Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera la tradició d’encetar musicalment l’estiu amb un concert de jazz al Santuari del Vilar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/27/2016 12:17:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarBlanes recupera la tradició d’encetar musicalment l’estiu amb un concert de jazz al Santuari del Vilar

L’actuació es va fer dissabte a la nit, a càrrec d’Alba Careta & Lucas Martínez Quintet, joves talents de l’escena musical blanenca, que van protagonitzar una vetllada molt especial

L’Obreria del Vilar ha recuperat enguany la tradició d’organitzar actuacions musicals a la fresca que s’havien fet al porxo del centenari santuari blanenc. Ho va fer dissabte passat a la nit amb una proposta molt atractiva, com a primer concert d’estiu, comptant amb una nodrida assistència de públic que no es va voler perdre l’ocasió de participar en una vetllada tan especial. L’èxit d’aquesta primera experiència recuperada, ha fet que la intenció sigui seguir fent-ho els anys vinents.


Concert al Santuari del Vilar amb Alba Careta & Lucas Martínez Quintet
Autor Fotografies: Aitor Roger
L’actuació va anar a càrrec d’Alba Careta & Lucas Martínez Quintet, joves talents de l’escena musical blanenca. Es tracta d’una formació que combina l’experiència d’Isa Membrilla al piano, Toni Pujol al contrabaix, i César Martínez a la bateria, amb la joventut fresca de Lucas Martínez al saxo i Alba Careta a la trompeta i cantant. L’estrena d’Alba Careta & Lucas Martínez Quintet es remunta a l’estiu de fa dos anys, allotjada en un dels escenaris de la Festa Major de Santa Anna de Blanes. Des de llavors, s’ha anat perfilant el seu repertori i formant com a grup


El repertori que van interpretar estava basat en temes propis del contrabaixista d’estil jazzístic, així com també cançons de la terra com Corrandes d’Exili, de Lluís Llach, i De mica en mica, de Joan Manel Serrat. També hi va haver moments d’arrels més populars, com la nostàlgica peça del pianista argentí Ariel Ramírez: Alfonsina y el mar. En definitiva, un repertori molt adequat per l’entorn del santuari que, fins ara, havia allotjat esdeveniments nocturns en molt comptades ocasions.

La vetllada es va completar oferint al públic una copa de cava acompanyada de pa amb pernil, servit a un preu popular a benefici del Santuari del Vilar, a banda del preu de l’entrada, de 10 €. D’altra banda, per poder arribar al Vilar, l’Ajuntament de Blanes va posar a disposició de la ciutadania un servei d’autocar gratuït. L’Obreria del Vilar també ha comptat amb el suport d’altres empreses, comerços i institucions, com ara el Club Rotary Blanes, Casa Saura i Papereria Bitlloch.

Músics de reconeguda solvència artística

Malgrat la seva jovenesa, Lucas Martínez ja ha enregistrat més de 10 CD, i ha gravat i tocat amb músics com Gilad Hekselman, Jorge Rossy, Jaume Lombart, Raynald Colom, Marco Mezquida, Dani Pérez, Andreu Zaragoza, Félix Rossy, Jo Krause o Ramon Prats. Amb el seu trio LMJ Trio, va aconseguir el segon lloc al Festival Internacional de Jazz de Tárnow, a Polònia, on el músic blanenc va ser distingit com a millor solista.


Lucas Martínez i Alba Careta
Ha actuat en molts festivals i clubs d’arreu de l’estat espanyol, però també a d’altres escenaris que l’han dut a New York, Graz (Àustria), Siena, Venèzia, Vicenza, i Den Haag (Holanda), entre d’altres. Fa unes setmanes que s’ha examinat a Amsterdam, i ha aconseguit una de les dues places que hi ha per formar part del Màsster, de manera que l’any vinent viurà a Amsterdam.


Alba Careta & Lucas Martínez Quintet
Per la seva banda, Alba Careta es va començar a endinsar com a músic de trompeta quan tenia 7 anys. Des de llavors ha tingut influències jazzístiques i ara cursa tercer grau superior a l’ESMUC en l’especialitat de trompeta jazz. Igualment, ha participat en projectes d’estils molt variats: des de música balcànica (Balkan Paradise Orchestra), fins a versions de música moderna (Alba Careta & Martí Riera duo), passant per Torreta Swing, on combina el jazz amb la música folk, i pel Cor Lerània.


Ha format part de A La Big Bom Band, The Cats Quintet, Cardona Jazz Quartet, Alba Careta Trio, Alba Careta & Ferran Jaumira Duo, etc. En les seves actuacions combina la interpretació de la trompeta amb la força de la seva veu, que va descobrir com a mitjà artístic d’impressió als 11 anys.Data de realització: 06/27/2016 | Data de la darrera actualització: 06/27/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300