Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta el Pla de Govern 2015-2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2016 11:41:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta el Pla de Govern 2015-2019

Inclou la reducció de les zones blaves, promoure la Ciutat Esportiva per allotjar tot tipus d’esdeveniments, la creació d’assemblees ciutadanes, potenciar les sales per actes culturals, i actuacions de caire social i urbanístic, entre d’altres

El matí d’aquest divendres s’ha presentat en roda de premsa el Pla de Govern 2015-2019. La convocatòria l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels portaveus de les tres forces que formen l’equip de govern: Quim Torrecillas (CDC), Àngel Canosa (ERC) i Pepa Celaya (PSC). També han participat en la roda de premsa, que ha tingut lloc a la Sala de Plens, la resta de regidors i regidores que formen l’equip de govern.


Els regidors i regidores de l'Equip de Govern
Abans de donar pas als diferents portaveus, l’alcalde ha fet una menció especial a la feina que també està fent el regidor Salvador Tordera (PP), que desenvolupa una tasca tècnica i funcions delegades d’activitats, però que no forma part de l’equip de govern.

Full de ruta del mandat 2015-2019

El Pla de Govern recull les actuacions i projectes que es volen fer realitat al llarg del mandat 2015-2019. En el document s’explica que s’ha presentat ara, quan ja ha transcorregut un any d’acció de govern, motiu pel qual s’hi inclouen tant projectes que ja s’han realitzat durant els 12 primers mesos, com d’altres que estan en procés o es tiraran endavant els propers tres anys.


També s’explicita que no es tracta d’una relació exhaustiva de tot el què han fet o s’han proposat tirar endavant, i que està obert a poder rebre totes les aportacions que siguin viables i responguin a l’interès general del municipi. En aquest sentit, es refereix tant a la resta de grups polítics que no formen part de l’equip de govern, com al teixit associatiu blanenc i a la ciutadania.

Les actuacions del Pla de Govern 2015-2019 estan aplegades en 5 grans blocs :
    1. Una administració propera i efectiva
    2. Una vila dinàmica, activa i amb projecció de futur
    3. Un territori ordenat, sostenible i amb bons serveis
    4. Un govern que prioritza l’atenció a les persones
    5. Un projecte sostenible econòmicament

1.- Una Administració Propera i Efectiva

L’objectiu que es planteja és facilitar la informació perquè la ciutadania pugui conèixer tot el què està relacionat amb l’acció de govern i pugui participar en la mesura del possible de les decisions que tinguin més rellevància. Qüestions com l’aplicació de la Llei de Transparència del Parlament de Catalunya, la Ciutat Esportiva Blanes, els processos judicials en marxa, etc.


Pepa Celaya, Miquel Lupiáñez, Quim Torrecillas i Àngel Canosa
Dins aquest apartat hi ha sis grans eixos de treball: Participació i Transparència; Informació i Comunicació; Modernitzar i Reformar l’Administració; Recursos Humans; Seguretat; i Protecció Civil. Entre les accions incloses hi ha els dos processos participatius (la consulta de la C-32 i els pressupostos per fer inversions als baris), la creació d’Assemblees Ciutadanes, la revisió del POUM, millorar el portal web de l’Ajuntament, implementar el GIS (Sistema de Gestió Digital del Municipi), o bé introduir la tramitació electrònica sempre que sigui possible, etc.

2.- Una Vila Dinàmica, Activa i amb Projecció de Futur

Els temes inclosos pertanyen a dues regidories: Promoció de la Ciutat i Esports. En la primera, algunes de les accions són elaborar un Pla de Màrqueting, ampliar la cooperació entre ajuntaments, realitzar una campanya de civisme per millorar la convivència ciutadana, promocionar els productes gastronòmics, posar en valor el teixit comercial, definir el model turístic de la vila, etc. Igualment, es recull la senyalització dels aparcaments disponibles i places lliures de tot el municipi, així com reduir les zones blaves fent una revisió viable del conveni signat amb SABA.


