Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’associació “Kedem?” de Blanes presenta “Costa Brava Bar”, un musical ambientat en els anys 80


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/14/2016 05:00:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’associació “Kedem?” de Blanes presenta “Costa Brava Bar”, un musical ambientat en els anys 80

L’entitat que dóna suport a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals ha omplert el Teatre amb el darrer muntatge dirigit per Maria Sola, amb música en directe del grup “Retrovisión”

Cada vegada que l’associació Kedem? de Blanes anuncia l’estrena d’un muntatge és sinònim d’èxit assegurat i de passar una estona entretinguda, amb bon ambient i companyia. Així va tornar a ser diumenge passat, quan el grup de teatre de l’entitat -Kedem Teatre- va estrenar Costa Brava Bar, amb guió i direcció de Maria Sola, que habitualment ja s’encarrega de dirigir el col·lectiu d’actors i actrius.


Maria Sola, guionista i directora de "Costa Brava Bar",
i directora de "Kedem Teatre"
La representació la van gaudir tant el nombrós públic, que va omplir de gom a gom el Teatre de Blanes, com els nois i noies de l’entitat, que dóna suport i organitza activitats per a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals. El grup Kedem Teatre ha crescut en nombre d’actors i actrius, de manera que si es va començar amb 8 nois i noies, ara ja en són 17. Aquest increment ha suposat haver d’augmentar també el nombre d’assajos setmanals, de manera que ara se’n fan dos per setmana.


Representació de l'obra "Costa Brava Bar"
Pel que fa a la seva recent estrena Costa Brava Bar, així com en les dues anteriors produccions la música de Queen va servir de fil argumental, en aquesta nova ocasió diversos temes dels anys 80 van anar ajudant a filar la història que s’explica al Costa Brava Bar. Un dels atractius amb què han comptat en aquesta ocasió, és que el decorat de l’obra ha estat una creació de l’artista blanenc internacional Quim Serrano, tot un luxe que no totes les produccions teatrals es poden permetre.

https://youtu.be/eiTVuq2Ufz4

Costa Brava Bar, ambientada en els anys 80

Tal com ja indica el nom de l’obra, l’escenari principal on transcorre l’argument és el Costa Brava Bar, un lloc de reunió per a un grup de nois i noies apassionats per la música i el ball, situat en un poble de la Costa Brava, durant la dècada dels anys 80. Justament aquest darrer ingredient, l’època en què se situa, és una de les claus que donen peu a la història que es narra.


I és que per anar introduint les diferents situacions que van passant, es va comptar amb la interpretació en viu i en directe de tota una sèrie de grans èxits de la dècada dels anys 80, interpretats pel grup Retrovisión, i corejats i ballats tant pels actors com pels espectadors. D’aquesta manera, tot just per començar l’actuació, es va oferir l’immortal Bienvenidos, de Miquel Ríos.

Chiquilla, Mediterráneo, No dudaría, Vamos a tocar un rock & roll en la plaça del pueblo, Sufre Mamón, o bé Escuela de Calor, entre d’altres, van ser altres inoblidables cançons que va oferir Retrovisión. També es van fer concessions als anys 70, amb temes tant o més coneguts, com ara Cuéntame o bé Eva Maria se fue buscando el sol en la playa. Val a dir que el rock en català dels anys 80 va ser igualment present, en aquest cas amb una cançó que ha esdevingut en tot un himne: Boig per tu, dels Sau.


Grup musical "Retrovisión"
La història, l’argument de l’obra, es centrava en els dos ambients que hi ha en el Costa Brava Bar, que es veuran enfrontats per un concurs. Així, mentre un grup de clients es presenta sota el nom de The Voice, l’altra col·lectiu d’assidus del bar ho fa com Los Sueños. Per fer-ho tot encara més interessant, també es barreja una història d’amor entre un dels protagonistes, en Michael, i una altra clienta, l’Eva Maria, amb baralla d’enamorats inclosa.


Com sol passar en les obres del grup de teatre de Kedem?, però, finalment l’amor i el bon rotllo vencen per sobre de tot: els dos grups tenen premi i els enamorats enfadats tornen a reconciliar-se. Tot plegat, un happy end agraït per tothom, perquè en definitiva del què es tracta és de passar-s’ho bé: sobretot els actors i actrius, però amb la complicitat que sempre tenen del públic fidel, entregat des d’un principi.

Sis anys d’història de l’associació Kedem ?

L’associació Kedem? es va posar en marxa l’any 2010 amb l’objectiu de crear espais on els joves i adults amb algun tipus de disminució intel·lectual o física poguessin expressar-se, ser escolats i compartir les seves vivències personals. Es basa en una metodologia activa i participativa, pensada en la possibilitat d’educar mitjançant l’oci, però al mateix temps també es té cura que puguin desenvolupar les seves pròpies idees fent activitats lúdiques dirigides a nodrir les seves necessitats i emocions.


La base de l’entitat són els voluntaris i voluntàries, encapçalats per Manou Mesas i Maria José González que, amb la seva empenta i entusiasme, contagien la resta de la gran família que forma l’associació Kedem?. A banda del grup de teatre, els nois i noies també poden gaudir de jocs de taula, treballs manuals, xerrades, així com potenciar la seva creativitat, les seves pròpies idees.


Una altra activitat que compta amb una gran acceptació és el taller musical, on precisament el professorat són músics del grup Retrovisión, que serveix de base pel muntatge Costa Brava Bar. Entrenaments a la Ciutat Esportiva Blanes i un equip federat amb la FEDIC participant en tornejos oficials, sortides a espais culturals i lúdics, així com col·laboracions amb altres entitats, són altres opcions amb què compta l’associació Kedem ?.

Data de realització: 06/14/2016 | Data de la darrera actualització: 06/14/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300