Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert de Jazz amb Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/05/2016 03:57:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXConcert de Jazz amb Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez

El quartet internacional va oferir principalment peces creades pel guitarrista italià Joe Clemente, comptant amb la destacada intervenció del músic blanenc Lucas Martínez

Aquest passat cap de setmana Blanes l’ha viscut a ritme de jazz a través de sengles propostes que han tingut lloc les tardes dels passats dissabte i diumenge. Totes dues van comptar amb una bona presència de públic, que va poder gaudir de dos concerts amb un mateix estil musical, però de format força diferent, tant pel que fa als ingredients amb què va comptar, com pel tipus de música que s’hi va oferir.

Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez al Passeig de Mar

El recinte a l’aire lliure del Monument a Joaquim Ruyra, situat al Passeig de Mar, va ser l’indret que dissabte a la tarda va allotjar l’actuació de Joe Clemente Quartet Feat. Lucas Martínez. Al llarg del concert van interpretar temes propis, principalment del guitarrista Joe Clemente, de jazz modern amb sonoritats de guitarra i saxo. També van atacar alguns estàndards, com ara el tema Inner Urge del saxofonista Joe Henderson, que s’inscriu dins la sonoritat dels temes propis del grup, així com la balada Down the Dream.


Concert Joe Clemente Quartet Feat Lucas Martínez
En definitiva, un desplegament de jazz modern amb amalgames i harmonies contemporànies, ideals per a una tarda d’estiu. Els components del grup, de procedència prou diversa, es van conèixer a la University of Music and Performing Arts Graz –the Kug-, a Àustria, on van començar a tocar junts. Precisament recordant aquest origen, el primer tema que van interpretar va ser el titulat Kug, seguit per dues altres composicions de Joe Clemente: Anna i Just in Time.


Joe Clemente i Roban Krizic


Matheus Jardim
El passat mes de maig van fer una gira pel nord d’Itàlia, i properament volen gravar un disc per presentar l’any vinent. Després de la seva actuació a Blanes, aquesta setmana han reprès la gira per Itàlia, amb dos concerts a Venècia i un altre a Vicenza. El grup està liderat pel guitarrista italià Joe Clemente, i la resta de membres són el croat Roban Krizic (contrabaix); el brasiler Matheus Jardim (bateria) i el blanenc Lucas Martínez (saxofonista).


Lucas Martínez
Aquesta ha estat la segona ocasió dins aquest mateix any en què s’ha pogut gaudir a Blanes del virtuosisme del músic nascut en aquesta vila. L’anterior va ser tot just començar l’estiu, quan va actuar al Santuari del Vilar en el format de l’Alba Careta & Lucas Martínez Quintet. Tot i la seva jovenesa, Lucas Martínez ja ha enregistrat més de 10 CD, i ha gravat i tocat amb músics com Gilad Hekselman, Jorge Rossy, Jaume Lombart, Jo Krause o Ramon Prats. Amb un altre grup que lidera, LMJ Trio, a aconseguir el segon lloc al Festival Internacional de Jazz de Tárnow, a Polònia, on el músic blanenc també va ser distingit com a solista.





Data de realització: 09/05/2016 | Data de la darrera actualització: 09/05/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300