Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Manifest Institucional de l'Ajuntament de Blanes en suport a la continuïtat de Nylstar i en solidaritat amb els treballadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2016 10:58:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Manifest Institucional de l'Ajuntament de Blanes en suport a la continuïtat de Nylstar i en solidaritat amb els treballadors

Tots els grups polítics amb representació municipal han donat suport al manifest llegit íntegrament abans de començar la sessió plenària d’aquest mes de juliol, avançada per la Festa Major

L’Ajuntament de Blanes ha redactat un Manifest Institucional en suport a la continuïtat de l’empresa Nylstar, i en solidaritat amb els seus treballadors. El document s’ha llegit íntegrament avui al vespre abans de començar la sessió plenària del mes de juliol, avançada respecte la seva periodicitat habitual per no coincidir amb l’Aplec de l’Amor del proper dijous, 28 de juliol.


Ple Municipal 21 de Juliol
El secretari del consistori, Joan Solà, s’ha encarregat de fer la lectura íntegra del manifest, on es recull textualment: “L’Ajuntament de Blanes no es pot quedar impassible davant de l’anunci fet per l’empresa de dur endavant un acomiadament de treballadors que, pel nombre de persones afectades, pot comportar el definitiu tancament de l’empresa”. Per aquest motiu, el document recull tres punts destacats. El primer és que l’Ajuntament de Blanes demana a l’empresa Nylstar el màxim esforç perquè redreci la situació actual i arribi a un acord satisfactori amb els treballadors i amb els seus representants.


En el centre de la imatge, el Secretari de l'Ajuntament, Joan Solà
En el segon, el consistori mostra el seu suport absolut als treballadors i treballadores que porten molts mesos patint un ERO, i que ara es poden veure abocats directament a l’atur. I, per últim, en el tercer l’Ajuntament es posa al servei dels treballadors i de l’empresa per atendre qualsevol petició o per fer de mitjancer sempre que pugui. Segons el text, ho fa ”amb l’objectiu únic i irrenunciable de garantir la continuïtat dels llocs de treball i la d’una empresa que els blanencs senten com a pròpia des de fa gairebé 100 anys”.


Un cop llegit el manifest, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha recordat altres mesures que s’han adoptat des del consistori per recolzar els drets dels treballadors. Un d’ells és el recolzament que s’ha donat en l’organització de la manifestació que es farà el proper dimecres 27 de juliol, i que sortirà des de davant la factoria blanenca a les sis de la tarda fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners.

Ple Municipal amb gairebé tots els punts aprovats per unanimitat

Pel que fa als punts inclosos a l’ordre del dia de la sessió plenària, val a dir que gairebé tots, llevat de dos, s’han aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics. El primer, que ha aprovat el Compte General del 2015, ha estat un d’ells dos: mentre la majoria (PSC, PDC, ERC, C’s i PP) l’ha recolzat, ICV-EUiA ha votat en contra i tant la CUP com Batega per Blanes s’han abstingut.


L’altra tema on tampoc hi ha hagut unanimitat ha estat la darrera moció, presentada pel grup municipal d’ERC, que ha aprovat que s’exigeixi l’assumpció de responsabilitats en la guerra d’Iraq de George W. Bush, Tony Blair, José Maria Aznar o José Manuel Durao Barroso, i declarar-los persones non grates a Blanes. El punt s’ha aprovat amb el recolzament de gairebé tots els grups, llevat de Ciutadans i PP, que han votat en contra.

Quatre dels punts del ple on sí hi ha hagut unanimitat han estat els següents: declarar que les obres que s’estan fent a l’Escola Quatre Vents i a l’Escola Pinya de Rosa són d’interès municipal; establir les dues festes locals de Blanes per al 2017, i la creació de fitxers de dades de caràcter personal. Un altre tema ha estat l’aprovació inicial del projecte de modificació puntual del POUM perquè les cases dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust siguin declarades com a Sistema d’Habitatges Públic. L’objectiu és poder rehabilitar-les i que puguin ser utilitzades com a vivendes de lloguer social.


També han prosperat amb el recolzament de tots els grups les dues sancions per la tinença d’animals perillosos, així com la modificació de la plantilla i de la relació de llots de treball 2016 de l’Ajuntament. Un altre tema amb unanimitat ha estat l’aprovació de l’adhesió al Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local 2016 de la Diputació de Girona mitjançant conveni amb la Generalitat.

Per últim, les altres dues mocions que s’han aprovat amb el recolzament de tothom, han estat d’una banda la presentada pels grups municipals d’ICV-EUiA i Batega per Blanes en nom dels Joves d’Esquerra Verda Alternativa Jove i Joventut Podem, per l’atorgament d’ajuts per al pagament d’estudis universitaris i cicles formatius. De l’altra, la moció defensada per Ciutadans per a l’adaptació dels parcs infantils amb jocs per a nens i nenes amb diversitat funcional.
Data de realització: 07/21/2016 | Data de la darrera actualització: 07/21/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300