Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta la Festa Major de Santa Anna 2016, que s’encetarà amb el pregó a càrrec de Ma Dolors Oms


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2016 02:45:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta la Festa Major de Santa Anna 2016, que s’encetarà amb el pregó a càrrec de Ma Dolors Oms

L’Aplec de l’Amor a ritme de rumba catalana amb els Mataró Rumba All Stars i la consolidació dels espais temàtics són altres trets destacats de la festa, del 22 al 28 de juliol

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa els principals ingredients amb què comptarà la Festa Major de Santa Anna 2016 que tindrà lloc en aquesta localitat del 22 al 28 de juliol, i que també inclou l’Ensorra’t, l’Escenari Jove de la Festa Major ubicat a la platja del centre de la vila. La presentació l’han encapçalat el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, i el regidor de Joventut, Joel Comas. També ha participat Isaac Martín, membre del Consell Local de Joventut de Blanes, que dóna suport en l’organització de l’Ensorra’t.


Roda de Premsa Presentació Festa Major i Ensorra't 2016
Aquest 2016 el pressupost per organitzar els actes de la Festa Major de Santa Anna és de 62.000 €, un import similar al què es va comptar per a l’any 2015. En aquesta quantitat no està inclòs el pressupost d’organització del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que enguany és de 126.000 €, i que s’ha incrementat en 21.500 € més respecte al 2015, principalment al haver incorporat un dia més de focs, que s’oferiran del 22 al 26 de juliol.

Igual que s’ha fet aquests darrers anys, les diferents activitats i espectacles de la Festa Major s’allotgen en diferents escenaris ubicats arreu del municipi. Així, hi ha l’Escenari Festa Major, a la Plaça dels Dies Feiners; l’Escenari Ensorra’t, a la platja del centre de la vila; l’Escenari Infantil del Passeig de la Mestrança

Maria Dolors Oms, pregonera de la Festa Major de Santa Anna 2016

El primer acte que encetarà oficialment el programa de la Festa Major de Santa Anna 2016 serà el pregó d’inici de festes, que tindrà lloc el divendres 22 de juliol a l’Escenari de Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners. Enguany s’ha triat una persona molt coneguda per tots els blanencs i blanenques, ja que va ser la primera i –fins al moment- única alcaldessa que hi ha hagut en aquest municipi de la nova era democràtica recuperada al 1979.


Pregó Festa Major Santa Anna 2015 - Fotografia: Javier Calvete
Es tracta de Maria Dolors Oms, que va crear escola no tan sols a la seva vila, sinó també arreu de l’estat espanyol, quan no van arribar al centenar les dones que van assolir l’alcaldia als seus respectius municipis. Va ser alcaldessa pel PSC del 1979 al 1987, durant dos mandats consecutius, i posteriorment també ho va ser entre 1991 i 1995. Professionalment va cursar estudis d’Assistent Social i ha treballat tant en el camp de la protecció de menors com en l’hospitalari.

Des de 1992, quan encara era alcaldessa, va ser nomenada presidenta d’Aspronis, l’entitat de referència de la comarca de la Selva i el nord del Maresme en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. Des de l’any 2000 hi dedica tot el seu temps i esforços de forma voluntària. Dona de caràcter, des de petita va rebel·lar-se contra els dogmes i imposicions, i els seus primers passos en el treball social van ser a Blanes, a finals dels anys 60, quan va vetllar per millorar les condicions de vida dels immigrants en la clandestinitat.

Aplec de l’Amor a ritme de rumba catalana amb Mataró Rumba All Stars

La Festa Major de Santa Anna es tancarà amb l’Aplec de l’Amor que coincideix amb el dijous 28 de juliol. Enguany s’ha apostat per fer una celebració que tingui un caire molt popular, i per això es comptarà amb un veterà grup de rumba catalana: els Mataró Rumba All Stars. L’objectiu amb aquest gir musical –l’any passat van tocar els Blaumut i, en general, sempre s’havia optat per solistes i grups amb estils de música més tranquil·la- és donar-li un contingut més festiu a la vetllada.


