Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

4 joves del CAU de Blanes aniran aquest estiu al camp de refugiats de Skaramagas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/16/2016 11:20:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

4 joves del CAU de Blanes aniran aquest estiu al camp de refugiats de Skaramagas

Per recaptar diners per a la compra de material que es necessita pel projecte “Lleure cap a Grècia”, l'agrupament escolta va organitzar ahir divendres la festa “Vespre pels infants refugiats”

La Plaça de la Gent Gran de Blanes –oficialment, la Plaça d’Espanya- va allotjar ahir divendres el Vespre pels Infants Refugiats. Es tractava d’una festa amb diversos ingredients perquè gaudissin tant la canalla com el jovent i la gent gran, organitzada per l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa amb el suport de diverses entitats i empreses, així com l’Ajuntament de Blanes.


Festa "Vespre pels Infants Refugiats"
L’objectiu era recaptar diners pel projecte Lleure cap a Grècia, que parteix d’un grup de caps de diferents agrupaments escoltes i esplais amb la voluntat d’ajudar i millorar, en la mesura del possible, la situació de les persones que viuen atrapades en camps de refugiats. Per això, aquest estiu 20 caps d’agrupaments escoltes de diverses localitats gironines –entre elles Blanes- aniran als camps de refugiats de Grècia per donar un cop de mà a partir de l’educació en el lleure.

Projecte Lleure cap a Grècia

A Blanes hi ha quatre caps que aniran al camp de refugiats de Skaramagas (situat a 1 hora de viatge d’Atenes): Cristina Bitlloch, Carles Pascual i les germanes Alba i Ona Lupiáñez. Tots quatre es van encarregar ahir al vespre d’explicar al públic congregat a la festa en què consisteix el projecte que impulsen el grup de caps dels diferents agrupaments escoltes gironins: jugar, interactuar i educar en el lleure amb la canalla que està als camps de refugiats, seguint una de les principals filosofies del moviment escolta.


Carles, Ona, Cristina, Maria i Alba - Joves voluntaris cap a Grècia
Si en els caus d’arreu de Catalunya dediquen hores i hores a educar en el lleure, allí faran el mateix, però amb nens i nenes que ho necessiten encara més, ja que els seus pares i mares han de focalitzar la seva atenció en sobreviure. El projecte Lleure cap a Grècia durarà unes tres setmanes, i es desenvoluparà del 2 al 22 d’agost. Durant la primera setmana de presa de contacte es faran activitats i jocs variats, i a la segona ensenyaran als infants del camp a dinamitzar les activitats.

Per últim, en la tercera i darrera setmana els joves refugiats posaran en pràctica el què els han ensenyat. En definitiva, el què es vol fer és portar l’alegria als camps de refugiats de la millor manera que els membres del cau ho saben fer: divertint a la canalla implicant-los en el lleure sens oblidar l’educació. La seva tasca també es focalitzarà en els nens i nenes que siguin més grans perquè siguin ells els qui actuïn de monitors quan els voluntaris gironins marxin de tornada.


D’aquesta manera, quan finalitzi el projecte, els hauran deixat tot el material i els coneixements necessaris perquè ells mateixos puguin gestionar l’educació en el lleure. A l’hora que fan aquesta tasca, els joves escoltes ajudaran en el què pugui fer falta en el camp de refugiats: repartir menjar, organitzar roba, etc. Els quatre voluntaris i voluntàries de Blanes s’han pagat el vol i l’estada, i amb els diners que estan recaptant a través de diferents activitats compraran el material que necessiten a Grècia.


No es tracta ni de roba ni de menjar, perquè d’aquest tipus de material ja se n’encarreguen altres ONG. Són elements tan comuns aquí però tan singulars allà com poden ser una pilota, una corda per saltar, material escolar, etc. Tampoc han iniciat una campanya de recollida perquè això encariria encara més el projecte al haver de transportar-ho, de manera que amb els diners recaptats s’encarregaran de comprar el què faci falta en el seu punt de destí.

Vespre pels Infants Refugiats

La festa Vespre pels Infants Refugiats que va tenir lloc ahir a Blanes es va encetar amb la lectura d’un manifest i la presentació del projecte de lleure a càrrec dels caps del CAU de Blanes que marxaran a Grècia, acompanyats de la Maria -de l’Espai de Fornells-, que viatjarà amb ells formant part del mateix grup. Al llarg del vespre-nit van haver-hi d’altres entreteniments, començant per una actuació del grup de l’Escola de l’Esbart Joaquim Ruyra, que va oferir diversos balls especialment celebrats pel públic congregat.


Actuació de l'Escola de l'Esbart Joaquim Ruyra
També va haver un espectacle d’il·lusionisme a càrrec del mag Otger el dos barbes, Química amb PepQuímic, l’actuació del Showman Toni Mañach i la sessió de música que van oferir els DJs Lapao Sound System PD’S per tancar la festa nocturna estiuenca. Alhora, hi havia una barra de bar per demanar entrepans i begudes, així com altres entreteniments com ara un taller de maquillatge a càrrec de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa, tot plegat a preus populars i donatius per poder recaptar diners.


Espectacle de Màgia amb "Otger, el dos barbes"
Per preparar-se de cara a aquesta experiència, els membres del CAU de Blanes s’han trobat amb una altra jove voluntària blanenca que ja ha estat als camps de refugiats grecs, i que ha compartit amb ells les seves intenses i colpidores vivències. Es tracta de l’Iris, que pertany al grup d’Amnistia Internacional de Blanes, i que ha treballat diverses vegades en el mateix camp de Skaramagas on aniran els membres de l’agrupament escolta.


Representants a Blanes de la plataforma "Stop Mare Mortum"
Igualment, s’han posat en contacte amb la Plataforma de Suport a Blanes d’Stop Mare Mortum, que fomenta el canvi en les polítiques migratòries, d’estrangeria i asil de les institucions i els estats europeus. Perquè la representació blanenca de l’entitat també pogués compartir ahir amb tot els assistents a la festa els seus objectius, dues representants de l’entitat van adreçar-se al públic assistent després de la lectura del manifest.


Data de realització: 07/16/2016 | Data de la darrera actualització: 07/16/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300