Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una festa infantil tanca la primera part del projecte de descentralització de barris "En Joc"


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/20/2016 11:56:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una festa infantil tanca la primera part del projecte de descentralització de barris "En Joc"

La celebració, que ha tancat mesos de treball dels membres del Truc 2 de l'AEiG Pinya de Rosa amb el suport de diverses entitats, va comptar amb l'animador infantil Jaume Barri

Una concorreguda i animada festa que va tenir lloc aquest passat diumenge al Passeig de Mar va posar ahir punt i final a la primera etapa de Blanes En Joc, Barris En Joc, Places en Joc. L’han dut a terme durant aquest curs escolar 2015-2016 els membres del Truc 2 de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, el CAU, amb el suport d’altres entitats i col·lectius, així com de l’Ajuntament de Blanes.


Festa de cloenda projecte "En Joc", amb Jaume Barri
Durant una bona estona, el tram del Passeig de Mar situat davant del Banc dels Músics es va omplir de rialles, jocs, balls, diversió i, sobretot, molta animació compartida per petits i grans: pares, mares, nens i nenes i membres del CAU. Se’n va encarregar de garantir que així fos tot un expert en la matèria, l’animador infantil Jaume Barri, que va posar a prova la resistència de tothom amb incansables propostes acompanyades de la seva esbojarrada música i el seu bon rotllo.

Projecte Blanes En Joc, Barris En Joc, Places en Joc

L’objectiu del projecte és educar en el lleure posant com a principal protagonista l’infant, però comptant amb un important valor afegit. El projecte En Joc vol aconseguir un grau més i anar més enllà: descentralitzar el lleure perquè es faci en els diferents barris que configurem el municipi de Blanes. Justament per aquest motiu, es va decidir que la festa final s’emplaçaria allí on En Joc no havia anat encara mai durant tot el projecte: al centre del municipi.


Si bé ha estat un esforç comú de tots els membres del CAU, n’hi ha hagut quatre que l’han treballat de manera més intensa, des del Truc 2: Mar Gibernau, Júlia Frigola, Noèlia González i Maria Cordovilla. Els Truc són la darrera unitat de l’AEiG Pinya de Rosa per on passa el jovent abans de decidir si continuen com a caps. La valoració que han fet de la primera etapa del projecte és molt positiva, ja que s’ha aconseguit el què es perseguia: fer xarxa entre els diferents veïnats del municipi.

I és que posar en marxa En Joc no ha estat una feina fàcil. Després de preparar acuradament el pla d’acció, els membres del Truc 2 del CAU de Blanes van configurar una programació en què s’han fet tres rotacions d’activitats arreu de Blanes, que s’ha dividit bàsicament en sis grans zones que aplegaven els barris de les respectives àrees d’influència. Així, hi havia Mas Enlaire, La Plantera, La Pedrera, Ca la Guidó, Valldolig i Els Pavos.


Quan va acabar la primera rotació es va organitzar el I Torneig de Futbol Sala per la Interculturalitat, que es va allotjar a la pista de joc de Mas Enlaire, situada davant l’actual seu de l’AVV d’aquest barri, a la Plaça Onze de Setembre. Van convocar-s’hi jugadors d’arreu dels barris on ja s’havia realitzat la primera rotació, i a la mitja part es va oferir un refrigeri a base de plats típics preparats per les associacions que van col·laborar-hi: Blanes Solidari; Arran Blanes; Endam Kafo; GAK, Grada Antifa Kombatent, que es va encarregar de l’arbitratge.

Com a distintiu del torneig, va flanquejar el terreny de joc el colorista mural En Joc que es va penjar a la tanca. Els membres del CAU l’han batejat simbòlicament amb el nom de Bandera, que també va onejar aquest passat diumenge al Passeig de Mar, durant la festa de cloenda. Per a la realització del mural s’ha comptat amb la col·laboració dels nens i nenes d’arreu dels barris que, armats amb pinzells, aigua i draps, han contribuït col·lectivament a fer possible un mateix missatge.

Més d’un centenar de participants en el projecte

La darrera de les tres rotacions del projecte En Joc va finalitzar el cap de setmana de l’11 de juny, posant punt i final a 18 sessions que van culminar amb la festa de cloenda d’aquest passat diumenge. En total, es calcula que hauran participat més d’un centenar de nens i nenes sumant els sis espais on s’han anat desenvolupant totes les jornades.


Tal com expliquen les quatre membres del Truc 2 que han liderat el projecte, el nombre de participants ha anat creixent a mesura que l’experiència s’anava fent coneguda no tan sols entre la canalla, sinó també entre els pares i mares. Així, si en la primera rotació potser es trobaven que en un determinat barri hi havia molt pocs infants, arribats ja a la tercera la mitjana ha voltant els 20 nens i nenes per plaça.

El què també valoren de manera molt positiva és la implicació amb què s’han trobat per part de les entitats a l’hora de poder tirar endavant el projecte. No tan sols des de les associacions de veïns, sinó també amb entitats que han col·laborat en l’organització d’esdeveniments, així com cedint-los un local quan les condicions meteorològiques no eren les més adequades per fer les activitats del projecte a l’aire lliure.


D’aquesta manera, En Joc no tan sols ha estat una qüestió de cohesionar infants: també s’ha fet xarxa entre diferents entitats d’arreu del municipi. Ara tocarà fer balanç i valorar si de cara al curs vinent 2016-2017 es continua amb la llavor que s’ha conreat durant tots aquests mesos, una decisió que hauran de prendre els membres de l’AEiG Pinya de Rosa la propera temporada.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/20/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300