Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mobilitzacions a la Nylstar després que s’ha anunciat l’ampliació de l’ERO per acomiadar 185 treballadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2016 05:01:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarMobilitzacions a la Nylstar després que s’ha anunciat l’ampliació de l’ERO per acomiadar 185 treballadors

Els treballadors han avançat diverses accions, entre elles una manifestació que es farà el 27 de juliol a la tarda, i que sortirà des de la factoria per finalitzar a l’ajuntament

Els treballadors de la Nylstar han anunciat avui al matí diverses accions reivindicatives davant l’anunci que se’ls va fer la tarda d’aquest passat dijous, i que empitjorava considerablement les primeres notícies que havien pogut saber amb anterioritat. En aquest sentit, la direcció de l’empresa els va comunicar la intenció d’acomiadar 185 treballadors, 114 més dels que els havien dit fa pocs dies, quan va presentar un nou expedient de regulació d’ocupació (ERO).


Concentració treballadors Nylstar avui al migdia
Després de la reunió on se’ls va comunicar la notícia, el Comitè d’Empresa de Nylstar va decidir emprendre diverses accions. Una d’elles va ser convocar una concentració que ha tingut lloc el migdia d’avui divendres davant l’entrada a la factoria, seguida per una roda de premsa allí mateix, a peu dret. En el decurs de la trobada amb els mitjans de comunicació, s’ha anunciat que una de les accions més destacades serà una manifestació que es convocarà pel dimecres 27 de juliol, que sortirà a les 6 de la tarda des de davant la factoria i finalitzarà davant l’ajuntament de Blanes.


Juan José Rodríguez, Carlos Caballero i Albert Sanz
En aquest darrer sentit, en representació de l’Ajuntament de Blanes ha participat en la concentració el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, qui ha mantingut una trobada amb el president del Comitè d’Empresa, Juan José Rodríguez, així com amb el secretari del Sector Tèxtil per UGT a Girona, Carlos Caballero. Tots dos han estat els qui han encapçalat la trobada amb els mitjans, donant-los a conèixer les darreres novetats i accions reivindicatives. D’altra banda, també han participat en la concentració altres regidors i regidores de diversos grups amb representació municipal al consistori.


Aquest és el quart ERO que la direcció tira endavant els darrers anys, i aquesta vegada ha encès els ànims dels treballadors, que han denunciat públicament que s’està malbaratant l’empresa. També han denunciat textualment que en realitat es tracta d’un tancament encobert, perquè amb 40 treballadors amb què tan sols es quedarà l’empresa si s’acomiaden les 114 persones, tal com se’ls va anunciar ahir, consideren impossible que es pugui seguir fer funcionant la factoria.

Sindicats i treballadors reclamen que el govern de la Generalitat de Catalunya facin de mediadors i s’impliquin per salvar aquesta empresa tèxtil centenària. Des del passat 29 de gener Nylstar no produeix, i a més porta tres mesos sense subministrament de la companyia elèctrica, funcionant amb grups electrògens. De cara a les properes setmanes, doncs, treballadors i sindicats tenen previst donar més detalls sobre la manifestació unitària que han convocat per d’aquí a dues setmanes, el dimecres 27 de juliol.


Ara fa més de dos anys, el març del 2014, ja es va fer una multitudinària manifestació que va sortir des de l’entrada de la factoria i, després de fer un recorregut pel municipi, va finalitzar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, on es va fer la lectura d’un manifest. En aquells moments, va ser contra l’acomiadament de 13 treballadors, quan llavors n’hi havia 250 en plantilla.
Data de realització: 07/15/2016 | Data de la darrera actualització: 07/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300