Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Música, Art i Solidaritat unides per lluitar contra la Leucèmia amb l’artista Joan Gaitán


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/17/2016 01:07:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Música, Art i Solidaritat unides per lluitar contra la Leucèmia amb l’artista Joan Gaitán

El Teatre de Blanes ha allotjat el matí d’aquest diumenge una activitat per recollir fons per a la Fundació Josep Carreras, i fins al 26 de juliol hi ha la mostra “Imagine Art” allotjada a Casa Oms

Des de l’any 1992 l’artista blanenc Joan Gaitán es va fer soci de la Fundació Joan Carreras, així com donant de medul·la òssia, arran que la seva mare va morir de leucèmia. Des de llavors, ha recolzat de manera molt activa la fundació organitzant diversos esdeveniments que han unit la música, l’art i la solidaritat per seguir lluitant contra la malaltia. Un d’ells és el què ha tingut lloc el matí d’aquest diumenge al Teatre de Blanes.


Ruth Cerdán i Joan Vissi, durant l'actuació al Teatre de Blanes
L’acte ha comptat com a ingredient més destacat amb la participació de la cantant blanenca Ruth Cerdán, acompanyada per la guitarra de Joan Vissi. Tots dos han desgranat conegudes cançons, principalment dels anys 60 i 70, que han contribuït a donar-li una atmosfera molt especial a la vetllada matinal, entre ells l’emblemàtic Heart Of Gold que va popularitzar Neil Young. També s’ha comptat amb la participació de Salvador Roca, que s’ha encarregat de fer possible un dels moments més emotius del matí.


Salvador Roca i Joan Gaitán
Salvador Roca ha llegit una carta de l’Anna, la mare de l’Abril, una menuda de tres anys a qui, quan tan sols comptava amb cinc mesos de vida, li van diagnosticar que patia leucèmia. L’Anna va enviar-li la carta a Joan Gaitán amb motiu de l’aniversari de l’artista per agrair-li que, gràcies a persones com ell que recolzen la Fundació Joan Carreras, la seva filla havia superat la malaltia al haver-li fet el trasplantament d’una medul·la òssia d’un donant americà a través de l’entitat benèfica.


La vetllada al Teatre de Blanes s’ha tancat amb una darrera actuació musical a càrrec de Ruth Cerdán i Joan Vissi, i finalment s’ha convidat a tots els participants a traslladar-se al vestíbul d’entrada. Allí s’ha ofert un petit refrigeri i una copa de cava. També hi havia una taula amb informació i material de la Fundació Joan Carreras.


Joan Gaitan, brindant amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez


Joan Gaitán a la sala Casa Oms amb el catàleg "Imagine Art"
Durant l’acte d’aquest matí al Teatre de Blanes, Joan Gaitán també ha presentat el catàleg d’obres d’art que ha pogut editar gràcies al suport de la seva família, l’Ajuntament de Blanes, i de nombroses petites i grans empreses de la vila. El catàleg, que es ven al preu de 20 euros, també es pot adquirir durant tots aquests dies a l’exposició Imagine Art que s’allotja a Casa Oms.

Exposició “Imagine Art” a Casa Oms fins al 26 de juliol

A la sala d’exposicions hi ha diverses obres de l’artista Joan Gaitan que es poden adquirir, i que es presenten amb un títol carregat de reminiscències: Imagine Art. Una part dels beneficis de la venda d’aquestes obres, l’artista els destinarà a la Fundació Joan Carreras, que tant a l’acte del Teatre com a la mostra artística està especialment present a través d’informació i del seu símbol més emblemàtic: un corbatí taronja.


L'exposició "Imagine Art" s'allotjarà a Casa Oms fins al 26 de juliol
L’exposició Imagine Art es podrà visitar a Casa Oms fins el proper 26 de juliol, i l’horari en què estarà oberta és el següent: els matins, de 11 a 13 h, i a les tardes des de les 18 fins a les 21 h. La sala restarà oberta cada dia, de dilluns a diumenge.

Data de realització: 07/17/2016 | Data de la darrera actualització: 07/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300