Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Concurs de Focs d’Artifici i el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes triomfen a la TV Alemanya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/01/2016 11:23:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Concurs de Focs d’Artifici i el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes triomfen a la TV Alemanya

La cadena alemanya NRD ha emès un reportatge de la Costa Brava rodat l’any passat en diverses localitats. A Blanes es va enregistrar coincidint amb el 46è Concurs Internacional de Focs

La vila de Blanes ha estat més internacional que mai aquest passat mes de maig en protagonitzar bona part d’un reportatge sobre la Costa Brava emès a la televisió alemanya NRD, dins el programa Mare TV. Sota el títol La Costa Brava, costa salvatge d’Espanya, el treball descriu les peculiaritats més destacades d’aquest entorn gironí. Explica que està situada a Catalunya, en el nord-est de la península, i que, tot i que els catalans són oficialment espanyols, molts d’ells s’entenen com a membres de la seva pròpia nació.


Rodatge de l'equip del programa "Mare TV", juliol 2016
El reportatge s’ha ofert ara a través de la televisió alemanya i per la xarxa, tot i que cal dir que és fruit d’un intens rodatge que va allargar-se durant un bon grapat de mesos, al 2015. A Blanes, l’equip de Mare TV va iniciar durant la primavera de l’any passat els primers contactes amb l’Ajuntament de Blanes per poder coincidir amb un dels esdeveniments que cada any atrau centenars de milers de visitants: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Els reporters alemanys van poder seguir de molt a prop tota la feina que comporta la preparació del certamen, tant des del punt de vista de l’Ajuntament de Blanes, que destina cada any diversos elements logístics i de suport, com de les empreses pirotècniques. En aquest darrer sentit, en el reportatge també s’incideix en l’ample dispositiu de seguretat que lidera el Departament de Protecció Civil, i que garanteix que els espectacles de foc es puguin gaudir sense ensurts.

Mesos de preparació previs a l’enregistrament del reportatge

La preparació del segment del reportatge que es va enregistrar a Blanes l’any passat va suposar mesos de treball amb l’equip de producció que, prèviament, es va desplaçar en diverses ocasions al municipi tant per concretar les localitzacions com els personatges a qui volien entrevistar. Fins i tot es van arribar a fer càstings per acabar de triar als protagonistes, en base al perfil d’entrevistes i personatges que la televisió va exposar a l’Ajuntament de Blanes.


L’altra pol d’atracció blanenc del reportatge és el Jardí Botànic Marimurtra, que en el reportatge de la Costa Brava es presenta com un dels jardins més importants d’arreu d’Europa. Fent seu l’antic adagi sobre que una imatge val més que mil paraules, les càmeres alemanyes descriuen amb prou eloqüència la bellesa d’un paratge visitat cada any per milers de persones i apreciat especialment pels blanencs i blanenques.

L’equip de la televisió alemanya va estar allotjat a Blanes coincidint amb la Festa Major de Santa Anna i, a banda de les intenses jornades de treball, també va poder gaudir encants del municipi, així com de la seva gastronomia. Per ajudar en la feina de rodatge a l’equip de reporters, es van posar al seu abast les mateixes facilitats de què també disposen els mitjans de comunicació autòctons que demanen suport a la població quan han de fer enregistraments.


El reportatge sobre la Costa Brava –titulat originalment Die Costa Brava – Spaniens wilde Küste- també inclou la jornada d’un pescador a Palamós, la duna litoral de Sant Martí d’Empúries, les anxoves de l’Escala i els productes gastronòmics que s’ofereixen a Besalú –destacant en especial la botifarra catalana-, entre d’altres. Els autors del treball han estat Caroline Rollinger, Ralf Quibeldey, Eva Maria Wittke, Florian Melzer, Geraldine Sulima i Patrick Blank.

Data de realització: 06/01/2016 | Data de la darrera actualització: 06/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300