Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Hostalric signen un conveni de col·laboració com a punt de partida per endegar nous projectes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/22/2016 02:13:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONVENI_INSERCIO_LABORALBlanes i Hostalric signen un conveni de col·laboració com a punt de partida per endegar nous projectes

L’acord firmat és perquè 10 joves a l’atur es formin com ajudants de cuina en un curs per facilitar la seva inserció laboral que s’està impartint en un centre especialitzat d’Hostalric

Els alcaldes de Blanes i Hostalric, Miquel Lupiáñez i Josep Antoni Frias respectivament, han signat avui al matí un conveni de col·laboració que vol ser el punt de partida per compartir nous projectes en el futur. La firma de l’acord, que ha tingut lloc al despatx d’alcaldia d’Hostalric, també ha comptat amb la participació de la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empreses, Dafne Galvany.


Dafne Galvany, Josep Antoni Frias i Miquel Lupiáñez
Els batlles de les dues poblacions selvatanes han coincidit en valorar positivament aquesta primera col·laboració perquè hi hagi nous acords en el futur, per sumar els atractius naturals i patrimonials que uneixen els dos municipis. Per això, s’han compromès a seguir treballant en diversos projectes que enfortiran encara més les relacions entre les dues viles en futurs acords de col·laboració que hi ha en perspectiva.


En aquest sentit, la voluntat de mantenir els lligams entre Blanes i Hostalric està en la línia d’endegar programes de caràcter innovador en els àmbits de la cuina i la gastronomia. Paral·lelament, hi ha d’altres projectes per vincular el ric patrimoni cultural i monumental que uneix no tan sols aquests dos municipis, sinó també d’altres poblacions d’aquesta mateixa àrea d’influència.El conveni signat avui al matí és perquè 10 joves (9 de Blanes i 1 de Malgrat de Mar) es formin com ajudants de cuina a través d’un curs formatiu que s’està impartint en un centre especialitzat d’Hostalric. Es tracta del Centre Gastronòmic Domus Sent Soví. L’espai està dedicat a la promoció i coneixement del Patrimoni Gastronòmic Català, que ha esdevingut un referent a la comarca de La Selva.

Dos cursos amb èxit d’inserció laboral

L’Ajuntament de Blanes, en el marc del Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya Joves per l’Ocupació, ha aconseguit en la seva darrera edició la resolució d’atorgament d’una subvenció per atendre 20 persones joves beneficiàries en dues especialitats: d’una banda en el món de la Cuina, i de l’altra en el de Carnisseria i l’Elaboració de Productes Carnis.


Alumnes del curs de cuina que s'imparteix a Hostalric
Es tracta de sengles programes innovadors i de suport a l’experiència pràctica que combinen accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, que facilita la inserció laboral i fomenta el retorn al sistema educatiu. Està adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys d’edat, així com menors de 30 anys en cas que siguin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb baixa qualificació i dèficits formatius que no disposen del graduat d’educació secundària obligatòria o que, malgrat disposar-ne, no han continuat amb els estudis post obligatoris.


L’objectiu del programa, doncs, és desenvolupar actuacions ocupacionals de formació professionalitzadora per millorar l’ocupabilitat i les oportunitats d’inserció laboral de persones joves a l’atur. Aquesta formació és obligatòria per a totes les persones que hi participen.

Així, mentre que el curs d’ajudant de cuina s’està realitzant a Hostalric, el relacionat amb el món de les càrnies –cursat per uns altres 10 joves- s’imparteix en una empresa de Blanes. Aquest curs finalitzarà la setmana vinent, el 28 de juny, i a partir de l’1 de juliol el 50% dels alumnes passaran a treballar en la mateixa empresa on s’han estat formant, inicialment amb un contracte de sis mesos.


Alumnes del curs de càrnies que s'està impartint a Blanes
Per la seva banda, els altres 10 joves que estan anant a les classes del centre d’Hostalric acabaran la formació el 29 de juliol, amb la perspectiva que també pugin trobar un lloc de feina en finalitzar l’aprenentatge. En aquest sentit, des de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, ja s’està treballant perquè tinguin aquesta opció, amb elevades possibilitats que això sigui possible després de les primeres prospeccions realitzades.

Domus Sent Soví, un centre per promoure el Patrimoni Gastronòmic Català

Un cop finalitzat l’acte protocol·lari de signatura que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Hostalric, l’alcalde ha convidat al seu homòleg blanenc, així com a la regidora de Promoció de la Ciutat, a visitar el Centre Gastronòmic Domus Sent Soví, situat molt a prop de l’edifici consistorial. Es tracta d’un espai que pren el nom d’un receptari medieval del segle XIV, el llibre de cuina més antic d’Europa escrit en llengua vernacle.


Els alcaldes d'Hostalric i Blanes durant la visita al centre
El centre va néixer amb l’objectiu de posicionar la comarca de la Selva com un territori d’excel·lència en l’alimentació, posant en valor els actius de la comarca i de Catalunya al voltant de la gastronomia, la cultura, la sostenibilitat alimentària i el turisme. Està preparat no tan sols perquè s’hi imparteixin cursos, sinó també per presentacions, rodatges de programes televisius, demostracions i experiències relacionades amb la cuina i la gastronomia, però també en d’altres àmbits.


Exterior del centre Domus Sent SovíData de realització: 06/22/2016 | Data de la darrera actualització: 06/22/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300