Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes desmenteix els falsos rumors al voltant de la seguretat del Concurs de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2016 02:49:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes desmenteix els falsos rumors al voltant de la seguretat del Concurs de Focs d’Artifici

Durant les darreres hores s’ha escampat a través de les xarxes socials i en algun mitjà de comunicació notícies tergiversades i alarmistes sobre el Pla de Seguretat i Emergències

Davant dels insistents rumors que s’estan escampant a través de les xarxes socials, així com els falsos testimonis que s’han recollit en algun mitjà de comunicació, l’Ajuntament de Blanes s’ha vist obligat a emetre aquest comunicat informatiu on vol deixar clares diversos temes.

El primer d’ells és recordar que des de fa prop de 20 anys, cada vegada que es posa en marxa el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, s’implementa el Pla de Seguretat i Emergències, que comporta la mobilització d’efectius policials, sanitaris, i d’altres serveis com a mesura preventiva. El Pla de Seguretat i Emergències de Blanes, a més a més, ha estat posat com a exemple a nivell nacional i estatal en nombroses ocasions com a model a seguir en grans esdeveniments que comporten la participació d’un gran nombre d’espectadors, com és el cas del certamen blanenc, amb 46 anys d’història.


Pla de Seguretat i Emergències primera nit del Concurs de Focs d'Artifici
L’única modificació d’aquest pla que s’ha fet enguany, respecte anteriors edicions del concurs pirotècnic, és el reforç d’algunes mesures preventives. Així ho han decidit els operatius de seguretat, recordant que des de fa força temps, arreu de Catalunya està en marxa el nivell 4 d’alerta. Aquest nivell d’alerta no s’ha incrementat des de llavors al territori català, ni tan sols arran de l’atemptat comès fa uns dies en la localitat francesa de Niça.

Per la seva banda, consultats els cossos de seguretat, aquests han assegurat que no hi ha cap mena d’indici ni causa fonamentada respecte la possibilitat que hi hagi un operatiu antiterrorista en marxa a Blanes. Les mesures de seguretat i les accions específiques que es duen a terme atenent al nivell 4 d’alerta comporten específicament, entre d’altres mesures, controls d’accés en grans esdeveniments i unitats de policia realitzant el servei amb arma llarga, sempre a nivell preventiu.


Per últim, des de l’Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil de Blanes es recorda que tot aquest treball conjunt és per garantir que tota la ciutadania, blanencs i visitants, puguin gaudir amb seguretat i amb totes les garanties possibles dels espectacles pirotècnics, un dels principals ingredients de la Festa Major de Santa Anna que se celebra durant aquests dies.
Data de realització: 07/23/2016 | Data de la darrera actualització: 07/23/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300