Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Habeas Corpus” i “Doctor Prats”, actuen a l’Ensorra’t 2016, el Festival de la Música més Alternativa de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2016 12:25:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ENSORRA'T 2014“Habeas Corpus” i “Doctor Prats”, actuen a l’Ensorra’t 2016, el Festival de la Música més Alternativa de Blanes

L’escenari jove de la Festa Major de Blanes situat arran de platja ja ha fet el tret de sortida la nit de dijous, i s’allargarà fins la vigília de dilluns vinent, durant cinc jornades en total

La Festa Major de Santa Anna de Blanes, que començarà oficialment avui divendres amb el pregó d’inici de festes, ja ha viscut el seu pròleg aquest passat dijous, amb la primera de les cinc nits de l’Ensorra’t. El Festival de Música per a joves, que du aquest nom perquè el públic segueix els concerts còmodament instal·lat a la platja, munta l’escenari al Passeig de Mar, darrera del Banc dels Músics i el Monument al Sardanista.


Primera Nit de Ensorra't 2016
La primera nit de l’Ensorra’t es va inaugurar ahir amb tres bandes del territori per potenciar l’escena local. Així, va haver des del rock del grup El Pony Pisador, passant pel punk americà de Dog Skull fins arribar al deathmetal de Phrymerial. De la mateixa manera que es va fer l’any passat, el festival de música a la platja avança un dia i n’escurça un altre respecte el cicle de la Festa Major.


Actuació del grup "Dog Skull"
Així, s’allargarà durant totes aquestes nits fins culminar el dilluns 25 de juliol, vigília de la Festa de Santa Anna, el dia central del cicle festiu. Per aquest 2016 s’ha elaborat un cartell on les cinc nits hauran estat totalment diferents quant a estils musicals. Actualment, l’Ensorra’t s’ha consolidat com un referent pels joves del municipi i poblacions de la rodalia com especial punt de trobada i esbarjo les nits de Festa Major.


En la present edició del 2016 compta amb un pressupost propi de 30.000 €, dels quals 22.000 € corresponen a la programació musical, i la resta a diversos aspectes d’organització, com per exemple els camerinos pels artistes, el servei de lavabos, etc. A partir d’avui, les quatre nits restants de l’Ensorra’t comptaran amb la participació, entre d’altres, de grups de referència com Habeas Corpus i Doctor Prats, i els cartells complets per a cada nit són els següents :


Nit del 22 de Juliol: Hi haurà dos grups que posaran la platja de Blanes del revés, primer amb Papel Secante, un grup tribut als mítics Extremoduro, i després amb Dalton Bang, que ofereix les versions més conegudes i divertides dels darrers anys amanit amb molt d’humor.

Nit del 23 de Juliol: La proposta per a la nit del dissabte barrejarà skà i rock estatal. La Ska Brass obrirà concert amb el seu skà-punk més mogut i donarà pas a Habeas Corpus, una de les bandes referents del rock estatal amb més de 20 anys de trajectòria. La seva actuació serà una de les últimes de la seva història, ja que està protagonitzant la seva darrera gira abans de baixar dels escenaris.


Nit del 24 de Juliol: Aquesta és la temàtica més sol·licitada pels habituals de l’Ensorra’t: la nit del DJ’s. Encetarà sessió DJ Charlie Brown Jah, amb música reggae, i el rellevarà DJ Send0, que punxarà les cançons més populars per engrescar tota la platja. Per últim, tancarà la nit Jungle Bwoy Bravecoastsound, un DJ que portarà el millor D&B, Raggajungle, Electro i Dubstep, entre d’altres.


Nit del 25 de Juliol: Com a cloenda de l’Ensorra’t d’aquest 2016, es comptarà amb Doctor Prats, que pujarà a engrescar tot el públic que ompli la platja amb les seves cançons més animades i estiuenques. El seguirà el grup Auxili que, amb el seu reggae valencià, desplegarà dosis d’energia i bon rotllo per a tothom.

Horaris de l’Ensorra’t i Control d’Àudios

Perquè la festa no decaigui quan hagin acabat les sessions de concerts, totes les nits conclouen amb un DJ local que punxarà des de l’alçada de la barra, situada a la platja. Els horaris en què funciona l’Ensorra’t són majoritàriament de 23’15 a 3’15 h, quan hi ha música en directe, i de 3’15 a 4’30 h, quan sona música ambient. Així serà llevat del diumenge 24, quan serà de 23’15 a 3 i de 3 a 3’30 h; i el dilluns 25, en què l’horari serà primer de 23’15 a 3’15 i després de 3’15 a 4’30 h.


Per controlar que la música no superi el nivell de decibels permesos, un any més s’ha contractat una empresa que es fa càrrec del limitador d’àudio. Aquest 2016 cal destacar que es compta amb la mateixa empresa especialitzada que ha tingut cura de la darrera edició del Sónar Barcelona, el Festival de Música Avançada.

L’Ensorra’t, un referent pels joves de Blanes i rodalia

Organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, la tasca de suport que es fa des del Consell Local de Joventut de Blanes (CLJ) és fonamental per poder apamar diversos aspectes logístics i de contingut de l’Ensorra’t. El CLJ està format principalment per diverses entitats locals: Creu Roja, la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, i membres de la Comissió Musical i d’Espectacles de Morralla.


També es compta amb l’esforç individual de diversos voluntaris i voluntàries que formen part de la comissió organitzadora. Enguany és la cinquena edició consecutiva en què aquesta comissió s’encarrega d’anar treballant els diversos aspectes que cal apamar perquè tot surti de la millor manera possible. Gairebé cada setmana al llarg de tot l’any, la comissió es va reunint de manera assembleària per debatre, proposar i executar les idees que se’ls passa pel cap: des de la redacció del projecte fins a la tria de grups i el muntatge de la barra, arribant a un consens.

L’Ensorra’t permet treballar des dels joves i per als joves la participació juvenil, l’associacionisme i l’oci alternatiu. D’altra banda, una de les dificultats de les entitats sense ànim de lucre és la manca de finançament per organitzar les seves activitats. Per això, cada any s’obre en convocatòria un concurs que estableix els criteris d’adjudicació de la barra de bar annexa a l’escenari, que enguany ha guanyat el Consell Local de Joventut al haver presentat la millor proposta.Data de realització: 07/22/2016 | Data de la darrera actualització: 07/22/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300