Entrant en la recta final, la proposta d’acord presentada per l’Associació Pinya de Rosa que recollia tot un seguit de mesures en el transport públic interurbà es va tombar al comptar tan sols amb el recolzament d’ICV-EUiA, Ciutadans, Batega i la CUP; la resta van votar en contra: PSC, CDC, ERC i PP.


Per últim, la proposta d’acord de la Plataforma Aigua és Vida presentada per ICV-EUiA, Batega per Blanes, Ciutadans, la CUP i el PP va prosperar amb els 11 vots dels proposants, mentre que la resta (PSC, CDC i ERC) van votar en contra. La moció insta a la Generalitat a recuperar la gestió de l’empresa d’abastament d’aigua en alta Aigües Ter Llobregat. Com és habitual en els plens ordinaris, la sessió es va tancar amb els consecutius torns de precs i preguntes dels regidors i després des del públic. El ple va acabar quan passaven pocs minuts de les 12 de la mitjanit després que havia començat a les 7 de la tarda.
Data de realització: 05/27/2016 | Data de la darrera actualització: 05/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300