Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Nit d’Òpera arran de mar amb “La Bohème” de Puccini omple de públic el passeig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2016 11:22:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LICEULa Nit d’Òpera arran de mar amb “La Bohème” de Puccini omple de públic el passeig

Més de 600 espectadors es van aplegar la nit de divendres en la sessió nocturna de “Liceu a la Fresca”, que es va emetre simultàniament en 121 municipis de Catalunya i Menorca

El Passeig de Mar de Blanes es va omplir ahir a la nit de públic per assistir a la sessió de Liceu a la Fresca que es va allotjar en aquest indret. Més de 600 espectadors van aprofitar les cadires instal·lades per a la ocasió, els bancs i altres elements del mobiliari urbà, així com les terrasses dels bars i restaurants per gaudir d’una nit d’òpera a l’aire lliure, arran de mar.


Sessió de "Liceu a la Fresca" a Blanes amb "La Bohème"
La pantalla de grans dimensions per poder veure l’actuació es va situar en el Banc dels Músics, i des d’allí es va poder seguir la projecció còmodament, de manera simultània, igual que als altres 123 emplaçaments exteriors d’arreu de Catalunya i Menorca que també han participat en la segona edició de Liceu a la Fresca. En total, hi ha hagut 121 municipis que s’han adherit a l’experiència, fruit de l’acord entre el Gran Teatre del Liceu i TV3, que va emetre-ho pel Canal 33.

Si la proposta ja era en sí mateixa engrescadora i de qualitat, la nit d’estiu que es va viure ahir divendres, força xafogosa, convidava encara més a gaudir-la a l’aire lliure, i encara millor si podia ser arran de mar. Per això, entre els espectadors es podia guaitar-ne que abans de seure-s’hi s’havien proveït d’un bon gelat, una beguda ben fresca o el sempre agraït vano.


Si no es tenia aquest indispensable element estiuenc, també hi havia qui aprofitava el pràctic programa de la Festa Major de Santa Anna 2016 que es va repartir entre el públic per ventar-se. L’altre element que també va cobrir aquesta funció va ser el programa de mà que es va lliurar, on hi havia l’argument bàsic, el quadre tècnic i el repartiment de La Bohème.

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Liceu

El passat mes d’abril l’Ajuntament de Blanes i la Fundació del Gran Teatre del Liceu van signar un conveni de col·laboració anàleg al què han establert la resta de municipis. En l’acord es contemplava que s’enregistraria la funció de l’obra, programada per a les vuit del vespre, i que després s’oferiria a les deu de la nit en diferit aquesta gravació a través del Canal 33 de Televisió de Catalunya.


Per la seva banda, el consistori blanenc es va comprometre a trobar un emplaçament adequat per a l’espectacle, així com de dotar-lo de la infraestructura necessària. No tan sols una pantalla de grans dimensions, projector d’àudio i vídeo i un senyal d’antena adequats. També s’havia de facilitar que el públic assistent pogués gaudir-lo en condicions.


L’objectiu de la iniciativa endegada pel Liceu amb l’estreta col·laboració de TV3 no és altre que posar l’òpera a l’abast de tothom, sense limitacions econòmiques ni geogràfiques. Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Blanes, s’ha mostrat l’interès de participar en l’experiència per fer arribar l’òpera a tots els ciutadans que estiguin interessats, de forma gratuïta.

Una òpera popular, la més representada del gènere

Un dels principals reclams de la vetllada d’ahir a la nit és que es comptava amb l’al·licient d’oferir una peça molt popular, una de les òperes que es considera un símbol universal del gènere: La Bohème, de Giacomo Puccini. Ambientada a París, és un cant a l’amistat, la joventut, la passió de viure, i una de les peces més conegudes és Quando M’en Vo, utilitzada en la banda sonora de diverses pel·lícules.


L’anècdota d’aquesta òpera és que, igual que va passar amb altres títols immortals com Carmen o La Traviata, els crítics van vaticinar que no valia pas res i que mai no tindria èxit. Una valoració que aviat va quedar rebatuda i actualment total i absolutament oblidada pel clam unànime. I és que l’obra compta amb una música molt poderosa, que contagia les ganes de viure la vida bohèmia que li dóna títol.

En aquesta ocasió, la versió que es va representar ahir va ser una producció de l’English Natioinal Opera i la Cincinnati Opera amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Hi participen Eleonora Buratto en el paper de Mimí; Okga Kulchynska –guanyadora del Concurs Tenor Viñas l’any 2015- interpretant Musetta, i Simir Pirgu donant vida al personatge de Rodolfo.


Després de l’èxit d’aquesta primera experiència a Blanes, s’espera que en futures edicions s’hi doni continuïtat. Enguany ha esta la segona entrega d’una iniciativa que l’any passat es va fer per primer cop, hereva d’un anterior projecte anomenat Liceu a la Platja, que consistia en projectar en una pantalla de grans dimensions situada a la platja de la Barceloneta l’òpera que es representava al gran teatre aquella mateixa nit.


Liceu a la Fresca es va fer per primera vegada l’any 2015. Llavors tan sols 13 municipis es van adherir a l’experiència, i l’òpera que es va projectar va ser un altre títol molt emblemàtic: La Traviata, de Giuseppe Verdi.Data de realització: 07/09/2016 | Data de la darrera actualització: 07/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300