Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes completa la primera ronda de reunions amb les Associacions de Veïns pels Pressupostos Participatius


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/21/2016 12:54:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICABlanes completa la primera ronda de reunions amb les Associacions de Veïns pels Pressupostos Participatius

Ahir dilluns es va fer la darrera reunió informativa, i ara del 27 de juny al 30 de juliol tots els ciutadans poden presentar les propostes a realitzar amb els 315.000 € distribuïts per zones

Aquesta setmana s’ha enllestit la primera ronda de trobades informatives amb tots els barris de Blanes. Les sessions van començar la setmana passada, el dia 13, i van acabar ahir, el dia 20, amb la darrera, que va aplegar els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont-Ferrant. Hi ha hagut un total de vuit reunions encapçalades pel regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, i la tècnica de l’àrea, Carolina López.


Reunió amb representants AVV La Pedrera-Crtra. de Lloret,
Mas Enlaire i Mont-Ferrant
Els interlocutors han estat els representants de les associacions de veïns d’arreu del municipi, així com alguns veïns voluntaris. Més d’un centenar de persones han participat en aquestes trobades per donar a conèixer en què consisteixen els pressupostos participatius, així com les diferents etapes que a partir d’ara s’han obert en el calendari.

Presentació de propostes del 27 de juny al 30 de juliol

Un cop enllestida aquesta primera fase, el següent tram serà la presentació de propostes, que s’ha establert que es pugui fer del 27 de juny al 30 de juliol. Durant aquest mes i escaig, tothom qui tingui una proposta presentar i dipositar en les urnes i bústies de cada zona, uns indrets que s’han establert de comú acord amb els representants de les associacions de veïns.


Al llarg de les diferents sessions realitzades fins ara, s’ha informat que aquest 2016 l’Ajuntament de Blanes ha destinat 315.000 € del pressupost municipal per invertir en les propostes que es triaran, prèviament presentades pels ciutadans i ciutadanes. Ara bé, per distribuir-ho de manera equitativa, s’han aplicat criteris de compensació després que en la Comissió de Control es va acordar l’estructuració del municipi en sis grans zones que engloben, al seu temps, els diferents barris.

Tots els veïns i veïnes de Blanes poden presentar propostes, no és necessari que sigui resident del barri per al qual la presenta, i tampoc no hi ha restriccions ni d’edat ni del nombre que presenta. Cal lliurar-les per escrit, definint la ubicació concreta i afegint-hi una breu descripció de l’acció. Aquests dies es distribuiran uns flyers informatius on figuren específicament les quantitats de diners que s’han assignat per cada zona, així com els llocs, adreces i horaris on anar a presentar-les.


Un cop s’hagin tancat aquest període, durant el mes d’agost tornarà a haver-hi una segona ronda de reunions amb les entitats veïnals per triar les propostes que s’hagin presentat i fer la selecció. Per la seva banda, els tècnics de l’Ajuntament de Blanes s’hauran d’encarregar d’avaluar-les, de dictaminar la seva viabilitat per tenir-les en compte.

Propostes més destacades sorgides en les reunions

En les reunions amb les associacions de veïns que s’han estat fent fins ara ja han anat sorgint espontàniament propostes per millorar els diferents barris. Algunes molt localitzades respecte el veïnat, però d’altres que han resultat ser compartides sense saber-ho. Una de les que ha tingut més èxit és poder comptar amb espais tancats i controlats anar a dur-hi els gossos perquè hi facin les seves necessitats i puguin estar en llibertat, però controlats.


Una altra proposta que ha sorgit en diferents barris és que s’instal·lin gronxadors per a persones amb discapacitats físiques, així com més jocs per a la canalla en general en els parcs i zones verdes. En aquesta mateixa línia, una altra demanda molt repetida és que s’instal·lin cistelles de bàsquet i xarxes per donar més seguretat als espais oberts de joc que hi ha arreu dels barris.

Enfortir la identitat de Blanes

Des de l’Àrea de Participació Ciutadana tant el responsable polític com la tècnica han coincidint en fer una valoració molt positiva de la primera fase que s’ha enllestit ara. No tan sols perquè s’ha pogut comprovar la implicació veïnal amb que, en general –llevat d’alguna excepció-, s’han trobat arreu de Blanes. Els representants de les associacions de veïns s’han mostrat molt interessats en recollir propostes que, en definitiva, serviran per millorar els espais comuns.


D’aquesta manera, s’ha treballat en la identitat del propi municipi, de Blanes. Per això, s’ha partit de l’especial idiosincràsia que té la vila, on els diferents baris del territori tenen especial rellevància en la vida social i cultural, significant un element identitari arrelat en cada veïnat en major o menor mesura. Aquest punt de partida de reflexió ha estat el què ha primat més, recordant en tot moment que és la primera vegada que s’estan posant en marxa els pressupostos participatius i, justament per aquest motiu, tots junts n’han d’aprendre.

ZonaBarrisPresentació Propostes Total €
1Racó d’en Portas, La Plantera i Els Pins- Biblioteca Comarcal
- Oficina d’Acció Social Els Pins
- Papereria La Plantera
54.250 €
2S’Auguer, Sa Massaneda, Dintre Vila, Raval, Sa Carbonera i El Port- Bústies Locals AVV Raval i Sa Carbonera
- Oficina AMIC Ajuntament
- Carnisseria Can Josep (S’Auguer)
- Supermercat Ca l’Aliu Sa Massaneda
51.250 €
3Valldolig, Residencial Blanes Vistamar, Mas Borinot, Sant Francesc
i Santa Cristina
- Bústies dels Locals Socials AVV
52.000 €
4Ca la Guidó, Mas Florit, Mas Cremat i Puig de la Dona- Bústies Locals AVV Ca la Guidó, Puig de la Dona
i Mas Cremat
- Panaderia Pili (Mas Florit)
52.000 €
5Control-La Perla, Quatre Vents, Can Borell i Mas Moixa- Locals Socials AVV Quatre Vents, Mas Moixa i Control-Horta La Perla
- Llibreria RB3 (Can Borell)
53.500 €
6Mas Enlaire, La Pedrera i Mont Ferrant- Mercat Blanes
- Bústies Locals Socials AVV Mas Enlaire i La Pedrera
52.000 €
Total Pressupostos 315.000 €

Més informació: http://www.blanes.cat/docweb/pressupostos.participatius



Data de realització: 06/21/2016 | Data de la darrera actualització: 06/21/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300