Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un miler de persones a la Jornada Castellera de la Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2016 11:55:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més d’un miler de persones a la Jornada Castellera de la Festa Major

Les dues colles castelleres que van participar, els Maduixots de l’Alt Maresme, i els Tirallongues de Manresa, van fer tres rondes amb castells de 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 7 amb agulla

Una de les manifestacions de la tradició popular catalana que sempre atrau l’interès de tothom són les actuacions castelleres, i ahir dissabte el programa de la Festa Major de Santa Anna de Blanes incloïa aquest apreciat i recuperat ingredient. La jornada castellera es va allotjar a la Plaça d’Espanya, popularment coneguda com la Plaça de la Gent Gran, on van participar dues colles: els Maduixots de l’Alt Maresme com a colla local, i els Tirallongues de Manresa com a colla convidada.


Jornada Castellera amb els Maduixots i els Tirallongues - Fotografies: Marc Romero
La jornada va començar amb els tradicionals pilars d’inici. Per part dels Maduixots, els primers en realitzar-los, van dur a terme un pilar de 4 caminant. Per la seva banda, els manresans van aixecar dos pilars de 4.

Una plaça plena a vessar que va envalentir les colles

Més d’un miler de persones es van concentrar en aquesta cèntrica plaça, ja de per sí força concorreguda una tarda de dissabte, però ahir a vessar de públic disposat a gaudir de l’espectacle dels castellers. Tant ciutadans blanencs com visitants van aconseguir crear un ambient que contribuïa a donar suport a les dues colles per realitzar castells cada cop més interesants.


La Colla dels Maduixots de l'Alt Maresme, preparant-se per la jornada
Aquest ambient festiu, tant típic en època de festa major, es va fer notar sobretot en la sintonia que hi havia entre les dues colles. Així, els membres de totes dues, indistintament, van anar donant-se suport mutu a l’hora de fer pinya, i els necessaris ànims i recolzament per poder carregar i descarregar els castells.


Els castells de 7, els més destacats de la jornada

En la primera de les tres rondes que va protagonitzar cadascuna de les dues colles, la local va obrir amb un 4 de 7, descarregat amb èxit. Aquest va ser el castell més complex que van executar els Maduixots i que van aconseguir descarregar, ja que en la següent ronda van intentar un 4 de 7 amb agulla, que finalment no van poder acabar de reblar.


Cal destacar que la colla va intentar alçar aquesta construcció, el 4 de 7, fins a dues vegades. Els ànims dels castellers i castelleres estaven fixats i convençuts en què podrien carregar el castell, d’aquí la seva insistència. En la primer ocasió, que va acabar en un intent desmuntat de mutu propi, el cap de colla va decidir fer marxa enrere a mig camí quan començar a pujar l’agulla.

Per la seva banda, en el segon intent d’alçar el 4 de 7 amb agulla, després que van tenir molts problemes amb el tronc del castell, la construcció humana va caure abans que es pogués acabar de carregar. Els Maduixots de l’Alt Maresme van tancar la seva participació en la jornada castellera de Blanes –vila a la qual pertanyen molts dels seus components- amb un 3 de 6 descarregat i un pilar de 4 que va tancar la seva participació.


Construcció dels Tirallongues de Manresa
En la seva respectiva tirada, els Tirallongues de Manresa van anar de menys a més. Van començar la tarda descarregant un 3 de 7 sense problemes i després van augmentar la dificultat amb el 4 de 7 amb agulla i el 4 de 7. Totes dues construccions es van poder descarregat sense cap entrebanc. Finalment, l’actuació dels manresans es va tancar amb un pilar de 4.
Data de realització: 07/24/2016 | Data de la darrera actualització: 07/24/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300