Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El dispositiu d’estiu, Festa Major i Concurs de Focs, tractats avui a la Junta Local de Seguretat de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/28/2016 06:30:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESEl dispositiu d’estiu, Festa Major i Concurs de Focs, tractats avui a la Junta Local de Seguretat de Blanes

La reunió l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el delegat de la Generalitat a Girona, Albert Casadesús, i el director dels SSTT d’Interior a Girona, Albert Ballesta

La Junta de Seguretat Local és el màxim òrgan de coordinació en aquesta matèria. Per això, l’encapçala l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i compta amb la participació tant de càrrecs polítics com de comandaments de diferents cossos d’emergència.


Eudald Casadesús, Miquel Lupiáñez i Albert Ballesta, en primer terme,
durant la Junta de Seguretat Local de Blanes
La reunió de treball que ha tingut lloc aquest dimarts al migdia l’han encapçalat, a banda de l’alcalde de Blanes, el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; i el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta. També han intervingut els comandaments dels diferents cossos policials operatius al municipi.


Així, han participat l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy; el sots-inspector de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Josep Marco; el comandant de la Guàrdia Civil de Blanes, Francisco José Castro; el comissari en cap del Cos Nacional de Policia amb seu a Lloret, Antoni Sánchez Dalmau; i el cap del Servei Marítim de la Guàrdia Civil amb seu a Palamós.

Dispositiu d’Estiu, Festa Major i Emergències Concurs de Focs

Al llarg de l’any, la Junta de Seguretat Local de Blanes es reuneix regularment almenys en dues ocasions. Una d’elles es convoca pels volts d’aquestes dates, entre finals de juny i principis de juliol, per fer balanç dels dotze mesos anteriors, així com per tractar principalment els diferents dispositius que es posen en marxa en matèria de seguretat amb motiu de la temporada alta estiuenca.


En aquest sentit, del què es tracta és de mantenir els principals indicadors de seguretat i convivència durant l’estiu, època de màxima afluència turística, quan a Blanes s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habitual, tant pels visitants com pels qui hi tenen una segona residència. Per aquest motiu, la feina en comú i la coordinació entre els dos principals cossos de seguretat que operen a Blanes, Policia Local i Mossos d’Esquadra, continua sent cabdal.

De cara a l’estiu, els Mossos d’Esquadra reforçaran la presència policial amb diversos agents i comandaments, així com amb un increment de les hores de patrullatge d’altres comissaries gironines i de les BRIMO, les Brigades Mòbils. La posada en marxa d’aquest reforç està previst que sigui efectiu a partir de principis de juliol.


Si la temporada estiuenca per sí sola ja atrau un gran nombre de gent arreu d eles poblacions turístiques, a Blanes la celebració de la Festa Major de Santa Anna i el seu principal atractiu, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, encara fa que aquest increment es multipliqui per uns quants milers més. Cada any, coincidint amb el certamen pirotècnic, es posa en marxa un dispositiu especial per donar cobertura al Pla d’Auto-Protecció i al Pla de Seguretat i Emergència que dissenya Protecció Civil.


Aquest 2016, en què el Concurs Internacional de Focs d’Artifici ha incrementat en un dia més la seva duració, els pics de màxima afluència de visitants a Blanes han augmentat, si bé les disposicions que s’han tingut en compte en els dos plans de seguretat seran similars a anteriors edicions. A banda de la presència d’operatius dels cossos policials i d’emergència que han estat presents avui a la Junta Local de Seguretat, també intervenen efectius de Bombers de la Generalitat, personal Sanitari i Logístic, i guàrdies de seguretat, que formen part dels respectius Grups d’Ordre.Data de realització: 06/28/2016 | Data de la darrera actualització: 06/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300