Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’ACA apunta que els peixos morts apareguts al Delta de la Tordera són per causes naturals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2016 03:43:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’ACA apunta que els peixos morts apareguts al Delta de la Tordera són per causes naturals

Dimecres passat es va detectar la mort de peixos en aquest indret, i el mateix dia tècnics de l’ACA van fer una inspecció i van recollir mostres per determinar-ne la causa

Inspectors de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han confirmat avui al matí a l’Ajuntament de Blanes que la hipòtesi en què segueixen treballant és que els centenars de peixos que van aparèixer morts al Delta de la Tordera es deu a causes naturals. El mateix dia en què es va detectar la seva presència, dimecres passat 27 de juliol, tècnics de l’ACA van inspeccionar la zona i van recollir mostres d’aigua i de peixos.


Delta de la Tordera, 29 juliol al migdia
Les primeres hipòtesis en què se segueix treballant és que tot apunta a una causa natural, ja que en aquest tram del riu no hi ha constància de cap abocament d’aigües residuals conegut. En aquest sentit, els peixos haurien mort perquè en aquest tram de la Tordera hi ha molt poca aigua i ha quedat estancada. Això, sumat a les altes temperatures i a la presència de molts peixos fa que l’aigua hagi quedat sense oxigen, el què es coneix com anèxia.


El tipus de peixos que s’han trobat són bàsicament llises, carpes i anguiles, i la zona on s’han trobat és de domini públic marítimo-terrestre. Per aquest motiu, qui té la competència per actuar és el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els inspectors de l’ACA ja han avisat a Salvament Marítim d’aquest fet, i ara la responsables de fer alguna actuació és aquesta administració, com per exemple retirar els peixos morts de l’aigua i traslladar-los on correspongui.
Data de realització: 07/29/2016 | Data de la darrera actualització: 07/29/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300