Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes escalfa motors per l’inici del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que comença divendres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2016 10:13:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes escalfa motors per l’inici del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici que comença divendres

La Comissió Tècnica s’ha reunit amb els membres del Jurat Popular per explicar-los els aspectes que han de puntuar dels cinc espectacles que s’oferiran del 22 al 26 de juliol

El comte enrere per l’inici del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc a Blanes del 22 al 26 de juliol, ha començat aquesta setmana amb la presentació que es va fer ahir dilluns al Jurat Popular. La trobada la va encapçalar el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, acompanyat dels membres i assessors de la Comissió Tècnica.Presentació 46è Concurs de Focs al Jurat Popular
El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava és l’esdeveniment més destacat que s’organitza a Blanes des de fa gairebé mig segle, i cada any atrau prop d’un milió de visitants. Una de les principals novetats de la 46a edició és que ha augmentat la seva duració, fins als cinc dies, i que la pirotècnia guanyadora s’endurà aquesta vegada tres contractes: per la Festa Major de Santa Cristina de Lloret i al concurs de Blanes al 2017, a les Fires de Sant Narcís de Girona enguany.


Ja fa cinc anys que els ajuntaments de Blanes i Girona van firmar un conveni de col·laboració que aquest 2016 també s’ha signat amb Lloret de Mar. El pressupost del concurs és de 126.000 €, dels quals 95.000 € corresponen als pagaments a les empreses participants i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus. El guanyador s’endurà 6.000 € de premi i un trofeu.

Un especialista d’excepció: Boro, president de les pirotècnies valencianes

A partir del proper divendres, el Jurat Qualificador haurà de guaitar els cinc espectacles pirotècnics i valorar quin d’ells mereix obtenir el primer premi. Està format per 48 persones: 8 són els membres de la Comissió Tècnica especialitzada, i les 40 restants són el Jurat Popular. Perquè aquests darrers components sàpiguen quins aspectes han de valorar se’ls ha lliurat tot el material necessari, així com diversos consells.


Salvador Armengol "Boro", president de PIROVAL, i Quim Torrecillas,
regidor de Cultura i Festes i membre Comissió Tècnica
En aquest darrer sentit, en la presentació d’aquest passat dilluns els membres del Jurat Popular van comptar amb la informació que els va donar de primera mà un especialista d’excepció: Salvador Armengol, president de PIROVAL, l’agrupació de fabricants pirotècnics de la comunitat valenciana. Armengol, conegut amb el sobrenom de Boro, va oferir una classe magistral farcida d’anècdotes.


Així, va destacar que l’escenari natural de Sa Palomera, al voltant del qual es llencen els aparells pirotècnics, és el millor amb què s’ha trobat arreu de l’estat espanyol. Amb tot, també va lamentar que, per la seva orografia, costa molt pujar dalt del cim de la roca per situar-hi els efectes. L’especialista pirotècnic també ho va tenir clar a l’hora de situar el prestigi del concurs de Blanes ben a munt, encoratjant l’organització a què cada vegada vagi encara a més.


Membres Jurat Popular
D’altra banda, també va intervenir en l’acte un altre especialista en espectacles pirotècnics, Xavier López, així com el degà de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, l’exalcalde de Blanes Jordi Bacardit. Tant la Comissió Tècnica com el Jurat Popular han de valorar cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors; el ritme del llançament; la originalitat i novetat dels efectes disparats; si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera; i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.


Xavier López, especialista en espectacles pirotècnics


Jordi Bacardit, membre de la Comissió Tècnica
Les qualificacions que han d’efectuar els membres del jurat van de l’1 als 10 punts en cadascun dels 5 aspectes a valorar, i no es poden utilitzar els decimals. També es recomana que vagin a veure els focs d’artifici cada dia des del mateix indret per poder ser el màxim d’objectius a l’hora d’establir similituds i diferències entre els diferents espectacles. El veredicte per triar el primer premi es farà el 27 de juliol al vespre.

Promoció internacional del concurs al bus de l’Aeroport de Barcelona

Aquest 2016, als elements de promoció tradicional amb què ha comptat fins ara el concurs, s’hi ha afegit com a novetat un mitjà força inusual a Blanes. Es tracta d’un dels vehicles que cobreix el transport de viatgers en autobús entre Blanes i l’Aeroport del Prat de Llobregat, a Barcelona, que està retolat amb el cartell del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.


Bus Blanes-Aeroport de Barcelona amb publicitat del Concurs de Focs
L’autobús ja va començar a circular amb la publicitat dels focs d’artifici a principis de juliol, i ho continuarà fent fins a finals de mes. La iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’empresa de Blanes Transports Pujol i Pujol, que ha cedit gratuïtament aquest mitjà de promoció per l’estimació que l’uneix al certamen blanenc. El director de l’empresa, Jaume Pujol, va renunciar fa uns mesos al seu càrrec en la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador per motius personals.

Campanya “Engalanem Blanes de Festa Major !!”

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha fet una crida a la participació als comerços i establiments de restauració de la vila perquè participin activament en la promoció local de l’esdeveniment. Sota el títol Engalanem Blanes de Festa Major !!, s’ha ofert la possibilitat que puguin lluir el cartell oficial del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici a l’aparador o bé a l’interior del local.


Josep Lluís Pouy, responsable del Pla de Seguretat del Concurs de Focs
Els cartells es poden demanar en dos formats: un de gran (mida estàndard dels pòsters convencionals) o el petit (mida A3). En cas que es vulgui col·laborar en la campanya, tan sols cal passar a recollir la mida del cartell que s’adeqüi millor al local on s’ha d’instal·lar. Es pot anar a buscar en dos llocs: a l’Oficina de l’AMIC (als baixos de l’Ajuntament) i a la seu de l’Àrea de Cultura, a l’edifici de Casa Saladrigas; en tots dos casos es pot fer de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

Dues empreses estrangeres i tres de l’estat espanyol

Com és habitual, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava es llençarà des de l’entorn de la Roca de Sa Palomera del 22 al 26 de juliol, cada dia a les 22’30 h. Competiran tres empreses de l’estat espanyol i dues d’estrangeres.

DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Divendres 22 de juliolFirevision International CompanyXina
Dissabte 23 de juliolPirotècnia Accitana Ma AngustiasGranada
Diumenge 24 de juliolFireworks LietoItàlia
Dilluns 25 de juliolPirotècnia PabloAsturias
Dimarts 26 de juliolPirotècnia Hnos. FerrándezMurcia
Data de realització: 07/19/2016 | Data de la darrera actualització: 07/19/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300