Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici arrenca amb més de 175.000 espectadors a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2016 10:37:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici arrenca amb més de 175.000 espectadors a Blanes

La pluja intermitent que va caure tímidament no va impedir que el primer castell de focs, a càrrec de la pirotècnia “Firevision International” de la Xina, deixés bocabadat al públic

El tret de sortida del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que s’està fent a Blanes fins al proper dimarts 26 de juliol el va donar ahir a la nit la Pirotècnia Firevision International LTD, que provenia de Liuyang, Xina. La pluja intermitent que va caure majoritàriament de manera tímida al llarg de l’espectacle no va impedir que el primer castell de focs deixés bocabadat el públic que va omplir Blanes la primera nit de focs.

El factor meteorològic

En aquest sentit, fonts de Protecció Civil i Policia Local de Blanes calculen que l’espectacle de la pirotècnia xinesa el van contemplar més de 175.000 persones de públic. El factor meteorològic, en què les previsions de mal temps van fer tirar enrere possiblement molts visitants que sí que s’haguessin traslladat fins aquí amb perspectives més positives, va ser determinant perquè a la gran majoria de Catalunya la jornada del divendres va estar presidia per la pluja.


Espectacle Pirotècnia Firevision International LTD (Xina) - Fotografies: Quim Llorens
A Blanes, fins i tot l’organització de la Festa Major de Santa Anna va reunir-se divendres al matí per valorar la possibilitat de posar en marxa el Pla B en cas que l’evolució de les previsions meteorològiques aconsellessin haver de canviar la ubicació del pregó d’inici de festes, que es fa a l’aire lliure. Finalment el mal temps no va impedir que s’hagués de traslladar al Teatre de Blanes com es va haver de fer fa dos anys amb el pregó de Joaquim Illas –en Falet-, però en canvi sí que va obligar a suspendre el concert de nit després de focs a càrrec de La Banda del País Petit.

Espectacle Pirotècnia Firevision International LTD

Tornant a la crònica del castell de focs que ha inaugurat enguany el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, val a dir que ha comptat amb molts simpatitzants, però també amb alguns detractors. Sigui com sigui, el disseny que va oferir va generar un continuat aplaudiment dels centenars de milers de persones que hi havia ahir a Blanes, majoritàriament repartits al llarg dels prop de dos quilòmetres de platja des d’on es poden contemplar còmodament.


Durant la visita que la Comissió Tècnica del Concurs de Focs va fer ahir al migdia als representants de l’empresa xinesa el seu Director Tècnic –el valencià Òscar Oriol-, va assegurar que l’estrena de la companyia a Blanes volia ser impactant, i per això va desvetllar algunes sorpreses que va demanar que no es rebel·lessin per no desfer l’impacte. Una d’elles es va veure a l’inici de la tirada de focs, quan es va dibuixar en el cel nocturn Love Blanes.

Al llarg de l’espectacle es van executar 2.800 ordres de dispar, i es van llançar 731 quilos de material pirotècnic, amb una bona profusió de focs aquàtics que completaven arran de mar l’il·luminat cel que propiciaven les traques aèries. L’emocionat director tècnic –quan comptava pocs anys, el seu primer record intens el va tenir al concurs de Blanes on disparava la seva família, la Pirotècnia Brunchú- també va avançar que es llençarien coloracions i efectes molt intensos, especialment la pluja de camuro.


Dues de les actuacions més memorables i emblemàtiques amb què compta la companyia xinesa en el seu currículum és que va inaugurar i clausurar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Pekin al 2008, i també n’ha ofert als jocs asiàtics de Xangai el 2011, i a la Ronde de l’International Lotus Feaux de Montreal al Quebec. El seu debut a l’estat espanyol va tenir lloc fa dos anys, quan va guanyar el Concurs Internacional de Logroño al 2014.

Avui dispara la tricampiona del concurs: Accitana Ma Angustias

La nit d’aquest dissabte els encarregats d’omplir el cel de llum, soroll i colors serà una pirotècnia que, si més no, ja compta amb molts punts d’estar en condicions d’oferir un espectacle molt complet. Es tracta de la Pirotècnia Accitana Ma Angustias, que arriba des de Guadix, Granada.


Luis Pérez, de la Pirotècnia Accitana Ma Angustias,
aixecant el trofeu del primer premi del 45è Concurs de Focs d'Artifici
L’empresa ha guanyat durant tres anys consecutius el primer premi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, un mèrit indiscutible reblat cada any pels aplaudiments amb què acompanyen els seus castells de focs el públic assistent. Ahir al vespre, el representant de l’empresa gaditana va rebre de mans del primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, el trofeu corresponent al 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 2015. Va ser llavors quan va assegurar que l’any vinent vindran a recollir el seu quart premi.

Pla de Seguretat i Emergències sense incidències

Coincidint amb la primera nit de focs, també es va desplegar el Pla de Seguretat i Emergències que cada any elabora el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes. Entre 200 i 300 efectius van contribuir a que ahir divendres la contemplació de l’espectacle pirotècnic es pogués fer amb tota mena de garanties.

Durant la tirada de focs no es va haver d’atendre cap tipus d’incidència relacionada amb l’espectacle pirotècnic, i tan sols va ser posteriorment quan dues ambulàncies van traslladar a l’Hospital Comarcal de Blanes dos ferits lleus a conseqüència d’un accident de motocicleta al barri d’Els Pins. El pla multidisciplinar mobilitza cada dia efectius de Protecció Civil, així com efectius sanitaris, bombers, etc.

Data de realització: 07/23/2016 | Data de la darrera actualització: 07/23/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300