Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Esport i cohesió social en el II Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/07/2016 12:39:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FUTBOLEsport i cohesió social en el II Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat de Blanes

25 jugadors de futbol d’arreu del municipi han participat en aquesta experiència que es va allotjar diumenge passat al Camp de Gespa de Can Borell

Al llarg de dècades, la pràctica esportiva ha servit sovint com element de cohesió, per apropar realitats diverses, superant sovint les barreres que poden suposar diferents llengües, cultures o religions. Partint d’aquesta premissa, però també entenent el futbol com un joc, una pràctica esportiva que serveix per superar moltes fronteres, dues entitats de Blanes van decidir aquest passat cap de setmana organitzar una activitat en aquesta línia.


Fotografia de grup II Torneig per la Interculturalitat
Es tractava del II Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat, impulsat per Blanes Solidari i Endam Kafo, que treballen per la cohesió social a la vila. També es va comptar amb l’estreta col·laboració d’En Joc, L’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, Arran Blanes, GAK (Grada Antifa Kombatent), i el suport de l’Ajuntament de Blanes, que va cedir la utilització del terreny de joc.


D’aquesta manera, diumenge passat, des de quarts d’11 del matí i fins la 1 del migdia, el camp de gespa artificial de Can Borell va allotjar la competició esportiva centrada en un partit de futbol on els components dels equips anaven variant quan el jugador en qüestió demanava canvi. Complint els objectius proposats, del què es va tractar bàsicament era passar una entretinguda estona presidida pel bon humor, tot practicant un esport que compta amb molts adeptes i aficionats.

Més que mai, aquesta vegada el resultat del partidet va ser el de menys, ja que els equips mixtes de diverses categories repassaven un ample marge d’edats i nivells d’expertesa, tal i com va poder apreciar el públic assistent. A la mitja part, així com en acabat el torneig, els jugadors van poder recuperar forces degustant sabors de diferents menjars del món, aportats per membres de les entitats organitzadores i col·laboradores.


Especialment agraïdes van ser les taronges i plàtans, però també uns pastissets i empanades originàries de Gàmbia i Senegal que es van poder degustar gratuïtament, de fabricació casolana. Per immortalitzar aquesta segona edició del torneig, tots els participants van posar per una fotografia de família un cop acabat l’esdeveniment.

Arrels del I Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat

En aquesta segona edició del torneig, les entitats Blanes Solidari i Endam Kafo han pres el relleu en l’organització que fa uns mesos van encapçalar els membres del Truc 2 de l’AEiG Pinya de Rosa amb el suport de diverses entitats i col·lectius de Blanes. Aquesta primera experiència va tenir lloc el passat 13 de febrer, a la pista esportiva de la Plaça Onze de Setembre, a Mas Enlaire.


En aquella ocasió, el torneig es va fer com a punt d’inflexió entre la primera i la segona rotacions del projecte Blanes En Joc, Barris en Joc, Places en Joc, amb l’objectiu d’educar en el lleure posant com a principal protagonista l’infant. El grau afegit del projecte En Joc és aconseguir descentralitzar el lleure perquè es faci en els diferents veïnats que configuren el municipi de Blanes.


Ara que Blanes Solidari i Endam Kafo han pres el relleu, el seu objectiu és potenciar un espai periòdic de trobades interculturals de caràcter lúdic i convivencial en el treball de cohesió social amb infants i joves a la vila. Es vol posar de manifest que la diversitat pot ser riquesa i cohesió a través de l’intercanvi esportiu, tal com va quedar palès diumenge passat.Data de realització: 06/07/2016 | Data de la darrera actualització: 07/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300