Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nit de Festa Popular a Blanes per celebrar la Revetlla de Sant Joan 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2016 11:41:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nit de Festa Popular a Blanes per celebrar la Revetlla de Sant Joan 2016

Diverses entitats del municipi han sumat esforços un any més per oferir música, tallers infantils, un sopar popular i l’entrega de “La Flameta” d’Es Viver a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

La nit més curta de l’any, que marca l’inici d’un nou cicle vital i de treball, s’ha viscut a Blanes amb la intensitat que caracteritza la Revetlla de Sant Joan. Des de fa uns anys, diverses entitats juvenils, culturals i socials de la vila sumen esforços per configurar una animada Festa Popular amb un complet programa d’activitats que s’enceten a la tarda i finalitzen de matinada.


Revetlla de Sant Joan 2016 - Fotografia: Quim Llorens
Per segon any consecutiu, el pes organitzatiu –després d’uns canvis introduïts l’any passat- l’han dut l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, i la Colla de Diables Sa Forcanera, amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament. També s’ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja, la Colla Castellera de l’Alt Empordà Els Maduixots, la Colla Gegantera de Blanes, la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, Acció Cultural Es Viver, i el Consell Comarcal de la Selva, entre d’altres.

Lliurament de La Flameta a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge

Un dels moments més destacats de la vetllada és quan es fa l’entrega de La Flameta, una distinció que des fa uns quants anys lliura Acció Cultural Es Viver. L’objectiu d’aquest trofeu –simbolitzat per una escultura elaborada per l’artista blanenc Narcís Balmanya- és fer un reconeixement a alguna entitat de Blanes que s’hagi distingit pel seu treball envers la cultura popular, o que hagi significat un benefici per a tota la vila.


Lliurament Flameta Acció Cultural Es Viver
a l'Ateneu Popular Sa Fera Ferotge
El guardó, que l’any passat va estrenar nova imatge, s’ha entregat aquest 2016 a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, que ha complert el seu segon aniversari de vida des que es va posar en marxa en un banc expropiat com seu. Tal com es defineixen els mateixos membres de Sa Fera Ferotge, l’antiga sucursal d’una entitat bancària ha esdevingut des de fa dos anys en un lloc on s’hi ha creat un banc d’aliments i roba, s’ha impulsat un banc del temps i una biblioteca popular, i s’hi organitzen diverses activitats de debat i reflexió, però també lúdico-culturals.


El president d’Acció Cultural Es Viver, Narcís Balamya, es va encarregar de lliurar La Flameta a una nodrida representació de les entitats que configuren Sa Fera Ferotge, que omplien l’escenari del Banc dels Músics. Abans, dos dels portaveus de l’ateneu –Mar Gibernau i Marcos Caurel- van agrair a Es Viver haver estat triats per aquesta distinció, explicant al públic assistent el projecte en què treballen, què és en definitiva Sa Fera Ferotge.

Activitats de la Revetlla de Sant Joan per a totes les edats

Els actes de la revetlla es van concentrar principalment al tram del Passeig de Mar situat entre el Carrer Ample i el Banc dels Músics. També es van fer cercaviles amb gegants i diables per atraure fins el passeig al nombrós públic que aquesta passada nit i matinada omplia especialment els carrers de la població per celebrar la festa de la vigília de Sant Joan.


Taller de Ninots a càrrec de Creu Roja
L’activitat es va encetar amb una sessió de contes infantils que va significar l’avanç de la vetllada que es viurà aquest vespre de divendres, amb la 14a Festa dels Contes de Sant Joan que organitza la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer al Jardí Botànic Marimurtra. Tot seguit es va oferir una xocolatada popular i es van començar a fer sengles tallers. Un va servir per confeccionar els típics ninots que es cremen a les fogueres, i l’altre per aprendre a fer torres humanes amb l’ajut dels castellers.

Taller amb els Castellers de l'Alt Maresme, Els Maduixots
Una de les novetats del programa d’enguany ha estat el concert d’animació infantil a càrrec de Carles Cuberes, que va tenir entretingut el personal amb les seves cançons i jocs. Es tractava no tan sols que participés la canalla: els pares i mares, avis i àvies i tothom qui tingués ganes de gresca sense importar l’edat van saltar, ballar, cantar i xalar durant una bona estona, mentre poc a poc s’anava fent fosc.


Concert d'Animació Infantil amb Carles Cuberes
Cercaviles, un sopar popular –on no hi va faltar la tradicional coca-, l’encesa de la foguera amb una Flama del Canigó que va haver de ser substituïda per una torxa i la música amb els Dalton Bang primer i amb els Tropical Riots PD’S després va posar punt i final a una festa que ja està plenament consolidada. Tot plegat, lògicament, amanit per la característica banda sonora d’aquesta nit: l’esclat de petards i focs d’artifici.Sopar Popular a càrrec AEiG Pinya de Rosa
Un dels ingredients que durant els darrers anys és especialment apreciat pel públic assistent, les intervencions dels bufadors de foc de la Colla de Diables Sa Forcanera, aquesta vegada no han estat possibles. Els diables van decidir que no era prudent, ja que els cops de vent que bufaven a estones amb certa força, no donava prou seguretat que algú pogués prendre mal.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/24/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300