Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Penya Barcelonista de Blanes inaugura l’exposició commemorativa del 40è aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2016 08:27:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Barça1La Penya Barcelonista de Blanes inaugura l’exposició commemorativa del 40è aniversari

Coincidint amb aquest esdeveniment, s’ha presentat el llibre que recull les quatre dècades d’històric, amb imatges del fotògraf blanenc Juli Barber i d’altres cedides per socis de l’entitat

La tarda-vespre d’avui divendres s’ha inaugurat a la Sala García Tornel l’exposició commemorativa del 40è aniversari de la Penya Barcelonista de Blanes, que es podrà visitar fins al 10 de juliol. Es tracta d’un complet recorregut per les quatre dècades d’història amb què ja compta l’entitat que batega amb els colors blau-granes des de fa tants anys.


Bindis inaugural amb el president de la PB i autoritats municipals
L’acte inaugural l’han encapçalat el president de la Penya, Lluís Freixa; l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; i el regidor d’Esports, Joel Comas. També els han acompanyat els membres de la junta de l’entitat, així com el segon tinent d’alcalde, Àngel Canosa; la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany; i el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz.

Llibre Commemoratiu dels 40 anys

Coincidint amb l’acte inaugural, també s’ha presentat el llibre que recull la trajectòria de la penya durant els seus primers 40 anys de vida. Sota el títol 40 anys de Barcelonisme a Blanes 1976-2016, el treball recorda des dels primers anys de la posada en marxa de l’entitat fins a l’actualitat, i està dedicat a tots els socis que han fet possible que hagi arribat fins ara.


Xavi Ortas i Juli Barber fullejant el llibre commemoratiu
El text l’han elaborat diversos membres de la penya i Carme Bruguera, mentre que la preparació, assessorament i la imatge de la portada ha anat a càrrec del fotògraf i fotoperiodista blanenc Juli Barber. Val a dir que al llarg del llibre també hi ha diverses instantànies seves, així com d’altres que han cedit socis i simpatitzants de la Penya Barcelonista de Blanes.

Hi ha cinc capítols estructurats del 1976 al 1992, amb la fundació d la Penya fins a la obtenció de la 1a Copa d’Europa; del 1993 al 2006, amb la consolidació i creixement de socis que va experimentar l’entitat; del 2007 al 2011, en què es van acompanyar els èxits assolits pel Barça; i del 2011 al 2016, amb la renovació i celebració. La darrera part s’ha reservat als socis que hi ha hagut en les diferents juntes amb què ha comptat la penya.

En aquest sentit, s’inclou un recull fotogràfic dels presidents que les han anat encapçalant. El primer va ser Salvador Marcó, que va ser nomenat el 17 de juny del 1976, seguit el 12 de desembre del 1978 per Raúl Doll. Després d’ell, el 13 de juliol de 1983, ho va ser Joaquim Robert; Pere Alcaine a partir del 2 de febrer del 1984; i Xavier Casadevall des del 6 de febrer del 1987.


El va succeir el qui ha estat durant més anys el president de la PB de Blanes, Joan Ferrer, que ho va ser a partir del 10 de febrer de 1989. El 25 de febrer del 2005 va ser nomenat president Emili Casas, i finalment arribem a qui actualment ho és des del 27 de març del 2014, Lluís Freixa. En l’exposició també hi ha un quadre commemoratiu on es recullen aquestes dades, acompanyades d’una fotografia de tots ells.

Un passeig fotogràfic de 40 anys

Visitant l’exposició es poden recordar a través d’una cinquantena de fotografies moments viscuts durant tots aquests anys, protagonitzats pels socis de la penya principalment seguint els èxits esportius del Futbol Club Barcelona. També n’hi ha de moments de celebració de l’entitat, aniversaris i altres dates assenyalades que perduren en la memòria de molts d’ells.


Completen la mostra diversos trofeus, obsequis i objectes que formen part igualment d’aquesta història trenada amb sacrifici, alegria, però també decepcions, com ha de ser l’autèntic esperit culer. Amb motiu de la inauguració, avui ja han estat moltes persones les qui han posat a prova la seva memòria identificant moments viscuts i rostres que s’han perdut en el temps, però que perduren fermament fiançats al cor.


El fotògraf i foto-periodista Juli Barber
D’altra banda, s’ha dedicat un racó de la sala per projectar un vídeo on es recullen moments històrics del FC Barcelona, així com fotografies. Tot plegat, embolcallat pels colors que identifiquen la penya i l’equip a qui segueixen el blau-grana, així com per les banderes de Blanes i Catalunya.


L’exposició està oberta de dilluns a divendres de 18 a 21 h, els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 21 h, i els diumenges d’11 a 13 h. Tan sols hi haurà un dia en què caldrà plegar-la per tornar a recuperar-la l’endemà: el diumenge 26 de juny, ja que la sala és una de les seus que allotja un dels Col·legis Electorals amb motiu de les Eleccions a l’estat espanyol.

Brindis commemoratiu amb cava dels 40 anys

Per reblar els breus parlaments oficials que s’han fet amb motiu de la inauguració, s’ha brindat amb l’escumós que s’ha elaborat especialment per a la ocasió. Es tracta del cava del 40è aniversari que ha editat Cava Ses Vernes i del qual se n’han editat inicialment 600 ampolles, amb la perspectiva que la xifra pugui augmenta més endavant.


La celebració dels 40 anys de la Penya Barcelonista de Blanes es va encetar a principis d’aquest mes de juny amb un dinar que va comptar, entre d’altres, amb l’assistència del delegat de relacions amb la UEFA, Amador Bernabeu; el president de la Federació de Penyes del FC Barcelona del Gironès, Selva, Grrotxa i Pla de l’Estany, Joaquim Vall·llosera; i l’ex jugador i membre de l’ABJ (Agrupació Barça Jugadors), Miquel Corominas.


Després que s’hagi tancat l’exposició el proper 10 de juliol, el següent acte tindrà lloc de cara a la tardor-hivern d’aquest mateix any 2016. Serà llavors quan s’organitzarà un Dinar Popular al Santuari del Vilar. Finalment, la cloenda oficial del 40è aniversari de la Penya Barcelonista de Blanes coincidirà amb el 26 de desembre, Sant Esteve, quan es farà una tradició especialment apreciada pels seus socis i simpatitzants: el Vermut de Sant Esteve que s’allotjarà al seu local social, la Casa del Poble.

Data de realització: 06/17/2016 | Data de la darrera actualització: 07/19/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300