Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El periodista Espartac Peran i altres contaires amenitzen la 14a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2016 12:12:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ContesSantJoanEl periodista Espartac Peran i altres contaires amenitzen la 14a Festa dels Contes de Sant Joan pel càncer infantil

Organitzada per la Fundació “Amics de Joan Petit – Nens amb Càncer”, la vetllada es va allotjar al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, i van participar-hi prop de 400 persones

El privilegiat entorn del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra va allotjar aquest passat divendres la 14a Festa dels Contes de Sant Joan. Un esdeveniment benèfic organitzat per la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer on els infants, petits i grans, són els principals protagonistes.


14a Festa dels Contes de Sant Joan - Fotografies: Aitor Roger
Prop de 400 persones es van aplegar per sentir els contes, que per segon any es van anar intercalant amb intervencions musicals a càrrec dels professors i alumnes de l’escola de música El metrònom alegre. En cada nova edició sol haver algun convidat o convidada especial a la festa, i aquesta vegada el centre d’atenció va ser el conegut periodista mataroní Espartac Peran, que va encarregar-se d’interpretar un dels cinc contes amb què va comptar la vetllada.


Espartac Peran durant la seva narració
El presentador del magazín de TV3 Divendres, ha estat enguany padrí de la Festa Joan Petit que s’ha fet a la seva ciutat, Mataró, i ahir es va estrenar a Blanes en la difícil tasca de fer de contaire per a la canalla. Espartac Peran va explicar el conte La lluna, la terra i el sol, una creació de Jaume Escala i Carme Solé que va complaure tot el públic.

Estrena del Premi Recvll de Conte Infantil: Mama, per què li has donat?

Un altre dels moments destacats de la tarda va ser quan es va fer l’estrena de l’obra guanyadora del Premi de Conte Infantil Joan Petit corresponent als 52ens Premis Recvll d’aquest 2016, convocats per la revista homònima. Se’n va encarregar de narrar-lo la seva autora, Olga Cercós i Bernal, que precisament es dedica professionalment a narrar contes.


Olga Cercós, Premi Conte Infantil Premis Recvll
L’actriu va escenificar el seu conte Mama, per què li has donat?, que protagonitzen dues tortugues: mare i filla. Seguidament, va intervenir una altra contaire professional, Lídia Masó, que va ser finalista del Premi de Conte Infantil Joan Petit, en aquest cas en l’edició de l’any passat dels Recvll. Ajudada pel seu fill, en Blai, i diversos voluntaris i voluntàries que no es van fer de pregar a l’hora de participar, va explicar el conte L’elefant amb la trompa més llarga.


Lídia Masó, finalista Premi Conte Infantil 2015
Una vetllada de contes i música amb sorpresa final

La sessió es va encetar amb la intervenció d’un dels participants que porta més edicions col·laborant amb les festes dels contes de Joan Petit, l’animador infantil Pep Rams. Armat amb el seu banjo, i amb la seva coneguda habilitat perquè la canalla s’hi involucri especialment, va explicar el conte Anem a pescar. Per la seva banda, qui es va encarregar de tancar les narracions va ser una altra veterana col·laboradora de la festa, la rondallaire Mercè Domènec, que va escenificar El gegant i la lluna.


Intervenció de Mercè Domènech
Entre conte i conte, el públic va tenir l’ocasió de poder gaudir de les intervencions dels joves músics de l’escola que dirigeixen Josep Maria Piguillem i Marina Alum, El metrònom alegre, on tots els alumnes aprenen a tocar el piano i el violí. Al llarg de la tarda van oferir peces com ara Els putxinel·lis, El gegant del pi, Quan seré gran, La sireneta i La Bella i la Bèstia. Els músics van ser: Mar, Júlia, Gal·la, Júlia, Jaume, Martí, Jorgina, Martí, Jim, Ariadna, Berta, Laia, Xavi, Brisa i Oriol.


Alumnes de l'Escola de Música "El metrònom alegre"
Finalment, també van ser els protagonistes de la sorpresa musical que s’havia reservat per tancar la sessió: una interpretació coral de la coneguda havanera La Bella Lola, amb coreografia de mocadors blancs que es van repartir entre el públic inclosa. El president de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer, Joan Torner, va fer el comiat de tancament, agraint totes les col·laboracions i suports rebuts, i la cloenda definitiva va ser cantar l’himne de la festa: Joan Petit com balla.

Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer

El nom de la fundació es va agafar d’un nen, en Joan -fill de Joan Torner, el petit de la casa-, que als pocs anys de la seva vida va patir un càncer com malauradament també el pateixen molts altres nens i nenes. Com a homenatge a la lluita de tots els Joan Petits, la fundació organitzada cada any una Festa-Torneig d’hoquei sobre patins –esport que li agradava molt al petit Joan- en poblacions d’arreu de Catalunya, així com altres esdeveniments.


Alguns dels protagonistes de la 14a Festa dels Contes de Sant Joan
Actes com la Festa dels Contes de Joan Petit que ja fa 14 anys que es fa a Blanes, i que s’organitzen tant per donar a conèixer la malaltia com per recaptar fons per als equips de recerca dels hospitals amb qui col·labora la fundació: Sant Joan de Déu, Sant Pau, Vall d’Hebron, Parc Taulí i Can Ruti, on hi ha plantes de tractament d’oncologia infantil. També es recapten fons econòmics per als equips de recerca d’aquests centres sanitaris.

Enguany la fundació col·labora en tres projectes. Un d’ells es presentarà el proper mes de setembre, i tracta sobre consells de nutrició per a nens i adults malalts de càncer durant la fase de tractament i després d’haver-lo rebut. També es dóna suport a un estudi que s’està fent a l’Hospital Sant Pau sobre nens i nenes que han rebut tractament de quimioteràpia; així com al projecte que lidera el Doctor Josep Sánchez de Toledo a l’Hospital de la Vall d’Hebron sobre tumors cerebrals infantils.


Pep Rams durant la seva intervenció
Com acostuma a remarcar Joan Torner, tots aquests esdeveniments no serien possibles sense la col·laboració de diverses empreses, institucions, entitats i particulars. Una d’elles és la Fundació Carl Faust, ja que els espectadors van poder accedir al recinte del Jardí Botànic Marimurtra sense haver de pagar entrada. També han donat suport la Parròquia Santa Maria, l’Ajuntament de Blanes, la Fleca i Pastisseria Orench i enguany, com a novetat- Caves Llopart, que ha fet una edició especial d’un most –suc de raïm- apte per ser consumit per petits i grans.


Ball final amb la música "Joan Petit com balla"
Val a dir que tots els col·laboradors de la festa van ser obsequiats amb el símbol de la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer, una cullera de fusta, així com amb una ampolla del most de Caves Llopart i un exemplar del segon llibre que s’ha editat del Premi de Conte Infantil Joan Petit dels Recvll.

Data de realització: 06/25/2016 | Data de la darrera actualització: 06/25/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300