Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La lluita per salvar la Nylstar, aquest matí al Parlament i avui a la tarda als carrers de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/27/2016 01:29:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOLa lluita per salvar la Nylstar, aquest matí al Parlament i avui a la tarda als carrers de Blanes

Una representació dels treballadors de l’empresa i de l’Ajuntament de Blanes han assistit avui al matí al Parlament de Catalunya i a les 6 de la tarda també ho faran a la manifestació convocada

El matí d’aquest dimecres 27 de juliol, una representació dels treballadors i treballadores de la factoria Nylstar i de l’Ajuntament de Blanes han assistit al Parlament de Catalunya, per recolzar amb la seva presència el tràmit que s’hi ha fet. Es tracta d’una de les mesures que s’ha impulsat en la lluita per salvar la històrica empresa, coneguda a la població pel seu nom originari: SAFA.


Representants dels treballadors de Nylstar al Parlament de Catalunya
A partir de les 10 del matí, la delegació encapçalada per membres del Comitè d’Empresa, el sindicat UGT, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, han seguit des de l’hemicicle del Parlament la sessió de control. En la compareixença, el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Rafel Bruguera, s’ha adreçat a la consellera de Treball, Dolors Bassa, per preguntar-li quines mesures impulsa el govern per garantir el futur de la factoria.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que des de la Generalitat s’està treballant per defensar els interessos del personal de l’empresa, que representen unes 219 famílies afectades. Dolors Bassa també ha respòs que, conjuntament amb el Departament d’Economia i Empresa, s’estan buscant possibilitats d’inversió financera per salvar el màxim nombre de llocs de treball possibles.


A la sortida de la compareixença parlamentària, els representants del Comitè d’Empresa de Nylstar, el sindicat UGT i els polítics han mantingut una trobada informal per fer una valoració. Després, s’han emplaçat tots plegats per aquesta mateixa tarda de dimecres.

Convocatòria de manifestació aquesta tarda

A partir de les 6 de la tarda d’avui dimecres s’ha convocat una manifestació que s’espera que sigui multitudinària, i que compti amb el recolzament de la població blanenca, a qui s’ha fet una crida perquè hi participi a través de pancartes i cartells durant tots aquests darrers dies. La manifestació sortirà des de davant de l’entrada de la factoria, a la Carretera de l’Estació, i pujarà fins la GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava.


Des d’allà, seguirà fent tot el recorregut en direcció a Lloret fins arribar a la cruïlla amb el Carrer Anselm Clavé, on hi ha el Monument als Focs, i girarà cap a vall. Des d’aquí, seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra i tombarà a la Plaça Catalunya pel Passeig de Mar fins al Port. Després de donar tota una volta pel seu interior, la manifestació girarà cua i posarà rumb de tornada fins la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici consistorial.


Un cop arribats tots i totes a aquest indret, està previst que hi hagi diverses intervencions a càrrec de representants dels treballadors i treballadores, sindicats i polítics. L’objectiu de totes aquestes accions és mostrar el rebuig a l’ERO presentat per l’empresa per acomiadar 155 treballadores i treballadores.





Data de realització: 07/27/2016 | Data de la darrera actualització: 08/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300