Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Núria Feliu al programa d’actes institucionals de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de l’11 de Setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/07/2016 11:59:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Núria Feliu al programa d’actes institucionals de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de l’11 de Setembre

La celebració institucional de la Diada inclourà la hissada de la senyera des del balcó de l’Ajuntament, així com els actes d’“El Blanes dels Americanos” i la 5a Fira Sabors Catalans

L’Ajuntament de Blanes, a través de les regidories de Cultura i Festes, Promoció de la Ciutat i l’Arxiu Municipal, ha organitzat diverses activitats que es faran durant el cap de setmana del 9 a l’11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes institucionals més oficials se centraran principalment en dues activitats que tindran lloc diumenge al matí.


Hissada de la Senyera al balcó de l'Ajuntament - Fotografia: Javier Calvete
A les 11 hi haurà la hissada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament, a l’hora que sona el Cant dels Segadors. L’acte l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors i regidores dels diferents grups polítics municipals. També participaran representants de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en formació. Un agent de la policia local s’encarregarà d’aixecar la senyera, acompanyat de l’himne nacional de Catalunya.


Ofrena Floral davant el monument a Lluís Companys - Fotografia: Javier Calvete
La celebració continuarà mitja hora més tard, a 2/4 de 12 del migdia, amb l’ofrena floral que es dipositarà davant el monument a Lluís Companys, un acte que presidirà de nou l’alcalde acompanyat dels representants dels grups municipals. Els actes organitzats per l’Ajuntament per celebrar l’11 de Setembre finalitzaran a partir de les 7 de la tarda, amb l’Audició de Sardanes a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria que s’emplaçarà al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

5a Fira de Sabors Catalans amb Núria Feliu

La programació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’encetarà el divendres amb la primera de les tres jornades en què es podrà visitar la Fira Sabors Catalans, que s’allotjarà al Passeig de Mar del 9 a l’11 de setembre. L’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya co-organitzen diverses activitats amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants que aprofiten els darrers dies d’estiu.


Fira Sabors Catalans 2015
El fil conductor serà la fira, que inclou una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada, on s’hi ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. L’horari d’obertura de les parades serà des de les 11 del matí fins les 10 de la nit els dos primers dies –divendres 9 i dissabte 10 de setembre- i d’11 a 21 h el diumenge.

Durant tot el dia, al recinte firal hi haurà inflables perquè els gaudeixi la mainada, així com diverses activitats culturals i lúdiques a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Una de la més destacada serà el Recital de Poemes Patriòtics que oferirà la coneguda artista catalana Núria Feliu el divendres a les 8 del vespre. La seva actuació anirà seguida en aquest mateix indret per un Concert de Rock Català amb el grup Lexu’s que començarà a 2/4 de 10 de la nit.


La jornada haurà començat el divendres a 2/4 de 6 amb una cercavila de música tradicional amb el grup Taraska que es farà al recinte firal. El dissabte 10 de setembre a les 7 de la tarda hi haurà un Recital amb el trio musical Ameba, i a 2/4 de 10 música de ball folk amb els Trobadors de Sons. Per últim, l’11 de Setembre hi haurà un concert a 2/4 d’1 del migdia amb Vermut Viladot i a les 6 de la tarda Ball Folk amb el duet de cançó improvisada Corrandes són corrandes.

El Blanes dels Americanos

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament també ha organitzat diversos esdeveniments per reivindicar el llegat dels indians a Blanes. Presentat sota el títol El Blanes dels Americanos, l’activitat començarà el divendres dia 9 amb la posada en marxa de l’exposició Blanes i la petja dels americanos, que es podrà visitar a Casa Oms fins el dissabte dia 10, d’11 a 13 h i de 17’30 a 20’30 h.


Sota el mateix títol de Blanes i la petja dels Americanos, també s’han promogut sengles Visites Guiades gratuïtes el divendres de 5 a 6’30 h de la tarda. Cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon de l’Arxiu Municipal, o bé a través de la xarxa: arxiu@blanes.cat L’endemà divendres, a partir de 2/4 de 6, hi haurà una Recreació Històrica amb membres d’entitats i voluntaris que ajudaran a transformar el centre de de la vila en el Blanes de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Al llarg de la tarda s’inaugurarà la placa de senyalització de la casa d’un americano, Can Gallet; i hi haurà una cercavila que acabarà amb la presentació de la Guia dels Indians i Contes d’Indians. La jornada finalitzarà amb un Concert d’Havaneres a càrrec del grup Haváname a la Plaça Verge Maria.

11a Marxa de Torxes

Relacionat amb la celebració de l’11 de Setembre, però al marge dels actes institucionals, també hi haurà la 11a Marxa de Torxes. Els actes començaran dissabte a les set de la tarda amb la instal·lació de paradetes de diverses entitats al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. A les vuit hi haurà un sopar popular al Casal La Cooperativa, i a les 10 de la nit, de nou davant l’ajuntament, es repartiran les torxes.


Marxa de Torxes 2015 - Fotografies: Quim Llorens
L’inici de la Marxa de Torxes serà a les 11 de la nit i, després d’un recorregut pel centre de la vila portant una estelada de grans dimensions, s’aturarà al Passeig de Mar per fer la lectura d’un manifest i una encesa d’espelmes. Després es farà una ofrena davant el Monument a Lluís Companys i l’acte finalitzarà a les 12 de la mitjanit, amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/08/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300