Respecte la Ciutat Esportiva Blanes, es vol seguir treballant per posicionar-la com un equipament polivalent per a l’organització de tot tipus d’esdeveniments, no tan sols esportius. També es volen augmentar els convenis amb les federacions per a l’ús de la CEB, que hi hagi Wifi obert per a tots els usuaris, i dotar-la d’un espai d’infermeria equipat i homologat on poder-hi fer les revisions mèdiques esportives.


Per últim, pel que fa la resta d’instal·lacions esportives municipals i les entitats esportives, hi ha diverses mesures. Entre elles, destaca continuar amb la millora dels equipaments, senyalitzar les rutes de les curses/caminades de Sant Bonós, Marimurtra i Ruta de les Ermites, recolzar la marca Blanes X Runners (amb la creació de la cursa corporativa Color Blanes X Runners) i reactivar la Nit de l’Esport.

3.- Un Territori Ordenat, Sostenible i amb Bons Serveis

El tercer bloc inclou actuacions relacionades amb Urbanisme, Equipaments Municipals i Obres de Millora, Medi Ambient, i Activitats. En el primer apartat hi ha arranjar Cala Bona i recuperar els camins de ronda, adequar i millorar la zona turística, definir el futur del projecte Illa de Blanes i desenvolupar el projecte arqueològic i museístic dels Padrets, entre d’altres.


En Equipaments i Obres de Millora destaca la planificació de les noves dependències de la Policia Local i Serveis Socials, fer un Centre Residencial Esportiu a la CEB, crear espais atractius per passejar els gossos, realitzar la Rotonda de Ca la Guidó. Per la seva banda, en Medi Ambient s’hi inclou la millora de la neteja als carrers, la potenciació del reciclatge, la defensa de les platges de la vila, crear rutes verdes dels camins de la Tordera i la nova plica del transport públic.

4.- Un Govern que Prioritza l’Atenció a les Persones

Aquí s’han inclòs les actuacions de caire social, educatiu, cultural i activitats festives. En Serveis Socials es treballa en la dotació dels recursos necessaris per fer front a la pobresa energètica; el programa d’ajuts i atenció a les famílies, infants i joves; els ajuts per a l’adquisició de llibres de text; i les bonificacions en transport públic i en la taxa de recollida d’escombraries per a la gent gran, entre d’altres.


També hi ha l’activació dels serveis d’acollida i mediació municipal en Immigració, el Pla Local de la Dona i Igualtat, treballar des de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge amb les entitats, així com mantenir la Borsa de Mediació Social i els pisos d’inclusió social. En Educació es vol seguir garantint les places necessàries en les Escoles Bressol Municipals i la tarificació social, desenvolupar el Pla d’Absentisme de la Ciutat i el Pla Educatiu d’Entorn, etc


Per la seva banda, en Joventut es vol continuar promocionant el Casal Morralla i millorar aquest equipament, donar suport a les entitats juvenils, així com l’elaboració del Pla Local de Joventut 2016-2019. En Cultura i Festes es vol dinamitzar la xarxa municipal de locals i espais de difusió cultural, ampliar la programació del Teatre de la Costa Brava Sud, protegir i potenciar el patrimoni cultural, revaloritzar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici i Promocionar la CEB com a espai de concerts i festes.

5.- Un Projecte Sostenible Econòmicament

En aquest darrer apartat s’estableixen els tres pilars fonamentals en què es vol basar la política econòmica: gestionar amb seny per assolir l’equilibri financer, mantenir una tresoreria compensada i suficient, i prioritzar les inversions complint les ràtios legals. Per això, s’hi inclouen mesures com millorar i buscar noves fonts d’ingressos, optimitzar la gestió de la recaptació amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva, i complir l’objectiu d’endeutament per sota del 75% dels ingressos, entre d’altres.


Data de realització: 07/08/2016 | Data de la darrera actualització: 07/08/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300