Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Plataforma “Aturem la C-32” lamenta que la Generalitat no valori prou el resultat del procés participatiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/16/2016 11:46:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PLATAFORMA ATUREM C32La Plataforma “Aturem la C-32” lamenta que la Generalitat no valori prou el resultat del procés participatiu a Blanes

El col·lectiu valora bé el compromís del govern català de crear una comissió pública per millorar el projecte, i recrimina als grups polítics de Blanes la manca d’unitat, entre d’altres

L’Ajuntament de Blanes va fer arribar dilluns passat a la Plataforma Aturem la C-32 la resposta oficial de la Generalitat en relació al traspàs del resultat del procés participatiu, en la reunió que va tenir lloc el 8 de juny al Parlament de Catalunya amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Des del col·lectiu s’han destacat els tres compromisos adquirits pel govern català: la creació d’una comissió pública per millorar mediambientalment el projecte, les al·legacions es contestaran una per una, i es faran estudis complementaris al d’impacte ambiental ja existent.


Reunió dels portaveus municipals amb el conseller Rull al
Parlament de Catalunya del 8 de juny
Per contra, des de la plataforma també s’han enumerat tota una sèrie de qüestions que consideren importants a tenir en compte: no hi ha data d’aprovació del projecte ni per donar resposta a les al·legacions; no hi ha voluntat de canviar el conveni amb Abertis que preveu l’opció d’allargament de la concessió de peatges; no entenen perquè es considera que el projecte de la C-32 garantirà que es faci el carril bus Blanes-Lloret quan es podria executar invertint l’ordre; i no es comparteix l’opinió del conseller Rull respecte que la prolongació de l’autopista no té cap relació amb l’augment de projectes urbanístics a Tossa de Mar.

En un altre ordre de qüestions, la plataforma lamenta que els polítics de l’Ajuntament de Blanes hagin estat incapaços de portar el NO del procés a la Generalitat “De manera contundent, inequívoca i amb unitat”. Així es recull a la nota de premsa que han fet arribar als mitjans de comunicació, on també es diu: “L’acta de la reunió evidencia que cada partit va voler dir la seva i que en cap cas l’esperit d’unitat que es desprèn del procés de participació, i de la moció aprovada per unanimitat al ple municipal, s’ha aprofitat per donar una resposta en nom de la ciutadania de Blanes”.


Roda de Premsa de la Plataforma "Aturem la C-32"
el dia de la Consulta Popular del 17 d'abril
La Plataforma Aturem la C-32 censura que el procés de participació, amb l’esforç humà i econòmic que ha suposat per Blanes, es desaprofiti en el moment culminant de donar la resposta del territori a la institució que té la potestat sobre l’obra, i que fins el darrer moment s’hagin imposat uns posicionaments partidistes. En relació a la Generalitat i les respostes del conseller, recorden que els estudis complementaris en base a un estudi d’impacte ambiental caducat i fora de la llei és “elevar la burla a l’insult”. Per últim, conclou que, lluny de caure en el desànim, la plataforma seguirà treballant per preservar el territori i per una mobilitat sostenible.Data de realització: 06/16/2016 | Data de la darrera actualització: 06/16/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300