Aplec de l'Amor 2015
D’aquesta manera, la nova proposta s’espera que l’aprofiti el públic per ballar un tipus de música agraïda i festiva, que agrada a tothom, i que a l’hora sigui la banda sonora per amenitzar el sopar popular que caracteritza aquest acte. L’Aplec de l’Amor supera el centenari d’antiguitat, i s’allotja des de sempre a Cala Bona, que és el nom popular que rep a Blanes la Cala Sant Francesc. La tradició és arribar-s’hi amb colla, amics o familiars i compartir un sopar a la fresca.

Els Mataró Rumba All Stars es defineixen a ells mateixos com un desplegament cultural de gran dimensió, popular, genuí, intercultural i intergeneracional. Els seus concerts proposen un recorregut per la cultura catalana, flamenca i llatina.

Consolidació d’espais temàtics amb escenaris on s’allotgen les activitats

Fidel al nou concepte que es va posar en marxa fa uns anys amb motiu de la Festa Major de Santa Anna, els diferents esdeveniments inclosos al programa estan distribuïts arreu de diversos espais temàtics. Així, hi ha l’Escenari Festa Major ubicat a la Plaça dels Dies Feiners, on hi haurà majoritàriament balls amb orquestres, així com una nova i esperada edició de la Vídeofesta V.4, que inclourà un repertori de temes que van des dels anys 80 fins a l’actualitat.

En aquest escenari, on tindrà lloc el pregó d’inici de festes, també hi haurà una actuació de dansa a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra. L’entitat blanenca oferirà la nit de la Festivitat de Santa Anna diversos balls excepcionalment acompanyada de música interpretada en directe per la Cobla dels Sons Essencials, amb qui ja va fer la gira del DAD.EXE, Dret a Decidir Executable.


Quim Torrecillas, Isaac Martín i Joel Comas
Un altre dels escenaris temàtics és l’Ensorra’t, l’Escenari Jove de la festa major, que compta amb un programa propi a banda. També hi ha l’Escenari Infantil situat al Passeig de la Mestrança, darrera del Monument a Joaquim Ruyra, conegut popularment com el Monument del Frare. La mainada comptarà amb 4 espectacles que s’oferiran majoritàriament en aquest emplaçament, llevat de l’actuació del diumenge 24 de juliol, quan el Teatre allotjarà l’espectacle que ofereix Melanie Amazing sota direcció del Mag Lari.

La resta d’escenaris estan gestionats per diverses entitats culturals del municipi, que proposen actuacions i activitats amb caràcter propi. Així, l’Escenari Esbart Joaquim Ruyra, a la Plaça d’Espanya, inclou actuacions amb un marcat caire popular de cultura catalana; l’Escenari Casa de Andalucía, situat a l’antic pavelló municipal, proposa activitats vinculades a la cultura i música andaluses; i l’Escenari Associació Cultural Joan Comorera, ubicat a l’antic camp de futbol d’Els Pins, amenitza el seu emplaçament amb música cubana, comptant amb la col·laboració de l’Associació Sóc de Cuba, Sóc Popular.

Altres Ingredients i Distribució dels Programes de Mà de la Festa Major

A banda d’aquests escenaris, hi ha d’altres esdeveniments de la Festa Major de Santa Anna que no poden faltar, i que s’emplacen arreu del municipi. Un d’ells són els actes que se celebren per festejar Santa Anna, la patrona de Blanes, que enguany s’escau el dimarts 26 de juliol. Aquell dia de festa grossa es farà el Ball de Morratxes a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, sardanes i la sortida de la comitiva oficial amb la banda i els gegants, entre d’altres.


Tampoc no faltaran ni el Correaigua, que es farà el dissabte dia 23, ni el Correfoc, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera, que esclatarà el diumenge dia 24. Una Trobada Castellera, la Festa de l’Escuma, Sardanes i altres elements tradicionals i festius acaben de configurar el programa de la Festa Major de Santa Anna. Tot això, sense oblidar la Fira d’Atraccions, que funcionarà del 14 al 31 de juliol.

Tots aquests actes estan recollits en les dues publicacions que es començaran a repartir el primer cap de setmana de juliol arreu de Blanes. Es tracta d’una banda del programa de mà de la Festa Major, del qual se n’han editat 40.000 exemplars, i de l’altre de la revista de la Festa Major, que ha doblat el seu tiratge, de manera que aquest 2016 n’hi haurà 10.000.

Data de realització: 06/30/2016 | Data de la darrera actualització: 07/04/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300