Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es posa en marxa a la comarca de la Selva el primer Servei d’Intermediació de l’Habitatge de la demarcació gironina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2016 03:27:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Guia_PAHEs posa en marxa a la comarca de la Selva el primer Servei d’Intermediació de l’Habitatge de la demarcació gironina

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha inaugurat avui al matí aquest nou servei que té com a objectiu evitar la pèrdua de l’habitatge i prevenir situacions d’emergència

El primer Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge que es posa en marxa a la demarcació gironina està previst que comenci a funcionar divendres vinent, i està ubicat al Consell Comarcal de la Selva. Es tracta del primer servei d’aquestes característiques que arrenca com a prova pilot, i de cara a l’any vinent s’estudiarà la possibilitat d’obrir nous punts en altres comarques, després que a la demarcació barcelonina ja n’hi ha una trentena.


Arribada consellera de Governació al Consell Comarcal de la Selva
Avui al matí ha tingut lloc la inauguració oficial, que ha presidit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. El nou servei el presten conjuntament el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la participació del Col·legi d’Advocats de Girona.


Acte inaugural del nou servei
El servei ofereix de manera gratuïta assessorament i intermediació per a les persones que tinguin dificultats per afrontar els deutes relacionats amb el seu habitatge habitual, ja siguin deutes derivats de la hipoteca o del lloguer, o bé que es trobin en altres situacions que suposin la pèrdua de l’habitatge. L’objectiu és evitar la pèrdua de l’habitatge principal i prevenir situacions d’emergència habitacional i de risc d’exclusió residencial.

Atenció Ciutadana de primera qualitat

Durant l’acte inaugural, la consellera Meritxell Borràs ha destacat la importància de la col·laboració entre institucions per donar un servei de primera qualitat a la ciutadania, recordant que per al govern de la Generalitat és una prioritat abordar la problemàtica de l’habitatge. En aquest sentit, ha assegurat que ja està a punt d’exposició pública una nova llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge que ha de substituir els aspectes de la Llei d’Emergència Social i Pobresa Energètica que va suspendre el Tribunal Constitucional.


Aquesta nova normativa naixerà com una eina útil per a un nombre major de municipis respecte l’anterior, ampliant de 72 a 234 els municipis que s’hi podran acollir. La nova llei permetrà recuperar la mediació per poder afrontar el problema abans que es judicialitzi. Per això, la consellera de Governació ha remarcat que s’ha de promoure la mediació com a eina principal per abordar la problemàtica.


El servei estarà obert al públic tots els matins de dimarts a divendres, i està situat dins les dependències de l’Oficina Comarcal d’Habitatge de la Selva, a la seu del Consell Comarcal de la Selva. Pel que fa al protocol d’actuació, en un primer moment es verificarà que els casos que es presentin compleixin els criteris per ser atesos pel servei i, si és així, se’ls farà una entrevista personalitzada per valorar el cas i proposar les alternatives que es considerin convenients, realitzant un acompanyament a la persona usuària al llarg de to el procediment.


Visita a les dependències del servei
La intermediació amb les entitats financeres es farà per mitjà del Servei Ofideute de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, amb la particularitat que es podrà ampliar el ventall de possibilitats i proposar la intermediació local en dutes relacionats amb el lloguer de l’habitatge principal, així com en casos específics de deutes hipotecaris. A més, el Servei també tindrà una funció d’assessorament intern en matèria d’habitatge, en relació amb els serveis i competències del Consell Comarcal de la Selva.


Perquè aquest servei pugui arribar al màxim nombre de ciutadans que el puguin menester, s’han creat diversos documents de difusió en diferents idiomes i formats que estaran a disposició dels ajuntaments de la comarca de la selva. Val a dir que per posar en funcionament el Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge a la comarca de la Selva el Col·legi d’Advocats ha escollit l’advocada blanenca Olga López, que serà la responsable conjuntament amb Eduard Colomé.


Albert Sanz, Meritxell Borràs, Olga López i Eduard Colomé
A l’acte d’inauguració del servei hi ha participat, a més de la consellera Borràs, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí Bonmatí; i la vice-degana del Col·legi d’Advocats de Girona, Marta Alsina, entre d’altres autoritats. També hi ha assistit en representació de l’Ajuntament de Blanes el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/20/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300