Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Contundent Correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera per tancar el diumenge de Festa Major a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2016 04:01:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Contundent Correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera per tancar el diumenge de Festa Major a Blanes

Centenars de persones van participar en el multitudinari acte protagonitzat per la Colla de Diables Sa Forcanera

Si el Concurs Internacional de Focs d’Artifici és l’acte central de la Festa Major de Santa Anna de Blanes, un altre dels seus ingredients on els artefactes pirotècnics són els principals protagonistes també ho és des de fa temps per mèrits propis. Estem parlant del Correfoc, que des del 2003 s’encarreguen d’organitzar per a l’Ajuntament la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, i que va ser un dels darrers actes que va tancar la jornada d’ahir diumenge.


Correfoc amb la Colla de Diables Sa Forcanera - Fotografies: Quim Llorens
Una de les activitats de la Festa Major que gaudeix especialment el públic més jove, tant de Blanes com d’altres poblacions, ha estat aquest cop potser el més contundent que es recorda d’aquests darrers anys, amb una gran profusió d’elements pirotècnics. Aquesta vegada, la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes ha comptat amb el suport de dues altres colles; la de Sant Celoni i la d’Olesa de Montserrat.


Com és habitual, perquè fos el més lluït possible, els membres de la colla van estar muntant al llarg de tota la jornada de diumenge diversos dispositius en el recorregut, que va començar pels volts de 2/4 de 12 de la nit, després del Concurs de Focs. També ha esdevingut en la tònica general de cada any que el Correfoc atregui cada vegada un major nombre de públic, que es compta en centenars.

Trepidant Correfoc pel nucli històric de la vila

Abans que comencés, tots aquells a qui els agrada dansar i ballar sota el foc, ja van poder escalfar motors amb el ritme trepidant que imposa la tabalada dels grups de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera. Van ser ells qui van encarregar-se d’arrossegar el públic fins al punt des d’on havia d’iniciar-se el Correfoc. La tradició que s’ha seguit tots aquests anys ha estat que el punt de sortida sigui sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, on es van fer esclatar les primeres traques aèries.


Des d’aquí es va anar seguint per diversos carrers del nucli històric de la vila, amb breus aturades en diversos trams on també s’havien penjat traques aèries a banda i banda de carrer. El recorregut, com també ha esdevingut tradicional, va finalitzar a la Plaça de l’Església, on va tenir lloc l’apoteosi final comptant amb la participació de les bèsties que empaitaven la concurrència; S’Escórpora, Es Grill i Sa Lleona.


L’autèntic punt i final va ser l’encesa de diversos efectes instal·lats a la façana de l’Església Santa Maria, acompanyat de llançaments de coets i traques, així com la participació del grup de bufadors, que s’aplegaven per crear llengües de foc, davant l’expectació de la concurrència.

Data de realització: 07/25/2016 | Data de la darrera actualització: 07/25/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300