Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes es compromet per escrit a què els terrenys de la Nylstar continuaran sent industrials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2016 12:39:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’Ajuntament de Blanes es compromet per escrit a què els terrenys de la Nylstar continuaran sent industrials

Totes les forces polítiques amb representació municipal han signat un plànol dels terrenys de la factoria per ratificar que amb l’actual revisió del POUM no es modificaran els usos

Des de fa unes setmanes, el futur de l’empresa Nylstar de Blanes torna a ser lamentablement notícia perquè s’han posat de nou en greu perill les possibilitats de continuïtat laboral els seus treballadors. Una de les qüestions que s’ha estat reiterant durant aquests dies és que els propietaris de la factoria no especulin amb els terrenys on està instal·lada, a la zona industrial.

Tant l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, com les diferents forces polítiques de l’Ajuntament, ja han verbalitzant el seu posicionament contrari a què hi hagi cap alteració dels actuals usos. Amb tot, des del Comitè d’Empresa de Nylstar reclamava que aquest compromís expressat verbalment quedés negre sobre blanc.

Junta de Portaveus Extraordinària

Aquesta, el compromís per escrit, va ser una de les principals qüestions que es van tractar a la darrera trobada mantinguda amb l’Ajuntament de Blanes. La reunió es va fer a través de la convocatòria d’una Junta de Portaveus, on participen representants de totes les forces polítiques municipals, i que es convoca habitualment un cop al mes per tractar els temes que es debatran al ple.

Aquesta trobada es va fer amb caràcter excepcional no tan sols perquè no s’havia de parlar de cap sessió plenària. També ho va ser perquè es va convidar a què hi participessin representants del Comitè d’Empresa de Nylstar, així com dels sindicats i treballadors i treballadores de la factoria. Donat aquest format que incloïa la participació d’un nombre tan elevat de persones, la junta es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament.


Representants polítics, sindicals i del Comitè d'Empresa
de Nylstar, després de la Junta de Portaveus Extraordinària
Al llarg de la trobada el president del comitè, Juanjo Rodríguez, va reiterar de nou la petició: que l’Ajuntament de Blanes es comprometés en ferm, a través de totes les seves forces polítiques, a què els actuals usos dels terrenys de la factoria no variaran aprofitant que ara s’està fent la revisió del POUM, el Pla d’Ordenació Urbana Municipal.

Primer, els representants de cadascuna de les forces polítiques presents a la reunió, així com altres regidors i regidores que també van participar a la trobada, van fer un torn de paraula per expressar verbalment aquest mateix compromís. Després, ho van fer per escrit, garantint amb les seves signatures acompanyades del DNI que si hi ha algun intent d’especular amb els terrenys per part dels propietaris de la factoria, no puguin fer-ho. Ara, doncs, el compromís total i absolut dels 21 regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, ha quedat recollit per escrit.

Les signatures les van fer en un plànol que data del 21 de març del 2013, on es recullen els terrenys de la factoria tal com es vol que continuïn reflectits en la revisió del POUM que s’està efectuant: amb usos industrials. L’altra característica que no s’alterarà és que el pla de millora urbana és integral, ja que es tracta d’un polígon sencer que no es pot trossejar.


Membres del Comitè d'Empresa de Nylstar amb el compromís per escrit
El president del Comitè d’Empresa de Nylstar es va endur el plànol amb les signatures dels polítics com a prova fefaent del compromís verbal expressat prèviament. Els regidors i regidores que van signar són; Miquel Lupiáñez (alcalde de Blanes); Pepa Celaya i Mario Ros (PSC); Dolors Rubio i Víctor Catalan (ICV-EUiA); Juanjo Navarro (Partit Demòcrata Català); Albert Sanz (ERC); Sergi Atalaya i Margarita Santo (Ciutadans); Lluís Yubero (Batega per Blanes); Clara Castrillo (CUP) i Salvador Tordera (PP).

Al llarg de la Junta de Portaveus Extraordinària, els representants del Comitè d’Empresa, sindicats i treballadors i treballadores també van agrair explícitament el suport que s’han trobat des de l’Ajuntament de Blanes en tot aquest procés. Especialment durant aquests darrers dies, en què es va entrar una pregunta al Parlament de Catalunya i es va organitzar la multitudinària manifestació que va tenir lloc el passat dimecres 27 de juliol a la tarda.

La propera data a tenir en compte en el calendari per saber quin serà el futur dels treballadors i treballadores de la factoria blanenca serà el 18 d’agost. És llavors quan finalitzarà el període de negociació de l’ERE, l’autorització que ha demanat l’empresa per suspendre 150 contractes de treball de la plantilla.Data de realització: 08/01/2016 | Data de la darrera actualització: 08/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300