Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia guanya el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2016 10:26:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia guanya el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

L’empresa va disparar els focs dimarts passat, la darrera nit del certamen, i ha aconseguit derrotar la tricampiona, l’Accitana Ma Angustias, segona classificada, per més de 500 punts

L’espectacle de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Murcia que es va ofeir la nit d’aquest passat dimarts dia 26 ha estat el guanyador del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava celebrat a Blanes del 22 al 26 de juliol. D’aquesta manera, l’empresa murciana ha aconseguit destronar la que fins ara havia estat la indiscutible guanyadora durant tres concursos consecutius, l’Accitana Ma Angustias de Granada, actual tricampiona.


Veredicte 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici
El veredicte del concurs l’han emès aquest vespre de dimecres els membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular en un acte que s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Poc després que s’ha conegut el resultat, el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, que encapçala la Comissió Tècnica, s’ha posat en contacte telefònic amb un dels propietaris de l’empresa, Leonardo Ferrández, per donar-li la bona notícia.


Quim Torrecillas durant la conversa amb Leo Ferrández
Durant la conversa telefònica, que han pogut seguir els membres del jurat que han assistit a l’acte, el pirotècnic ha agraït que la seva empresa hagi estat triada com a guanyadora del concurs blanenc. Ho ha agraït tant en nom propi com de la seva família, que dóna nom a la pirotècnica. De fet, tant en Leonardo com l’Antonio, els dos germans que han estat aquestes dies a Blanes per fer el muntatge de l’espectacle, ja van avançar ahir que enguany tornaven de nou al municipi amb ganes de reconquerir el primer premi que ja van obtenir l’any 2011.


Els membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular - Fotografia: Aitor Roger
També van explicar l’anècdota que, arran que aquell any van guanyar per primera vegada el certamen blanenc, van començar a valorar la participació en concursos, i de fet consideren que el d’aquí és un exemple d’excel·lent organització, on es tracta als pirotècnics de manera exquisida. La Pirotècnia Hermanos Ferrández es va fundar l’any 1892, i actualment l’empresa familiar l’encapçala ja la quarta generació.

L’espectacle de la pirotècnia murciana que va tancar la jornada del dia més destacat de la Festa Major de Blanes, quan se celebra la festivitat de la seva patrona Santa Anna, va complaure des del primer moment al públic, que va certificar amb nombrosos aplaudiments i ovacions les diferents parts del dispar. Si fins llavors la favorita del concurs havia estat la granadina Accitana Ma Angustias, que semblava que tornaria a ser l’escollida, ahir a la nit ja van haver molts espectadors que l’assenyalaven com la nova guanyadora.


La Pirotècnia Hermanos Ferrández rebrà 6.000 € pel primer premi, així com tres contractes més en perspectiva: un per aquesta tardor, per participar a les Fires de Sant Narcís de Girona, i dos més de cara a l’any vinent. D’una banda per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret de Mar, el dia de Santa Cristina.

https://youtu.be/mvID_DVBj5A

Puntuació del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Vots Nom PirotècniaDiaProcedència
18.990Pirotècnia Hermanos FerrándezDimarts 26 Murcia
28.410Pirotècnia Accitana Ma AngustiasDissabte 23Granada
38.120Pirotècnia PabloDilluns 25Asturias
47.118Firevision International LTDDivendres 22Xina
54.990Pirotècnia Fireworks LietoDiumenge 24Itàlia

Aplec de l’Amor amb Mataró Rumba All Stars

Després que avui dimecres s’ha emès el veredicte del concurs de focs, la Festa Major de Santa Anna finalitzarà aquest proper dijous, amb la celebració del tradicional Aplec de l’Amor que s’allotjarà a Cala Bona, Cala Sant Francesc. El centenari aplec farà enguany un gir musical pel que fa al grup que amenitzarà la vetllada nocturna.

Així com durant els darrers anys hi han hagut grups i solistes amb estils de música més aviat tranquil·la, aquest 2016 s’ha convidat un veterà grup de rumba catalana: els Mataró Rumba All Sttars. La celebració de l’Aplec de l’Amor s’encetarà a les sis de la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida per una missa a l’ermita de Sant Francesc.


A partir de les 9 de la nit serà quan començarà un sopar popular, amb dues possibilitats. Una és que cadascú es porti el seu propi àpat, i l’altra que hagi comprat un tiquet anticipadament o la mateixa nit de dijous pel sopar que es servirà a la platja, que consisteix en pollastre amb samfaina. Per la seva banda, el concert amb Mataró Rumba All Stars està previst que comenci a les 10 de la nit i es podrà seguir còmodament des de la sorra, ja que l’escenari està alçat a la platja de Cala Bona.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/27/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300