Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat crearà una Comissió Pública amb el territori per millorar mediambientalment el projecte de la C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/08/2016 11:25:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONSULTA C-32La Generalitat crearà una Comissió Pública amb el territori per millorar mediambientalment el projecte de la C-32

Una representació dels grups polítics encapçalada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, s’ha reunit aquest vespre amb el conseller Rull, a qui han lliurat la Memòria del Procés Participatiu

Avui dimecres ha tingut lloc una reunió de treball entre representants de l’Ajuntament de Blanes i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. La trobada, que s’ha allotjat aquet vespre al Parlament de Catalunya, s’ha fet en resposta a la petició formulada pel consistori blanenc a la Generalitat, en compliment d’un acord plenari que va culminar el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la C-32.


Parlament de Catalunya - Reunió amb Josep Rull
El ple del passat 28 d’abril va aprovar una moció institucional que incloïa que es demanés mantenir una reunió amb el conseller Rull, comptant amb l’assistència de representants dels grups municipals. La delegació blanenca l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), que ha lliurat la Memòria del Procés Participatiu a Josep Rull.


Josep Rull i Miquel Lupiáñez
L’han acompanyat el primer tinent d’alcalde, Quim Torrecillas (CDC); Marian Anguita (ICV-EUiA); Albert Sanz (ERC); Sergi Atalaya (Ciutadans); Lluís Yubero (Batega per Blanes) i Jaume Pujadas (CUP), que lluïa la característica samarreta de la Plataforma Aturem la C.32. En la trobada també han participat Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Xavier Flores, director general d’Infraestructures i Mobilitat; i altres tècnics, entre ells el de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, Ivan del Río.

Creació d’una Comissió Pública per millorar el projecte de la C-32

Durant la trobada, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha avançat el compromís del govern català de crear una Comissió Pública amb el territori, oberta i participativa, on també hi haurà representants polítics i tècnics de Blanes, Lloret, Tossa, Tordera i Palafolls, principalment. L’objectiu serà elaborar un paquet de millores mediambientals complementàries a l’actual projecte de la C-32.


Aquesta comissió està previst que es comenci a treballar per posar-se en marxa entre finals de juny i principis de juliol. Respecte el procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament de Blanes i que va culminar amb la consulta popular del 17 d’abril, Josep Rull l’ha posat en valor i ha explicat que el respecta, però també ha remarcat que, a causa de la baixa participació registrada, el govern català ha pres la decisió de tirar endavant el projecte.

El calendari, doncs, passa ara per ara per iniciar la Comissió Pública, respondre les al·legacions presentades contra la C-32 una per una i, finalment, aprovar el projecte de prolongació. En aquest sentit, les obres començaran la tardor d’aquest 2016 i es podran allargar durant dos anys, amb un cost que superarà els 65 milions d’euros.


Ricard Font, Josep Rull i Miquel Lupiáñez
Per últim, respecte els peatges, el conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha mostrat taxatiu, i ha remarcat que la Generalitat de Catalunya no vol prorrogar-los amb l’actual concessionària més enllà de l’any 2021, quan expira l’actual període de concessió. Al terme de la trobada, l’alcalde de Blanes ha avançat la intenció de reunir-se amb la Plataforma Aturem la C-32 per informar-los sobre el què s’ha tractat.

Compliment de l’acord del ple del 28 d’abril

La proposta d’acord aprovada en la sessió plenària del passat 28 d’abril, que va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics, incloïa tres punts. El primer donava compte de la memòria del Procés Participatiu sobre la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret, que s’ha estat fent a Blanes des del desembre fins a l’abril, i que va incloure l’organització d’una Consulta Popular que es va fer el 17 d’abril.


El segon recollia els resultats de la consulta, que representaven un 7’28% del cens de 32.825 persones, incloent la conclusió que el Ple de l’Ajuntament de Blanes assumia aquests resultats i expressava oficialment la negativa expressada per la ciutadania a les urnes respecte l’actual projecte de la C-32. Per últim, en el tercer punt s’acordava nomenar una delegació institucional pet traslladar aquest acord al govern català.


Aquest document, que s’ha lliurat avui en mà al conseller de la Generalitat, el van redactar els tècnics de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes i l’empresa contractada pel consistori perquè l’assessorés durant tot el procés. La part final de la memòria amb les conclusions està adreçada tant a l’administració organitzadora del Procés Participatiu, l’Ajuntament de Blanes, com a l’administració competent per a la realització del projecte de prolongació de la C-32, la Generalitat de Catalunya.Data de realització: 06/08/2016 | Data de la darrera actualització: 06/08/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300