Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra i els impactants focs de la Pirotècnia Hnos. Ferrández tanquen el dia central de la Festa Major


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2016 03:16:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra i els impactants focs de la Pirotècnia Hnos. Ferrández tanquen el dia central de la Festa Major

L’espectacular actuació de la pirotècnia de Murcia va tancar ahir el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que avui culminarà el procés amb el veredicte per decidir el guanyador

Blanes va viure aquest passat dimarts una intensa i completa jornada festiva amb motiu del dia central de la Festa Major, la festa de la seva patrona, Santa Anna. Després que al matí es van celebrar els actes més tradicionals i oficials, al vespre i a la nit el programa es va tancar amb dos impactants espectacles.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra amb la Cobla dels Sons Essencials
Fotografies: Quim Llorens
El darrer d’ells va anar a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, que va ser el responsable d’omplir la Plaça dels Dies Feiners de gom a gom perquè centenars de persones poguessin presenciar la seva actuació, reblada per entusiasmats aplaudiments. El cos de dansa de l’esbart, sota direcció tècnica de David Martínez, es va posar el públic a la butxaca amb un repertori contundent i variat.

Interpretació acompanyada de la Cobla dels Sons Essencials

La clau per acabar de fer l’espectacle encara més potent va ser que la música, en aquest cas, la tocava en directe la Cobla dels Sons Essencials, la mateixa formació que ja va acompanyar l’Esbart Joaquim Ruyra en la gira del DAD.EXE, Dret A Decidir Executable. Això va contribuir a què, a banda de poder gaudir de les danses de l’esbart, també es pogués fer el mateix amb la qualitat que té poder escoltar la música en directe i no d’una gravació.


La Plaça dels Dies Feiners, plena de gom a gom
Al llarg de la seva actuació, l’esbart va fer un repàs a diverses peces molt recents, però que ja són abastament conegudes i apreciades pels seus incondicionals, així com alguna estrena, com va ser el cas de la Farandola, una dansa provençal que el grup blanenc va reconvertir ahir amb ritmes de rumba i ska. La vetllada es va encetar amb la sempre agraïda dansa de La Platja del Far, una havanera de reminiscències marineres.

Tot seguit es van interpretar la Bolangera de Roses, i Majorales d’Horta de Sant Joan. Aquest primer tercet va ser seguit per un tema en solitari de la Cobla dels Sons Essencials, que també va iniciar l’espectacle amb una peça. En el segon bloc, l’esbart va oferir Valencians i Galop de panderetes, i després d’una nova intervenció de la cobla, en el darrer tram van haver tres balls del DAD.EXE (Rumbejada, Contrapàs i Jotada), afegint-s’hi la ja esmentada Frandola.


"La Platja del Far"
Com sol ser tradicional, el cos de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra va reblar la seva impactant actuació amb un bis, que en aquesta ocasió va consistir en una trepidant versió del Toquen a Córrer. El seu espectacle va ser un més que adequat punt i final a la jornada de la festa de Santa Anna, on els ballarins i ballarines també protagonitzen el Ball de Morratxes que s’interpreta després que torna la cercavila amb les autoritats, la banda i els gegants quan acaba l’ofici en honor a la patrona.

Avui al vespre, veredicte del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Abans que tingués lloc l’actuació de l’esbart, la festa de Santa Anna va tenir una trepidant nit de focs a través de l’espectacle que va oferir la darrera participant del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Es tractava de la Pirotècnia Hermanos Ferrández procedent de Beniel, Múrcia.


Espectacle Hermanos Ferrández, de Murcia - Fotografies: Quim Llorens
Durant més de 20 minuts el cel de Blanes va transmutar-se en dia a través d’una actuació que barrejava el so dels efectes pirotècnics amb el dels continuats aplaudiments d’un públic que de seguida va confirmar que li estava agradant força el què estava veient i sentint. Tal com havien promès els responsables de l’empresa durant la reunió que van mantenir al migdia amb la Comissió de Focs, han tornat a Blanes disposats a guanyar, i certamen van fer prou mèrits perquè així sigui.


Aquesta incògnita se sabrà avui mateix, el vespre d’aquest dimecres, amb la reunió que decidirà el primer premi del concurs. La trobada perquè el jurat emeti el seu veredicte tindrà lloc a les vuit del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

Data de realització: 07/27/2016 | Data de la darrera actualització: 07/27/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300