Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós del proper dissabte 20 d'agost augmenta el límit màxim de participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/15/2016 10:21:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós del proper dissabte 20 d'agost augmenta el límit màxim de participants

La gran demanda registrada durant els darrers anys, que ha superat les 5.000 persones, ha mogut l’Ajuntament a fer aquest canvi en la prova nocturna. Les inscripcions començaran divendres vinent

Aquests dies s’estan fent els darrers preparatius perquè la prova esportiva que compta amb més participació al llarg de l’any a Blanes ho tingui tot a punt de cara a la seva celebració. Serà el proper dissabte 20 d’agost, a partir de 2/4 d’11 de la nit, amb sortida i arribada des del Passeig de Mar. Enguany la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós inclou un bon grapat d’atractius i novetats.

Augment del límit màxim de participants

La novetat més destacada és que s’ha augmentat el límit màxim de participants que podran fer-la. En les darreres edicions hi ha hagut un gran nombre de persones que es van quedar fora d’inscripció i, per tant, sense els avantatges que comporta dur el dorsal que ho acredita. Per aquest motiu, aquest 2016 el topall màxim s’ha situat en les 5.500 places, havent-se modificat el Pla d’Autoprotecció que elabora Protecció Civil perquè continuïn havent-hi les màximes garanties de seguretat.


Sortida Caminada Popular Nit de Sant Bonós 2015 - Fotografies: Javier Calvete
Les inscripcions es faran els propers divendres i dissabte. El divendres 19 d’agost es formalitzaran a la planta baixa de l’Ajuntament, des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre, així com a la Ciutat Esportiva Blanes durant tot el dia, des de les 10 del matí fins les 9 de la nit. L’endemà dissabte 20 d’agost, el dia de la caminada, les inscripcions es continuaran fent a la planta baixa de l’Ajuntament des de les 10 del matí i fins les 10 de la nit, o bé fins quan s’hagi arribat al màxim topall.

Recorregut senyalitzat: una altra destacada novetat

Pot participar-hi tothom que vulgui, sense límit d’edat. Es tracta de fer una tranquil·la marxa popular nocturna estiuenca, amb un recorregut aproximat d’uns 8 km arreu de Blanes. Per facilitar el seguiment de la ruta del circuit, fa uns mesos que l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes va instal·lar una senyalització en el paviment, amb un total de 250 indicadors que marquen la direcció que cal seguir.


Arribada primer classificat: José Luís Blanco
Tot i que no té caràcter competitiu, hi ha corredors i corredores experimentades que aprofiten l’esdeveniment per entrenar. A banda de la tradició que suposa per a molts blanencs i blanenques participar-hi, cada any també s’hi apleguen nombrosos estiuejants i veïns d’altres municipis de la rodalia. Per segon any consecutiu, forma part de la marca Blanes X Runners, que reuneix totes les proves d’aquest àmbit.

Una caminada més solidària que mai

Una altra novetat prou destacada és que en aquesta ocasió la caminada augmentarà encara més el perfil solidari que té. Si fins ara una part de la inscripció es destinava voluntàriament a entitats de caire social, enguany l’Obra Social La Caixa col·laborarà en l’esdeveniment multiplicant per 1 € totes les inscripcions que s’hagin fet. Aquesta quantitat econòmica es destinarà a dues entitats solidàries que ha triat el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes: Càritas Interparroquial i l’Associació d’El Bon Samarità.


Lliurament talons a les entitats sense ànim de lucre
D’altra banda, tal com s’ha vingut fent els últims anys, tots els participants poden accedir a fer voluntàriament una donació econòmica que també té com a destinatàries sengles entitats sense afany de lucre. El preu de la inscripció és de 4’50 €, dels quals 4 € són per cobrir despeses d’organització, i 0’50 € la donació voluntària mínima.


El Departament d’Acció Social s’encarrega cada any d’escollir les entitats a qui aniran destinades les aportacions voluntàries. Enguany un 50% del què es recapti es destinarà a MIFAS, Minusvàlids Físics Associats; i l’altre 50%, a parts iguals, per a Blanes Solidari i CFS Blanesport ’83. Aquesta darrera entitat, de caire esportiu, s’ha destriat perquè és la que acull més jugadors i jugadores derivats des d’Acció Social amb beques federatives.

La Bossa del Corredor i altres avantatges per a tots els participants

El fet d’estar inscrit a la caminada –i, per tant, obtenir el dorsal que així ho acredita- comporta un ample ventall d’avantatges i al·licients. Per segon any consecutiu, la més destacada és que es lliurarà gratuïtament a tots els inscrits la Bossa del Corredor, que inclou diversos obsequis cedits a l’Ajuntament de Blanes per empreses i firmes comercials. Així, hi haurà des d’una mostra de gel OXD Care per a esportistes, fins a un bric de Caldo Aneto, passant per una llauna d’Aquarius i flyers amb descomptes per gaudir de sortejos i serveis.


El regidor d'Esports, Joel Comas, repartint la "Borsa del Corredor"
Altres avantatges que comporta lluir el dorsal seran que els qui s’acostin a l’estand que tindrà muntat al Passeig de Mar l’escola d’anglès per a infants Kid’s & US rebrà com obsequi una polsera reflectant per dur en la caminada. D’altra banda, l’empresa immobiliària blanes.com regalarà una samarreta a tothom qui vagi a l’oficina del Passeig de Mar i els ensenyi el dorsal, fins esgotar existències.


Els tres primers classificats amb el regidor d'Esports
D'esquerra a dreta: Buba Sabaly, Joel Comas, José Luís Blanco i Edgar Sumkis
Un cop finalitzat el recorregut de la caminada, només els que duguin el dorsal podran accedir al recinte exclusiu que hi ha a rengló seguit de la línia de meta. En aquesta zona es reparteix aigua i talls de xíndria, hi ha un servei de fisioterapeutes del Centre Mèdic La Roca, així com una àrea amb hamaques per si algú necessita recuperar forces o ser atès pels serveis sanitaris.

Talls de circulació durant la caminada

Per garantir que l’esdeveniment pugui transcórrer de la millor manera i evitar en el possible que la circulació a Blanes quedi col·lapsada, la Policia Local posarà en marxa diverses mesures de trànsit coincidint amb la jornada del proper dissabte, 20 d’agost. Per aquest motiu, des del cos policial s’ha demanat als conductors que agafin rutes alternatives en cas que hagin de circular per les zones afectades.


A partir de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada –cap a la 1’30 h matinada- s’aniran fent talls de circulació esglaonats. Aquestes mesures afectaran diversos carrers per on transcorre la prova, que romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat del flux de participants.

La 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós l’organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes logístics de l’organització de la prova la Policia Local i Protecció Civil de Blanes; el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.


Perquè la prova sigui un èxit, doncs, es compta amb un ampli desplegament humà, que s’encarrega de determinats aspectes logístics, principalment de l’Àrea d’Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries als qui també s’assignen determinades tasques. Tot aquest equip humà anirà identificat amb una samarreta corporativa esponsoritzada per Òptica Muralla.

També es compta amb el suport de Super Juguete, Joluvi, Dofi Jet Boats, Grup Ros, Serhs Fruits, Cemar, Càmping La Masia, Càmping Solmar, Càmping Bellaterra, Cafè Els Terrassans, Hotel Beverly Park, Nordkapp Fishing & Sun Charters, Llar d’Infants Els Peixets, Joieria Maresme, Primer Casino de Blanes, i Ser&òs Sportswear.





Data de realització: 08/15/2016 | Data de la darrera actualització: 08/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300