Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per la Festa Major de Blanes: avui el pròleg amb l’”Ensorra’t” i demà amb el pregó i l’inici del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2016 10:43:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt per la Festa Major de Blanes: avui el pròleg amb l’”Ensorra’t” i demà amb el pregó i l’inici del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26

El cicle festiu culminarà el 28 de juliol amb el tradicional i centenari Aplec de l’Amor, que compta com a plat fort amb l’actuació del grup “Mataró Rumba All Stars”

A partir de la nit d’aquest dijous 21 de juliol, i durant tota una setmana, Blanes viurà amb especial intensitat el cicle festiu central que destaca amb llum pròpia al calendari: la Festa Major de Santa Anna. El primer ingredient tindrà lloc avui dijous, amb l’inici de la primera nit de l’Ensorra’t, el festival de música adreçat especialment al públic jove a l’escenari del Passeig de Mar, i amb el públic situat a la platja.


Ensorra't 2015
Aquesta nit la primera jornada de l’Ensorra’t inclou les actuacions de tres bandes del territori a partir de 2/4 d’11, amb El Pony Pisador, Dog Skull i Phrymerial. El festival de la música més alternativa de la Costa Brava es farà del 21 al 25 de juliol, i inclourà propostes tan destacades i conegudes com els grups Habeas Corpus i el Doctor Prats, entre d’altres.


Pregó Festa Major 2015 - Fotografia: Javier Calvete
Divendres serà quan començarà el gruix del cicle de la Festa Major, en una jornada on el primer acte oficial serà el Pregó d’inici de Festes a càrrec d’una persona molt coneguda per tots els blanencs i blanenques, ja que va ser la primera alcaldessa de l’era democràtica: Maria Dolors Oms. Després del pregó, que començarà a 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà un concert amb La Principal de la Bisbal, que repetirà més tard en el format de la Banda del País Petit al sumar-li Els Cremats.


Concurs de Focs 2015 - Fotografia: Quim Llorens
El Concurs Internacional de Focs d’Artifici: ingredient central de la festa

Abans d’aquesta especial sessió musical, el cel de Blanes s’haurà il·luminat durant una bona estona, a través de la primera de les cinc nits del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que s’allargarà fins el dimarts 26 de juliol, cada jornada a partir de 2/4 d’11. L’endemà dissabte l’Escenari Infantil situat darrera el Monument a Joaquim Ruyra s’estrenarà amb el primer espectacle, a càrrec del conegut animador Jordi Tonietti.


Actuació Escenari Infantil
Dissabte a la tarda també hi haurà una trobada castellera amb la colla dels Maduixots de l’Alt Maresme, i a la nit la Vídeofesta V.4 amb un complet repàs a temes dels anys 70, 80, 90 i de l’actualitat musical a través de vídeo-clips projectats en una gran pantalla a l’Escenari Festa Major, a la Plaça dels Dies Feiners. Aquell dia també hi haurà el Correaigua, que sortirà del moll.

Seguint la cronologia del programa d’activitats, diumenge el públic infantil podrà gaudir de l’espectacle de màgia Melanie Amazing, dirigit pel Mag Lari, al Teatre de Blanes. Després del segon dia de focs, els carrers del centre de la vila tornaran a omplir-se de pólvora, llum i espetecs amb el Correfoc, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes.


Correfoc 2015 - Fotografia: Quim Llorens
L’endemà dilluns, l’Hospital-Asil Sant Jaume allotjarà al matí la tradicional Missa de Sant Jaume seguida per sardanes i un ball de capgrossos, mentre que a la tarda hi haurà una festa d’animació infantil amb festa de l’escuma inclosa, i després dels focs nit de revetlla de la festa de Santa Anna amb l’Orquestra Titànium. El dia central de la festa major s’encetarà amb actes molt tradicionals.

Celebració de Santa Anna, patrona de Blanes

Així, hi haurà la sortida de la comitiva oficial amb l’alcalde, els regidors i regidores, la banda de música, i els gegants de Blanes, que enfilaran fins l’Església Santa Maria per la missa en honor a la patrona. Al migdia, l’Esbart Joaquim Ruyra farà el Ball de Morratxes, seguit per una breu audició de sardanes amb la Cobla Salt de la Nina, que farà una altra sessió a la tarda. També serà a la tarda quan la Colla Gegantera organitza una nova edició del Concurs de Dibuix, i a la nit, després del concurs de focs, l’Esbart Joaquim Ruyra acompanyat de la Cobla Catalana dels Sons Essencials oferirà un espectacle de dansa tradicional.


Ball de Morratxes - Fotografia: Quim Llorens
Finalment, el cicle de la Festa Major es tancarà amb l’Aplec de l’Amor, que coincideix sempre amb el 28 d juliol, i que s’emplaça a Cala Bona, Cala Sant Francesc. Enguany s’ha apostat per fer una celebració que tingui un caire molt popular, i per això es comptarà amb un veterà grup de rumba catalana: els Mataró Rumba All Stars. Abans del concert, que comença a les 10 de la nit, hi haurà un sopar popular.
Data de realització: 07/21/2016 | Data de la darrera actualització: 07/21/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300