Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a celebrar la Diada amb la 5a Fira Sabors Catalans i un recital de poemes patriòtics amb Núria Feliu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2016 08:50:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes comença a celebrar la Diada amb la 5a Fira Sabors Catalans i un recital de poemes patriòtics amb Núria Feliu

Aquest matí s’han posat en marxa les parades i els inflables al recinte firal del Passeig de Mar i durant tot el cap de setmana hi haurà diverses activitats institucionals, culturals i lúdiques

El matí d’avui divendres s’han posat en marxa la vintena de parades que formen part de la 5a Fira Sabors Catalans, que es podrà visitar al Passeig de Mar de Blanes fins el proper diumenge. Co-organitzada per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya, es tracta d’un esdeveniment que inclou diverses activitats, amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i sigui un atractiu més pels visitants que aprofiten els darrers dies d’estiu.


5a Fira Sabors Catalans al Passeig de Mar
El fil conductor, com és habitual, són la vintena de parades que fomenten i promouen productes tradicionals i artesanals elaborats al país. Després de l’èxit que han tingut les quatre anteriors edicions, la fira obrirà aquest cap de setmana a partir de les 11 del matí i fins les 10 de la nit, llevat del diumenge, quan es tancarà una hora abans, a les 9 de la nit.


Al llarg de les parades hi ha productes alimentaris i artesanals de la terra, així com roba i objectes decoratius que estan ambientats amb elements identitaris propis de la celebració de la Diada. Coincidint amb la posada en marxa de les parades, també s’han començat a celebrar diverses activitats, entre elles el Parc d’Inflables per a la canalla, així com esdeveniments musicals, lúdics i culturals.

Recital de Poemes Patriòtics amb Núria Feliu

L’actuació més destacada de la jornada ha tingut lloc avui al vespre, amb el Recital de Poemes Patriòtics a càrrec de la popular cantant i actriu catalana Núria Feliu. Després de més de 50 anys dalt l’escenari, la incombustible artista continua al peu del canó. La seva aportació de la llengua catalana ha estat fonamental i decisiva, i avui ha quedat novament palesa a través del repàs que ha fet a diversos textos que ha recitat intercalant-hi diverses cançons populars catalanes.


Recital de Poemes Patriòtics amb Núria Feliu
Al llarg de la seva vida ha recreat i enregistrat més de 500 temes de les millors cançons del món, així com de poetes i compositors catalans. També és una dona compromesa amb el seu temps, la seva terra i la seva gent. La seva presència per tot arreu, en qualsevol esdeveniment –literari, polític, sociocultural, musical, etc- ha estat sempre constant.

Ara, continua trepitjant escenaris amb pas ferm fent lectures poètiques. Fins ara ja ha editat 3 llibres de poesia i 2 llibres-CD (àudio-llibres): un dedicat als poemes de les sardanes i l’altra, més recent, als poemes patriòtics. Fa més de tres anys que col·labora amb l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural fent lectures de poemes patriòtics arreu de Catalunya.


La seva actuació a Blanes, doncs, ha estat una ocasió única de poder gaudir del bon fer d’aquesta artista, que l’any 1985 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per premiar tota una vida de treball i entrega. L’any 2008 se li va concedir el Premi Nacional President Lluís Companys, així com la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona; i al 2014 el Premi Joan Coromines que atorga la CAL, Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.


L’activitat de la Fira Sabors Catalans s’haurà tancat avui divendres amb un recital de rock català a càrrec del també conegut grup Lexu’s, i continuarà al llarg del cap de setmana amb d’altres actuacions que inclouran principalment música i cultura catalanes. Totes elles s’allotgen a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar, formant part del recinte firal.

Actes Institucionals i XI Marxa de Torxes

Diumenge tindran lloc els actes institucionals amb motiu de l’11 de Setembre: a les 11 h hi haurà la hissada de la senyera al balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, seguida a 2/4 de 12 del migdia per l’ofrena floral davant el Monument a Lluís Companys. Tots dos actes els encapçalarà l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels representants polítics municipals.
L’activitat de la Diada finalitzarà amb una audició de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria a les 7 de la tarda al Banc dels Músics. D’altra banda, el vespre del dissabte, es farà la XI Marxa de Torxes, amb diverses activitats que culminaran a les 10 de la nit amb el repartiment de torxes davant l’Ajuntament de Blanes.

La marxa començarà a les 11 de la nit des d’aquest mateix indret, farà un recorregut pel nucli històric de la vila i s’aturarà al Passeig de Mar per fer la lectura d’un manifest i una encesa d’espelmes. Finalment, es farà una ofrena floral davant el Monument a Lluís Companys i la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera.
Data de realització: 09/09/2016 | Data de la darrera actualització: 09/09/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300