Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua estabilitzat l’incendi forestal de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2016 10:09:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continua estabilitzat l’incendi forestal de Blanes

Bombers i altres mitjans humans i materials han continuat treballant tota la nit per remullar la zona cremada, unes 27 hectàrees de bosc, que no han afectat el Santuari del Vilar

El matí d’avui dilluns els cossos d’emergències que des d’aquest passat diumenge a la una del migdia estan treballant en l’incendi forestal de Blanes, a tocar de Tordera i Lloret, continuen sobre el terreny en les que s’espera que siguin les darreres tasques d’actuació. A les vuit del matí d’aquest dilluns s’ha fet el canvi de torn al Punt de Trànsit situat al costat de la carretera de terra que condueix al Santuari del Vilar, que no ha resultat afectat per l’incendi.


Punt de Trànsit control incendi, dilluns a les 8 del matí
En aquest indret, els comandaments dels Bombers de la Generalitat han informat a l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que el foc continua estabilitzat. Durant la nit han estat treballant en les tasques d’extinció 27 dotacions terrestres dels Bombers: 17 camions d’aigua, 8 vehicles lleugers, un punt de trànsit i una ambulància. També hi ha hagut permanentment una dotació del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers.

Els mitjans aeris van marxar amb la posta de sol, i els avions amfibis que van arribar des de la base de Saragossa, també es van retirar del servei. Avui al matí continuaran en les feines de remullar el terreny cremat i controlar els efectes de l’incendi 22 camions, 2 helicòpters de comandament i 2 de bombarders aeris d’aigua. En la trobada mantinguda avui al matí, els comandaments de Bombers han informat a l’alcalde que els 4 bombers que es van haver d’atendre per ferides lleus ja estan recuperats.


Tres d’ells van resultats afectats per un cop de calor i la inhalació de fum, mentre que un quart efectiu va haver de ser atès a l’Hospital Comarcal de Blanes al haver patit un cop a l’esquena. Segons les dades aportades pels Agents Rurals, l’incendi ha afectat prop de 27 hectàrees: el 98’5% és arbrat, i la resta és matollar, pastures i conreus, tot dins del terme municipal de Blanes.


El foc es va originar pels volts de la 1 del migdia d’aquest passat diumenge al sot del Sabater, i es va obrir amb un sol front. Inicialment es van desallotjar preventivament els veïns de les urganitzacions de Les Planes, El Vilar, La Fauna i Sant Daniel, a qui a quarts de set de la tarda es va autoritzar a tornar a casa seva. En total van ser unes 200 persones de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera.


A partir de les 5 de la tarda, i fins a quarts de 9 de la nit, es va muntar un Centre de Comandament Avançat a l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes. Es tractava de poder estar en un indret més accessible, prou lluny del focus de l’incendi, però a l’hora molt a prop en cas que hagués estat necessària una actuació més contundent.


Miquel Lupiáñez ha reiterat avui al matí el seu agraïment envers tots els efectius de seguretat i emergències que ahir van estar al peu del canó treballant contra l’incendi, tant de les poblacions de Blanes, Lloret i Tordera, com d’altres dotacions d’arreu de Catalunya. L’alcalde també ha demanat als ciutadans i ciutadanes de Blanes que evitin anar a la zona on s’està treballant, la millor manera d’ajudar a que puguin fer la seva feina sense interferències.

Data de realització: 07/25/2016 | Data de la darrera actualització: 07/25/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300