Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nit de Revetlla tranquil·la i sense cap emergència destacable


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2016 12:42:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RevetllaSantJoanNit de Revetlla tranquil·la i sense cap emergència destacable

El dispositiu en previsió d’incidents relacionats amb el foc, encapçalat per Protecció Civil i Policia Local de Blanes, ha comptat enguany amb el suport de l’ADF de la Selva Marítima

Les fogueres i els petards que caracteritzen la Revetlla de Sant Joan comporten que els equips d’emergència hagin d’estar especialment amatents durant aquesta celebració, perquè cal fer més intervencions que en una jornada normal. Enguany, però, la tònica general ha estat la tranquil·litat pel que fa a casos relacionats amb el foc.

El dispositiu d’emergència en previsió d’aquests incidents l’han encapçalat Protecció Civil i Policia Local de Blanes, comptant amb el suport dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i el SEM. Cal destacar que enguany aquest dispositiu ha comptat amb la novetat d’haver incorporat un equip de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Selva Marítima amb seu a Lloret.


Foguera al barri de Quatre Vents
L’equip de l’ADF estava format per tres persones, i a l’interior del vehicle portava un contenidor amb capacitat per a 1.000 litres d’aigua, molt eficaç per actuar en primeres intervencions. Des de la tarda i fins la matinada, l’equip va estar a Blanes, preparat per haver de donar suport si se’l requeria.

Incidents puntuals, cap d’ells greu

Pel que fa a la casuística de la nit i matinada, tan sols s’ha hagut d’actuar en tres incidents puntuals, cap d’ells greu. Així, cronològicament, el primer cas es va donar pels volts de les 11 de la nit, quan un contenidor de recollida selectiva de vidre situat a Quatre Vents es va incendiar per la clàssica bretolada que acostuma a fer-se aquests dies: llençar petards a l’interior d’aquests elements. El foc va ser ràpidament sufocat amb mitjans propis.


Posteriorment, a quarts de tres de la matinada, l’equip de l’ADF va sufocar el foc que havia pres en una palmera del Passeig de Mar, a tocar del Monument a Joaquim Ruyra. Per últim, a quarts de cinc de la matinada, els Bombers de la Generalitat es van encarregar d’apagar un petit incendi produït en uns matolls situats en zona urbana, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret.

Quatre fogueres arreu de Blanes

Si els petards i material pirotècnic que s’utilitzen profusament durant la Revetlla de Sant Joan sol ser una de les possibles causes que originen incidents relacionats amb el foc, l’altra són les fogueres. La gran profusió d’aquests elements que hi havia hagut a Blanes temps enrere ha quedat per la història, però això no vol dir que s’hagi de continuar vigilant tant durant el seu muntatge com en la seva crema.


En total, aquest 2016 es va demanar permís per fer fogueres en quatre lcoalitzacions, dues d’elles a la zona forestal agrícola, i les altres en zona urbana: al Passeig de Mar i al barri de Quatre Vents. De totes elles, la més espectacular és la que es fa a Quatre Vents ja que, per les característiques del seu emplaçament, permet una càrrega de foc major que la del passeig.


Com és habitual, l’encesa de la foguera va congregar una gran quantitat de veïns i veïnes, que van aprofitar la seva llum per llençar petards i focs d’artifici i passar-hi l’estona. Les ratxes de fort vent que han estat bufant durant la passada nit i matinada van provocar que s’estigués especialment amatent a la crema d’aquesta foguera, que finalment no va provocar cap incident.

Data de realització: 06/24/2016 | Data de la darrera actualització: 06/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300