Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu a la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2016 12:10:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu a la vila

Avui al matí s’ha fet una recepció oficial al consistori, protagonitzada pels dos nens que s’estaran al municipi durant dos mesos amb famílies acollidores

El despatx d’alcaldia de l’ajuntament de Blanes ha allotjat avui al matí una recepció oficial molt especial, d’aquelles que cada any no falten en el calendari. Es tractava de donar la benvinguda als infants sahrauís que estant passant l’estiu a Blanes: van arribar a principis de juliol i marxaran a finals del proper mes d’agost. Aquesta vegada, però, només s’ha pogut arranjar la vinguda al municipi de dos nens, amb l’esperança que de cara al 2017 pugui tornar a reprendre’s la tradició que siguin molts més els qui facin l’estada en aquesta vila de la Costa Brava, per passar les Vacances en Pau.


Recepció amb els infants sahrauís a l'Ajuntament de Blanes
La recepció d’avui al matí l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la presidenta de l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Fina Martínez. Els han acompanyat les famílies blanenques que els estan acollint a casa seva, regidors i regidores del consistori, i membres de l’entitat que s’encarrega de coordinar l’estada dels nens i nenes amb la col·laboració del consistori.


Aquest any ja en fa 18 que l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’Ajuntament de Blanes organitzen les Vacances en Pau. El consistori finança els costos del trasllat dels nois i noies que han de viatjar fins al municipi gironí des dels Camps de Refugiats de Tindouf (Algèria). Durant la trobada, tant l’alcalde com els regidors i regidores que hi han participat han compartit amb els dos protagonistes de la recepció com estan sent les seves primeres impressions en aquesta experiència lluny de casa.


En Bachir i en Hamza
Els dos nois sahrauís que estan passant l’estiu a Blanes són en Hamza, de 12 anys d’edat, i en Bachir, d’11 anys. Els acullen a casa seva les famílies Martínez-Ruiz i Araos-Álvarez, respectivament. En tots dos casos, es tracta de la primera vegada que els infants viatgen a l’estat espanyol, i expliquen que una de les coses que més els agrada fer és anar a la platja i banyar-se al mar. Per això, un cop acabada la recepció, han preferit anar-hi per fer una darrera fotografia de record amb tots els assistents a la trobada.


Juanjo Navarro i Marian Anguita lliurant els obsequis
Abans, el regidor de Medi Ambient, Juanjo Navarro, i la regidora d’ICV-EUiA, Marian Anguita, s’han encarregat de lliurar als dos nois sengles obsequis consistents en material escolar, jocs d’estiu, entrades cedides pels parcs aquàtics Water World de Lloret, i del Marineland de Palafolls, així com una targeta de transport públic i tikets pel carrilet gratuïts de Transports Pujol i Pujol. També formava part del pack un altre regal que també els ha fet especial il·lusió: tiquets per anar a la Fira d’Atraccions de la Festa Major de Blanes.


Durant la seva estada, a banda de tenir l’oportunitat de gaudir d’unes vacances en un entorn força diferent al què estan acostumats –els camps on viuen estan al desert-, en Bachir i en Hamza passaran una revisió mèdica, tal com s’ha vingut fent amb les anteriors ocasions en què ha tingut lloc l’experiència a Blanes. Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que garanteix la seva assistència arreu de l’estat espanyol mentre estan aquí. L’atenció mèdica es coordina a través de la delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departaments de Sanitat de la Generalitat.


Data de realització: 07/22/2016 | Data de la darrera actualització: 07/22/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300